Imam nekaj tezav na svoji rahlo ostareli laguni, ceprav sem novinec vas naprosam za pomoc-
tehnicni podatki: Laguna 1.8 RT 66 kW, motor F3P, brez opreme. 188000 km
1.Tezave imam z sprednjimi meglenkami, saj ne gorijo, in me zanima kako so speljani kabli, zadnja meglenka deluje ok,
Gretje zadnje sipe, ne greje, varovalka cela, ni napetosti na sponkah ki vodijo na sipo, konektor v redu na prtljaznih vratih.
Avto na levi strani ko pridem na jamo ali luknjo udarja- kriv amortizer ali kaj drugega in koliko je premer lukenj na amortizerju za mojo laguno in ce ima kdo kaksen amortizer sem zainterisiran zanj.
V prostem teku ima avto ko je segret nekje 1000-1100 obratov, regulator prostega teka deluje ok ima slucajno kaksno loputo za zrak ta laguna razen na injektorju, kako se izmeri fuc landba sondo.
6 Rahlo pokanje v volanu oziroma tresenje- optika ok.
7. in kako se lotiti popravila rjavih zadnjih blatnikov in kako se dol jemle zadnji branik.
8. masten menjalnik, samo nivo olja je do stranskega cepa, olje v motorju
ok
Forum sem pregledal v celoti in resitve ne zadostujejo napakam na moji laguni.
hvala za odgovore, ce kdo potrebuje kaj delov za renault 19 limitet 1995, ali seat cordobo naj javi.
TE??AVE z Laguno RT 1.8 F3P
-
R5Gt turbo
1.NAzalost nisem elektricar s tem ti ne morm pomagt lahk pa saj zmeris ce je kej stroma not in pogledas kako je z varovalkami.
2.Ponavadi je napaka lih na konektorju na med vrati in sasijo lahko pa da imas kje v vratih ksn slab stik ce pravis da na sipi pa ni vec stroma.
3.Skor najbolj pogosta napak je zanic "salca" nad amortizerjam sam sem jih menjal in niso ne vem kaj drage. Mislim da tukej ni problem amortizer. Preveri tam kjer je vpet amortizer tam je ta salca in ponavadi prerjavi ali pa guma odstopi in to je ta top zvok ce gres cez luknje.
4.Lambda sonda ti nebi drzalo obratov tako visoko tud ce bi bila zanic
5.Volanska letev ali pa kriz ki je v avtu- teleskopska palica, pogosta okvara lagun
6.Pri prerjavelih zadnjih obrobah jih je najboljeporezat vn in zamenjat z novimi. ZAdnji odbijac vzames dol tako da najprej ostranis kolotek na desni strani imas vijak z zunanje strani se pravi sraufas zunaj vozila najlazji ce odstranis kolo ali pa se ulezes pod avto, po zelji. z leve strani je vijak v prtljazniku in da prides do njega moras odstranit plasticno stranico-predalcek okrog zadnje luci, vijak se skriva v boku. Potem pa so se trije vijaki pod dolgo plastiko ki povezuje levo in desno stran se pravi tisto kamor zadnja havba pade in se zapre.
7. Masten menjalnik- standard renojev vazno da je dost olja. Ce bi hotu odpravit to bi moral vzet menjalnik dol.
2.Ponavadi je napaka lih na konektorju na med vrati in sasijo lahko pa da imas kje v vratih ksn slab stik ce pravis da na sipi pa ni vec stroma.
3.Skor najbolj pogosta napak je zanic "salca" nad amortizerjam sam sem jih menjal in niso ne vem kaj drage. Mislim da tukej ni problem amortizer. Preveri tam kjer je vpet amortizer tam je ta salca in ponavadi prerjavi ali pa guma odstopi in to je ta top zvok ce gres cez luknje.
4.Lambda sonda ti nebi drzalo obratov tako visoko tud ce bi bila zanic
5.Volanska letev ali pa kriz ki je v avtu- teleskopska palica, pogosta okvara lagun
6.Pri prerjavelih zadnjih obrobah jih je najboljeporezat vn in zamenjat z novimi. ZAdnji odbijac vzames dol tako da najprej ostranis kolotek na desni strani imas vijak z zunanje strani se pravi sraufas zunaj vozila najlazji ce odstranis kolo ali pa se ulezes pod avto, po zelji. z leve strani je vijak v prtljazniku in da prides do njega moras odstranit plasticno stranico-predalcek okrog zadnje luci, vijak se skriva v boku. Potem pa so se trije vijaki pod dolgo plastiko ki povezuje levo in desno stran se pravi tisto kamor zadnja havba pade in se zapre.
7. Masten menjalnik- standard renojev vazno da je dost olja. Ce bi hotu odpravit to bi moral vzet menjalnik dol.
- Citroenovc
Pri katerem modelu si ti to menjal in koliko si dal z material + kje si nabavil?R5Gt turbo napisal/-a:
Ker mene isto caka pri mojem Safu pri zadnjih amortizerjih - samo po prvih informacijah je ta zadevscna 70Eur/kom - in se dobi samo original ...
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć