Navigacija v meganu

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
mmegane

Navigacija v meganu

Odgovor Napisal/-a mmegane »

No, poglejte si mojo malo umetnijo pod
http://blatnik.dyndns.org/megane/index. ... opic&t=524

Komentarij dobrodosli. :wink:
Uporabniški avatar
mmegane

Re: Navigacija v meganu

86-4PJ napisal/-a:
mmegane napisal/-a:No, poglejte si mojo malo umetnijo pod
http://blatnik.dyndns.org/megane/index. ... opic&t=524

Komentarij dobrodosli. :wink:
geslo treba :wink:

Ja, zal. Ce pa je tukaj slik enostavno ni mozno vstaviti (al pa jaz ne znam).
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

Vgrajena navigacija Tomtom GO910 (20GB pomnilnika) s prostorocnim telefoniranjem, MP3 predvajalnik, moznost gledanja filmov itd.
Edinstven - samogradnja.

tomtom vgrajen
Slika
prestavljen display
Slika
mikrofon,antena
Slika
daljinec
Slika
stikalo
Slika
ponoci
Slika
start logo
Slika
Pozdrav vsem
sem na novo nalozil slike,z meganeforuma se ne da linkati :wink:
dobr projekt,verjetno kr dobro sluzi svojmu namenu :)
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Osvetlitev ponoci zgleda zelo lepo!

Mogoce bi bilo se boljse, ce bi zamenjal vrstni red (navi, radio-temp. display ter radio spodaj). Moje mnenje. :wink:
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
mmegane

JaaN napisal/-a:Osvetlitev ponoci zgleda zelo lepo!

Mogoce bi bilo se boljse, ce bi zamenjal vrstni red (navi, radio-temp. display ter radio spodaj). Moje mnenje. :wink:
Dobro razmisljas, tud jaz sem hotel tako narediti, pa zal radijo ne gre v odprtino, kjer je bil prej predal.
Vidljivost displaya je izboljsana z folijo, ki prikaz na displayu preslika pod kotm 45 stopinj navzgor proti vozniku. Brez te folije pa je vidljivost slaba, ker ima originalni display polarizacijsko steklo.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

hmm zanimiva tale zadevca .... samo tole prostorocno telefoniranje mi ni jasno kako deluje... kje imas kaksno tipkovnico ? se ne spoznam bl na to :)

pa ce mogoce se ves koliko pride osnovna navigacija z evropsko avtokarto oz slovensko ? :wink:
Slika
Uporabniški avatar
mmegane

86-4PJ napisal/-a:hmm zanimiva tale zadevca .... samo tole prostorocno telefoniranje mi ni jasno kako deluje... kje imas kaksno tipkovnico ? se ne spoznam bl na to :)

pa ce mogoce se ves koliko pride osnovna navigacija z evropsko avtokarto oz slovensko ? :wink:
Prostorocno telefoniranje:
Navigacija se pri vsakem vklopu (se avtomaticno vklopi z vzigom motorja) sinhronizira preko blutootha s telefonom. Ko kdo klice se njegovo ime izpise na navigaciji, klic pa prevzamem s pritiskom na sredinsko (okroglo) tipko na daljincu oz. se s prstom dotaknem zaslona navigacije (potem se moram malo nagniti naprej :cry: ).
Pri klicanju lahko uporabljam tipkovnico, ki je na dotik obcutljivem zaslonu ali pa ime izberem iz imenika (prakticno enako kot na gsm-u). Je pa v meniju se ogromno bliznjic, s katerimi se lahko hitro izbere zeljena stevilka. Vse to pa lahko opravim tudi s daljincem (levo, desno, gor, dol, enter in hitre tipke). Externi mikrofon pa je vgrajen pri ogledalu v drzalu za sencnike - kot, da bi Renault to predvidel).

Glede navigacije bi ti predlagal Garmina Nuvi 660FM, stane pa cca. 600 EUR.
Z navigacijo bos dobil tudi evropsko karto vendar si bos moral dodatno dokupiti se karto Adria Route za okoli 100 EUR, ce hoces imeti dobro karto SLO in HR. Vec pa si lahko pogledas na http://www.garmin.si/inside.php?cat_id=31

Jaz imam TomToma, ker se vecinoma vozim po tujini in bolj malo po SLO.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

aha se pravi potem okoli 700eur hrvaska slovenska in karta celotne evrope je gor ? ker rabil bi to za oceta za kamjon... in vecinoma ima samo po sloveniji voznje....ali se lahko potem kupi takega ki ima zaenkrat samo slovensko karto? in potem nadgrajuje ? mogoce ves kateri garmin bi pa to bil ?lp :wink:
Slika
madmitch
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madmitch »

86-4PJ napisal/-a:aha se pravi potem okoli 700eur hrvaska slovenska in karta celotne evrope je gor ? ker rabil bi to za oceta za kamjon... in vecinoma ima samo po sloveniji voznje....ali se lahko potem kupi takega ki ima zaenkrat samo slovensko karto? in potem nadgrajuje ? mogoce ves kateri garmin bi pa to bil ?lp :wink:
Seveda se dobi, malo poglej po stacunah, neprestano imajo akcije za Garmina in pri vsaki drugi ponujajo AdriaRoute zraven. Ce oce rabi res samo navigacijo, da bo laze nasel tocko, kamor mora dostaviti robo, bo verjetno dovolj tudi kaksen cenejsi model. Morda mu je bolj pomemben vecji ekran kot vse dodatne funkcije.
Uporabniški avatar
mmegane

86-4PJ napisal/-a:aha se pravi potem okoli 700eur hrvaska slovenska in karta celotne evrope je gor ? ker rabil bi to za oceta za kamjon... in vecinoma ima samo po sloveniji voznje....ali se lahko potem kupi takega ki ima zaenkrat samo slovensko karto? in potem nadgrajuje ? mogoce ves kateri garmin bi pa to bil ?lp :wink:
Ce potrebujes navigacijo samo za navigiranje lahko vzames tudi kaksno cenejso (cca. 300 EUR). Kar se tice kart pa je tako kot sem ze napisal. Z nakupom navigacije bos na napravi ze dobil nalozeno karto Evrope (vkljucena v ceno navigacije). Pri tej karti pa SLO ni popolnoma pokrita in si moras dokupiti se karto Adria Route za cca. 100 EUR.
Ce se bo navigacija uporabljala v kamionu se obvezno dokupi externo anteno (25 EUR), ker bo drugace vodenje bolj slabo oz. casovnim zamikom. Naceloma potrebuje navigacija vidno linijo do satelita, to pa v kamionu ni mozno, ker je prednja sipa dokaj ravna.
Enak problem sem imel jaz v meganu, kjer imam atermicno steklo in sama navigacija brez externe antene ne deluje oz. deluje, ce jo pritrdis v bljizini ogledala, pa se takrat ne najbolje.
Uporabniški avatar
mmegane

Re: Navigacija v meganu

Se dodatne slike na
http://freenet-homepage.de/wolfsi/index.html

P.s.:
Ime slik je v nemskem jeziku, ker jih potrebujem se za nemski forum o navigaciji.
Odgovori