Twingo cuka...
Twingo cuka...
Mam problem in sicer pri bratovem Twingecu letnik 93 1.2 motor full cuka v drugi in tretji pa zdi se mi kot da avto ne vlece kot bi mogu...
Je pa tko da je zanjenu svecke, filter pa je sam scistil v bistvo posesau... Sam zanima me kaj bi lahko bilo narobe... ker sma u temi...
Je pa tko da je zanjenu svecke, filter pa je sam scistil v bistvo posesau... Sam zanima me kaj bi lahko bilo narobe... ker sma u temi...
Jaz imam malo drugacen problem in sicer twingo mi cuka samo pri vecji hitrosti(nad 143kmh) ali pa visjih obratih.Zadeva je sledeca avto 2x hitro cukne potem neha prides do ene 149kmh spet ene 2x cukne in tako naprej do 154kmh podobne je tudi pri visokih obratih. motor je 1.2 D7F letnik 97.
Menjane svecke so NGK z 2x,ociscena luputa ter motorcek prostega teka aja mislim da avto zelooo dolgo potrebuje do 150kmh.
Ali ima kdo kaksen predlog ?
Hvala
lp
vinci
Menjane svecke so NGK z 2x,ociscena luputa ter motorcek prostega teka aja mislim da avto zelooo dolgo potrebuje do 150kmh.
Ali ima kdo kaksen predlog ?
Hvala
lp
vinci
Ja, ta odgovor pa res pomaga
Vicko - ce imas moznost in kakega pomocnika, potem vsaj snami filter in poskusi ce je zabit.
Ni nujno da je dober, ce je bil pred kratkim menjan. Sam sem imel po 100.000 prevozenih v redu filter, potem pa samo en rezervar svinjarije fases pa je takoj problem.
Vicko - ce imas moznost in kakega pomocnika, potem vsaj snami filter in poskusi ce je zabit.
Ni nujno da je dober, ce je bil pred kratkim menjan. Sam sem imel po 100.000 prevozenih v redu filter, potem pa samo en rezervar svinjarije fases pa je takoj problem.
LP, Samojed
Re: Twingo cuka...
(maj 2012) - imel sem podoben problem z 1.2 16V. Mehanik je zamenjal vžigalno tuljavo s kabli in svečke in sedaj deluje normalno.
Samo nekaj me še zanima - na priloženi sliki, obkroženo z rdečo - ali bi tam moral biti nek pokrov, ali ne ? Ne spomnim se, da bi bil, ne spomnim se pa tudi tistih dveh lukenj v obkroženem delu. Danes, ko sem nalival tekočino za pranje stekla, sem to opazil.
Ali lahko nekdo pogleda v svojega Twingo 1.2 16V , če je tam nek pokrov ? Hvala.
Zamenjano:

Mašina, od daleč:

Mašina, od blizu - ali bi na obkroženem delu moral biti nek pokrov ?

Samo nekaj me še zanima - na priloženi sliki, obkroženo z rdečo - ali bi tam moral biti nek pokrov, ali ne ? Ne spomnim se, da bi bil, ne spomnim se pa tudi tistih dveh lukenj v obkroženem delu. Danes, ko sem nalival tekočino za pranje stekla, sem to opazil.
Ali lahko nekdo pogleda v svojega Twingo 1.2 16V , če je tam nek pokrov ? Hvala.
Zamenjano:

Mašina, od daleč:

Mašina, od blizu - ali bi na obkroženem delu moral biti nek pokrov ?