Twingo cuka...

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
PiNkZ

Twingo cuka...

Odgovor Napisal/-a PiNkZ »

Mam problem in sicer pri bratovem Twingecu letnik 93 1.2 motor full cuka v drugi in tretji pa zdi se mi kot da avto ne vlece kot bi mogu...
Je pa tko da je zanjenu svecke, filter pa je sam scistil v bistvo posesau... Sam zanima me kaj bi lahko bilo narobe... ker sma u temi...
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Preveri se razdelilno kapo, rotorcek in kable do sveck. Ce cuka, je najverjetneje tukaj nekaj narobe. Drugace pa preveri tudi stanje raznih cevk okoli vbrizga - sploh tiste za podtlak, ki grejo na kolektor, so z vrha lahko videti lepe, spodaj je pa vroce in so cisto trde, pocene.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
PiNkZ

Odgovor Napisal/-a PiNkZ »

Razdelilno kapo sem pogledu in vse ocistil... Tud vse okrog lopute in vse... Nisem pa pogledu teh cevk.. Bom pa dans popoldan pogledu... Upam da boma prisla do nekekga odgovora... Ker res nadlezna je ta voznja...
Uporabniški avatar
vicko

Odgovor Napisal/-a vicko »

Jaz imam malo drugacen problem in sicer twingo mi cuka samo pri vecji hitrosti(nad 143kmh) ali pa visjih obratih.Zadeva je sledeca avto 2x hitro cukne potem neha prides do ene 149kmh spet ene 2x cukne in tako naprej do 154kmh podobne je tudi pri visokih obratih. motor je 1.2 D7F letnik 97.
Menjane svecke so NGK z 2x,ociscena luputa ter motorcek prostega teka aja mislim da avto zelooo dolgo potrebuje do 150kmh.

Ali ima kdo kaksen predlog ?

Hvala

lp
vinci
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

vicko napisal/-a:Ali ima kdo kaksen predlog ?

Hvala

lp
vinci
zmanjsaj avartar za zacetek ;)
Uporabniški avatar
Samojed

V kateri prestavi? Da nisi ti zamesal cukanja z blokado?
LP, Samojed
Uporabniški avatar
vicko

Tadej napisal/-a:
vicko napisal/-a:Ali ima kdo kaksen predlog ?

Hvala

lp
vinci
zmanjsaj avartar za zacetek ;)
Urejeno ... Se kaksen predlog ? :D
Uporabniški avatar
vicko

Samojed napisal/-a:V kateri prestavi? Da nisi ti zamesal cukanja z blokado?
Mislim da se blokade nebi cutila pri 140kmh ali pa v tretji prestavi med 80 in 90kmh.
Uporabniški avatar
Samojed

Koliko prevozenih ima? Lahko bi bile tezave z gorivom - zamasen filter bencina ali pa ze na pol krepana pumpa.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
vicko

Samojed napisal/-a:Koliko prevozenih ima? Lahko bi bile tezave z gorivom - zamasen filter bencina ali pa ze na pol krepana pumpa.
Avto ima 137000 km, vse je bilo menjano pri 120000km.Drugac mi avto lepo dela vse bp. :shock:Vsaj tako so mi na servisu rekli in pokazali stare dele.
Uporabniški avatar
mglca
Kraj: okolica Ljubljane

Odgovor Napisal/-a mglca »

Na Meganu sem imel podobne probleme. Ko sem zamenjal filter bencina je bila stvar resena.

Lp Miha
Uporabniški avatar
vicko

mglca napisal/-a:Na Meganu sem imel podobne probleme. Ko sem zamenjal filter bencina je bila stvar resena.

Lp Miha
Hvala za napotek.
Bom poizkusil to zamenjat !

Obvestilo sledi po menjavi...Sporocim tukaj-za naprej..
Uporabniški avatar
gusti4u
Kraj: CELJE

Odgovor Napisal/-a gusti4u »

Kupi si mocnejsi avto, ne pa da tega teras do vijolcnega!
Uporabniški avatar
Samojed

Ja, ta odgovor pa res pomaga :idea:

Vicko - ce imas moznost in kakega pomocnika, potem vsaj snami filter in poskusi ce je zabit.

Ni nujno da je dober, ce je bil pred kratkim menjan. Sam sem imel po 100.000 prevozenih v redu filter, potem pa samo en rezervar svinjarije fases pa je takoj problem.
LP, Samojed
javr

Re: Twingo cuka...

Odgovor Napisal/-a javr »

(maj 2012) - imel sem podoben problem z 1.2 16V. Mehanik je zamenjal vžigalno tuljavo s kabli in svečke in sedaj deluje normalno.
Samo nekaj me še zanima - na priloženi sliki, obkroženo z rdečo - ali bi tam moral biti nek pokrov, ali ne ? Ne spomnim se, da bi bil, ne spomnim se pa tudi tistih dveh lukenj v obkroženem delu. Danes, ko sem nalival tekočino za pranje stekla, sem to opazil.
Ali lahko nekdo pogleda v svojega Twingo 1.2 16V , če je tam nek pokrov ? Hvala.

Zamenjano:
Slika

Mašina, od daleč:
Slika

Mašina, od blizu - ali bi na obkroženem delu moral biti nek pokrov ?
Slika
Odgovori