Neprijeten zvok na zadnjem kolesu JE ODPRAVLJEN

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Neprijeten zvok na zadnjem kolesu JE ODPRAVLJEN

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Menjal sem amortizerje zadaj in nic spreminjal nizanje pa to le amortizerji so plinski sedaj pa se zadaj na desni strani slisi kot bi nekaj udarjalo ali pa da bi bilo premalo privito :?: :?: .Oba vijaka sta zatisnjena .
Ko grem pocasi po naselju pa so na cesti razni jaski in podobne udrnine se kar konkretno slisi pa pojma nimam kaj bi to bilo!
Pred tem je bilo vse vredu in ni bilo nobenih extra zvokov le avto je bil ves gumast ker so bili amortizerji fuc sedaj pa avto cvrsto stoji le to tolcenje me moti !
Se to ce primem za gumo in pocukam naprej nazaj se nic ne slisi !
Zadnjič spremenil Freshman, dne 28 Apr 2007, 13:53, skupaj popravljeno 1 krat.
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Ja jst mislm da je zdej avto bolj cvrst in zato se slisijo udarci iz pod koles sploh kasni jaski ali podobne udrtine na cesti .....tko da to je davek bolj cvstega podvozja .....prej se je pa guncalo en cajt k si zapelu cez jasek :wink:
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

FastDay saj me je kar malo sram ker sem po nepotrebnem paniko zagnal :oops: :oops: :oops:
Ropotanje je odpravljeno le kolo sem moral ponovno stran vzet in potisnit vijak ki je na spodnji strani amortizerja se pravi tisti ki je na torziji (vse bi bilo lazje ce bi imel kanal ali pa avto dvigalo) !
Amortizer je privit skozi kovinski distancnik katerega obdaja guma tako da ni privit fiksno ampak preko tega gumiclena da blazi udarce ! Ocitno je vijak popustil ko se je vse pravilno vleglo in sem ga moral potisniti za malo vec kot pol obrata pa je zadeva sanirana.

Tudi naslov posta je popravljen !
Odgovori