Nemiren tek, avto cuka pri pospesevanju

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dr. jAcKaSS

Nemiren tek, avto cuka pri pospesevanju

Odgovor Napisal/-a dr. jAcKaSS »

Zivjo!

Kupil sem rabljenega Megana 1 l.02. Klub temu, da sem avto sprobal na testni voznji in imel sabo kleparja/mehanika, sele sedaj, ko sem naredil okoli 400km opazam nekatere nepravilnosti. Ker se na motorje in avtomobile ne spoznam dobro, bom opisal svoja opazanja.

Nepravilnosti:
- ce v leru pritisnem na gas pri priblizno 2500 obratih avto zacne precej mocno tresti, nad temi obrati je spet normalno. To tresenje je opazno tudi pri pospesevanju

- pri pospesevanju avto cuka. Pri pocasnem pospesevanju se velikokrat obcuti kot bi avto nekoliko treslo oz. gre za vec manjsih "cukanj", pri mocnem pospesevanju je vcasih vse v redu, vcasih pa cukne za vse nazaj (kot bi nekdo avto zabremzal)

- med enakomerno voznjo v 3. in tudi 4. prestavi se prestavna rocica ziba zelo hitro naprej nazaj za priblizno 0,5-1cm. Npr. v 5. prestavi se mi zdi da je tako kot bi moglo bit - nic se ne ziba naprej nazaj, temvec se samo trese na mestu

- tudi prosti tek je nekoliko nemiren, na vsake toliko casa avto zatrese mocneje kot normalno

Ponavadi pri mestni voznji prestavljam pri 3000 obratih. Vcasih cukne tudi pri pospesevanju na avtocesti v 5. prestavi.

Ker se ne spoznam dobro, na servisih sem pa ze dozivel, da so brezglavo menjali vse po vrsti, se obracam na vas. Zanima me kaj bi lahko bil vzrok, tako da ko bom peljal na servis vsaj priblizno vedel za kaj se gre.

LP,
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

uzigalna tuljava mogoce?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Shusuglao napisal/-a:uzigalna tuljava mogoce?
Jap. Cinspula bo. Pelji na tester da ugotovijo katera tocno je sla!!!
Ni razloga za paniko ker to je serijska zadeva ( napaka ) na bencinarjih.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
dr. jAcKaSS

Aja? Sam menda da so ble ze vse zamenjane. Kaksn strosk pa je to drgac?
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

ce se ne motim je ena okrog 10k bivsih
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

10k bivsih stane 1 kos. :wink:
dr. jAcKaSS

Je pa zihr tuljava? A pa ti znaki, ki sem jih opisal, naj bi bli znacilni, ce crkne tuljava? Mislm tut to s zibanjem prestavne rocice?

En kolega je rkeu, da mozno tut da so sam svecke, al pa kabli, al pa lambda sonda? A je kej na tem al mi je buce prodaju?
scrat

Odgovor Napisal/-a scrat »

Renaulti imajo bolj mehko vpeto masino kot ostali avtomobili in se zato prestavna rocka bolj premika. To se je tudi meni pri Scénicu...ce se ti zdi, da se preverc maje, je lahko sel nosilec motorja.
dr. jAcKaSS

Jah sej pravm tm nekje za 0,5-1 cm se ziba naprej nazaj v 3. in 4. prestavi. Mal cudn se mi zdi, da se ziba pri enakomerni hitrosti.
Odgovori