Zanima me, ce na Laguno II - limuzina res ni za montirat stresne kovcke?
V trgovini FOX so rekli da za ta model Lagune ne prodajajo vec, ker so stranke hodile nazaj in se pritozevale da jim je ( krivilo strehe ali praskalo - nevem kaj). Ima kdo kajsne izkusnje s tem?
THULE stresni kovcek
-
medvedek80
Jst sem si januarja sposodil pri AMZSju stresni kovcek za en teden in nisem opazu da bi blo karkoli narobe, imam pa originalen prtljaznik za laguno (precke). Stresni kovcek pa je bil Montana dolzine 2m. Zdi se mi malo smesno da bi se streha zvijala...kakorkoli, v enem tednu uporabe nisem opazu nic cudnega.
prej sem imel megana letnik 1996 pa sem imel originalen prtljaznik Thule, potem sem kupil laguno letnik 2003, novo, ko sem hotel dokupiti roke za ta prtljaznik so mi na Thule Slovenija povedali, da za lagune ne delajo vec, ker so imele premehko podlago na katero se je prtljaznik montiral, zadevo so sicer pri renaultu popravili vendar thule ne dela modelov za laguno, ker je sistem vpetja povsem drugacen. sedaj imam reaultov nosilec karsen je prepisan za laguno nanj pa brez tezav zmontiram thulejeve nosilce za kolo, po mojem bi lahko tudi prtljaznik.
Tako je kot je "Lagunec" napisal. S tem, da je potrebno na lagune 2001 dodatno montirati - prilepiti PVC nosilce, ki trajno ostanejo na karoseriji ( skriti pod gumijastim profilom ) in se lahko montira brez problema. Problem je bil, ker so nosilci izpadli na enih par primerih po Evropi. Od 2002 dalje je pa karoserija drugace narejena in ni problemov.