Stabilizator R 19 16V
-
bluerunner
Stabilizator R 19 16V
Pozdravljeni..
Zanima me ce se,da vgradit stabilizator iz R19 16V v megana 1.6 16V.Zanima me ce je ta stabilizator kaj trsi-nagibanje v ovinkih?
Zdej ce prav razumem je to kovinska "stanga",ki gre iz enega koloteka na drugega..
Gledal sem cist tko na uc-debelina in velikost sta zlo ista,morm tocn prevert,gre se mi predvsem za trdoto-R 19 ima tezji motor in mogoce je ta stanga trsa...
Zanima me ce se,da vgradit stabilizator iz R19 16V v megana 1.6 16V.Zanima me ce je ta stabilizator kaj trsi-nagibanje v ovinkih?
Zdej ce prav razumem je to kovinska "stanga",ki gre iz enega koloteka na drugega..
Gledal sem cist tko na uc-debelina in velikost sta zlo ista,morm tocn prevert,gre se mi predvsem za trdoto-R 19 ima tezji motor in mogoce je ta stanga trsa...
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
zdej je tud uprasanje ker stabilizator on (ti ) mislis .....eden je tisti ki pride me rokami in je pritrjen se na most ......drug je pa zgoraj ki ga montiras med kosa ...BeaM_X napisal/-a:kolkr vem mata avtomobila iste mostove tko da roke bi znale bit iste ni pa nujno,ce so roke iste poj tud stabilizator naj bi pasov,sam uprasanje ce ni stabilizator kr isti.
Re: Stabilizator R 19 16V
l.p.bluerunner napisal/-a:Pozdravljeni..
Ta stabilizator ko ti praavis ne,je pride pritrjen na most in na roke in ti sluzi samo zato da ti avto bolje sedi na ovinku da ti avto ko se ti pripeljes v ovinek ne zaniha.Zato ti sluzi ta stabilizator in nic drugega.Stabilizatorji so narejeni vsi iz istega materjala tako da tvoj megan ne bo nic trsi v ovinku zaradi tega.Ti si daj na tvojga megana APEXOVE fedre ki ti ga znizajo za 3 centimetre in 195/50/15 gume in felge pa bos videl kako se ti bo avto drzal ceste.Ce pa imas slucajno Megan Coupeja pa si se preveri zadnje amortizerje ker zelo radi poknejo(odletijo stran) pri grobi voznji.
Lep pozdrav ZOKY
-
bluerunner
l.p.bluerunner napisal/-a:zoky26 na avtu,navaden megan ne coupe,ze imam apex-e in 205/40/17 samo gre se mi zato ,da bi se se manj nagibal..
Pac mislil sem,da je to preprost-zamenjas stabilizator in voila..
To da bi se pa se manj nagibal pa ti jaz na bi svetoval zato ker bi bil avto prevec trd in bi te se prej zbrisal iz ovinka.Avto se mora malenkost nagibat da lazje amortizerji prenasajo udarce recimo zaradi lukenj na cesti.
Lep pozdrav ZOKY26
Naceloma trsi stabilizator pomeni manj nagibanja v ovinkih in trsanje do dolocene mere prinese nekaj bolso lego.Vendar pazi, avto pri pre trdem stabilizatorju postane zelo nepredvidljiv in ko si blizu meje lahko dokaj hitro zdrsne brez opozorila.
Ce bi zelel boljsi setup bi pri menjanem stabilizatorju moral tako ali tako prilagoditi tudi amortizerje in vzmeti.
Ce bi zelel boljsi setup bi pri menjanem stabilizatorju moral tako ali tako prilagoditi tudi amortizerje in vzmeti.

RenaultSport all the way!!!