Magnetna kartica za odklepanje in zagon Lagune ll

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
kingi

Magnetna kartica za odklepanje in zagon Lagune ll

Odgovor Napisal/-a kingi »

Pozdravljeni!
Kar nekaj casa ze brskam po zanimivih temah na Forumu, vendar pa konkretnega odgovora za moj "problem" se nisem nasel. Ce morda kdo ve, bi ga prosil za pojasnilo.
Sem lastnik Lagune ll 1.9 Dci, l.02, Dynamic. Z avtom sem zelo zadovoljen, nimam nikakrsnih tezav, doslej (112 tkm) je bil zamenjan le cilinder sklopke pri pedali. Poleg vse opreme, ki jo ima(tempomat, Esp, Abs, park senzorji, dezni senzorji, nadzor tlaka v pnevmatikah, xenon, multifunkcijski volan, avtomatska klima, zlozjiva el. ogledala, 4x el. stekla itd. deluje vse brezhibno, zato se mi zdi res malo neverjetno, o kaksnih tezavah nekateri tarnajo. Je pa res, da za avto lepo skrbim(servisi malo pogosteje kot je predpisano , utekanje do 2000 O/min, da pride na delovno temperaturo, vklop tempomata na 140 km/h na avtocesti itd.) 8)
No malo me je odneslo - moj "problem" je tak: izgubila se nam je ena magnetna kartica. Ker strosek nakupa nove ni zanemarljiv(okoli 130 Eur) sem v zelji po prihranku na internetu kupil "rabljeno" ze sprogramirano kartico. Na servisu se nisem bil , da bi jo sprogramirali, ker mi je nek mehanik omenil, da se to sploh ne da urediti, ce je enkrat ze bila. To mi nekako ne gre v racun, saj se po moji logiki magnetni zapis mora dati spremeniti(vsi smo uporabljali kasete, kjer je taksen princip namagnetenja, pa se jo je dalo vedno znova presneti). Ce ima kdo podobno izkusnjo , bi prosil za pojasnilo.
Hvala in lp. :)
p.s. saj bi vam mojo lepotico prikazal na sliki, pa mi ne rata :? - se en nasvet prosim :lol:
??ivim se vse zgodi !!!
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Re: Magnetna kartica za odklepanje in zagon Lagune ll

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

kingi napisal/-a:Pozdravljeni!
Kar nekaj casa ze brskam po zanimivih temah na Forumu, vendar pa konkretnega odgovora za moj "problem" se nisem nasel. Ce morda kdo ve, bi ga prosil za pojasnilo.
Sem lastnik Lagune ll 1.9 Dci, l.02, Dynamic. Z avtom sem zelo zadovoljen, nimam nikakrsnih tezav, doslej (112 tkm) je bil zamenjan le cilinder sklopke pri pedali. Poleg vse opreme, ki jo ima(tempomat, Esp, Abs, park senzorji, dezni senzorji, nadzor tlaka v pnevmatikah, xenon, multifunkcijski volan, avtomatska klima, zlozjiva el. ogledala, 4x el. stekla itd. deluje vse brezhibno, zato se mi zdi res malo neverjetno, o kaksnih tezavah nekateri tarnajo. Je pa res, da za avto lepo skrbim(servisi malo pogosteje kot je predpisano , utekanje do 2000 O/min, da pride na delovno temperaturo, vklop tempomata na 140 km/h na avtocesti itd.) 8)
No malo me je odneslo - moj "problem" je tak: izgubila se nam je ena magnetna kartica. Ker strosek nakupa nove ni zanemarljiv(okoli 130 Eur) sem v zelji po prihranku na internetu kupil "rabljeno" ze sprogramirano kartico. Na servisu se nisem bil , da bi jo sprogramirali, ker mi je nek mehanik omenil, da se to sploh ne da urediti, ce je enkrat ze bila. To mi nekako ne gre v racun, saj se po moji logiki magnetni zapis mora dati spremeniti(vsi smo uporabljali kasete, kjer je taksen princip namagnetenja, pa se jo je dalo vedno znova presneti). Ce ima kdo podobno izkusnjo , bi prosil za pojasnilo.
Hvala in lp. :)
p.s. saj bi vam mojo lepotico prikazal na sliki, pa mi ne rata :? - se en nasvet prosim :lol:
V zelji po prihranku si bos naredil en velik strosek, ker bos moral kljub temu da si kupil rabljeno in ze uporabljeno kartico kupito novo kartico, ker se jo ne da 2X programirat ampak samo enkrat :wink:

Kako dati sliko na forum!
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... php?t=5261
RS-sport
kingi

Odgovor Napisal/-a kingi »

Hvala za pojasnilo in za navodila o pripenjanju slikic. Ko bo cas se bom spravil zraven. :)
Vseeno sem se optimist in cakam na morda kaksno izkusnjo s kartico. :?:
Zelo me tudi zanima, kje na Laguni so senzorji, ki uravnavajo motorcke za regulacijo visine xenon zarometov(v avtu namrec ni nobenega stikala), saj mi veckrat kdo ponoci pomezikne z dolgimi lucmi, ceravno vozim z zasencenimi :shock: .
lp
??ivim se vse zgodi !!!
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

kingi napisal/-a:Hvala za pojasnilo in za navodila o pripenjanju slikic. Ko bo cas se bom spravil zraven. :)
Vseeno sem se optimist in cakam na morda kaksno izkusnjo s kartico. :?:
Zelo me tudi zanima, kje na Laguni so senzorji, ki uravnavajo motorcke za regulacijo visine xenon zarometov(v avtu namrec ni nobenega stikala), saj mi veckrat kdo ponoci pomezikne z dolgimi lucmi, ceravno vozim z zasencenimi :shock: .
lp
pojdi na servis, da se ti nastavi oz. pregleda visina snopa xenon zarometa, drugace se ti pa med voznjo avtomatsko nastavlja visina luci, ki je odvisna od vrste vozisca po katerem se peljes :wink:
RS-sport
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

Visino snopa Xenon zarometov lahko nastavis sam in sicer na samem visokonapetostnem transformatorju (za zarometom skatlica bele barve). Na vrhu omenjenega transformatorja se nahaja imbus (velikosti cca 10) katerega lahko vrtis v levo in desno. Xenon zarometi morajo biti nastavljeni na 1 % padca zato ti verjetno nasproti vozeci tudi blinkajo (sploh ce si na vrhu klanca). Kar se pa tice samodejnega nastavljanja visine snopa pa se le ta nastavlja glede na obremenitev posamezne osi in ne glede na podlago po kateri vozis.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Odgovori