Enkrat Megane, vedno Megane!

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori

Kateri Megane pa je vam najlepši?

Megane 95-99 letnik
21
36%
Megane 99-03 letnik
11
19%
Megane 03-06
15
25%
Megane 06-?
12
20%

Skupaj glasov: 59

Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Enkrat Megane, vedno Megane!

Odgovor Napisal/-a meganeman »

No zdej sm se pa tud jst mal ujonacil in ofnal novo temo:), tok da mal pohvalimo tele nase Megancke, namest da se prepiramo!

Na hitrco bi vam pokazal slike mojih treh Meganckov, ki sem jih imel do sedaj (itak jih najbrz ze vsi poznate:)):

Rumenc: l.99
Slika

Belc: l.00
Slika

Megy: l.03
Slika

Vse ostale slike pa lahko najdete na sledeci povezavi: http://blatnik.dyndns.org/oki/avtomobili.htm oz. se oglasite na Megane forumu!

Ponavadi vsi recejo pa kaksna je razlika med njimi zato sm tule mal opisal moja opazanja, za vse, ki bi se odlocevali za to vrsto avtomobila. Drugace pa itak ze naslov topica pove vse:).
Trenutno mam sam sivga doma onadva sem mel prej, ampak sta mi tako dober sluzla (rumenc mi je se zivljenje resu) tk, da nikakor nisem mogu menjat znamke, pol mi je pa pocasi ze pod kozo zrasla ta znamka in bo kr teska predn bom menjal na kej druzga! Oziroma cakamo zdej na Megane 3 verzijo, hehe.

RUMEN MEGANE COUPE, 99 LETNIK:
Super mini sportnik bi ga oznacu (eden najlepsih avtov zame na sploh) sploh ona verzija za rally:). Zlo dobre vozne lastnosti in full se ga da lepo spedenat. Tud jst sm mel kr spedenanga za tiste cajte. V glavnem je pa vaeren, kar sem izvedel na lastni kozi (oziroma mi ni blo treba, ker mi jo je resu)! Tak res avto za voznike zacetnike.

BELI MEGANE BERLINE, 00 LETNIK:
Avto je super sluzu ma zlo velik prtljaznik in je lahk kamot prvi druzinski avto. Masinca je vredna zlata 16V potegne ko raketa. Mal slabsa vodljivost cez ovinke, napram coupeju, ker ma daljsi zadek. Avto kot se sika.

METALNI MEGANE II, 03 LETNIK:
Avto je ratal ze prava limuzina, full vecji pa sirjsi od prejsnega. Vsi elektronski sistemi zlo olajsajo voznjo na dolge razdalije vendar te prikrajsajo za spotni uzitek (full mehek servo in bremze kr same grabijo). Mal manj prostora v prtljazniku na racun vec udobja v kabini kjer je res prostora za 4 orng dece! Seveda morm pa zlo pohvalit masino 1.9 dci (pr men 145 konjev) trga asfalt sploh ne opazis da je dizl, ker vlece skor kot turbo bencinar:). Pa zlo sparoven je 6 l/100 km!

V glavnem, ce razmisljate o nakupu veste kaj vam bom priporocal:).[/url]
Zadnjič spremenil meganeman, dne 01 Feb 2007, 11:54, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Mene si itak ze zdavnej okuzu :)
Zato pa pri bajti stojita 2 megana.

Moj l99 1.6 16V in Mamin MII 1.6 16V.
Razlika je pa ucitna v prid M II. Nebi tud sekundo pomislal, ce bi mel na izbiro.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Renault je zakon, se najbolj pa predhodnik megana! :smt042 :D
Slika
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Hehe le kdo je to ? ;)
Uporabniški avatar
meganeman

Ce vprasas Mateja, pol ziher FUEGO!
Uporabniški avatar
dgorica
Kraj: KNEŽA okolica TOLMINA

Odgovor Napisal/-a dgorica »

zamen je tabols mu nimam kaj rec ne staremu ne novemu
zakon :D
lp car. megane 1.9 dci
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

Bor napisal/-a:Hehe le kdo je to ? ;)
predvidevam da R19 8)
Slika
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

mhm :D
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

99-03 :D zakaj...ker upam da bo kkmalu moj 8) je pa predhodnica se vedno doma :p
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
meganeman

Opazam, da smo si Meganckarji in R19-karji zlooo blizu:).

Kako je pa kaj s Fuegi tule na forumu? To je pa pol foter od 19-ke alkaj, ce je R19 foter Meganu, hehe. Cela familija, me prav zanima kdo je mama? Katrca?
Uporabniški avatar
Pepi
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Pepi »

Js pravim da megane coupe (model 96) zakon.
Za mamo bi reku da je mal starejsa ko foter pa nj bo renault 11.
"Fotr" (19-ka) je pa itak najbols skup naret od useh, posebi sedezi so najkvalitetnejsi.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Pepi napisal/-a:Js pravim da megane coupe (model 96) zakon.
Za mamo bi reku da je mal starejsa ko foter pa nj bo renault 11.
"Fotr" (19-ka) je pa itak najbols skup naret od useh, posebi sedezi so najkvalitetnejsi.
No ja :wink: Med R19 ter Megane I so se dolocene podobnosti v ergonomiji ter voznih lastnostih vozila,nobenih inovacij,ceprav je razlika obcutna. Megane II pa ima skupno samo se ime "Megane". Ostalo je pa povsem nova platforma. Nova ergonomija,nove vozne lastnoste, nove smernice udobja.
Kot,da vozis cisto drugi avto ter znamko vozila.. Ni vec to tisti stari Renault, ki je vcasih bil. Temvec Renault prihodnosti-varen,z polno elektronskimi inovacijami,povsem drugi dinamiko vozila, cesar nismo bili navajeni v avtomobilih spodnjega-srednjega razreda (MeganeI-R19-R11-...)
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

No ja :wink: Med R19 ter Megane I so se dolocene podobnosti v ergonomiji ter voznih lastnostih vozila,nobenih inovacij,ceprav je razlika obcutna. Megane II pa ima skupno samo se ime "Megane". Ostalo je pa povsem nova platforma. Nova ergonomija,nove vozne lastnoste, nove smernice udobja.
Kot,da vozis cisto drugi avto ter znamko vozila.. Ni vec to tisti stari Renault, ki je vcasih bil. Temvec Renault prihodnosti-varen,z polno elektronskimi inovacijami,povsem drugi dinamiko vozila, cesar nismo bili navajeni v avtomobilih spodnjega-srednjega razreda (MeganeI-R19-R11-...)
Podpis!
Uporabniški avatar
meganeman

Hm, opazam, da sta predvsem dva zmagovalca, po lepoti. Najbrz zato ker vsak za svojega glasuje (ceprav sm jst za 95-99 letnika glasoval (coupe seveda), ker mi je vseen lepsi)!
Odgovori