Mene zanima kateri kompleti sklopk so najboljsi za megane 98 letnik 1,6 motor. A se splaca dati notri komplet od Valeota , ker bi rad da bo sklopka mehka in ne trda.
Pricel je ropotat lezaj sklopke ko je avto v prostem teku. Ko pa stisnes na sklopko pa preneha.
Sklopka?
Sicer par let nazaj, ampak vseno - Firma LUK prodaja predvsem komplete, ki jih ne izdeluje, ampak kompletira. In tako sem ob nakupu kompleta LUK (lamela + kosara + lezaj) nasel v skatli enako robo kot je bila original vgrajena - lamela Valeo, kosara neka nemska na B ce se prav spomnim in zblj lezaj. Kar sem vgradil LUK kompletov sklopk - 3 komade, nobena ni bila trda oziroma trsa kot original. Sicer pa jaz osebno itak ne zaupam mehki sklopki (ce ni servo) in itak mislim, da je pol folka "pomehkuzenega". Pejte peljat dojca (DEUTZ), izdelanega v Rijeki al kje so jih ze skup tlacil, pa boste videli kaj se pravi trda sklopka, menjalnik in bremza. Edino volan je mehek, ampak samo za pol obrata - toliko ima namrec lufta

LP, Samojed
Samojed napisal/-a:Sicer par let nazaj, ampak vseno - Firma LUK prodaja predvsem komplete, ki jih ne izdeluje, ampak kompletira. In tako sem ob nakupu kompleta LUK (lamela + kosara + lezaj) nasel v skatli enako robo kot je bila original vgrajena - lamela Valeo, kosara neka nemska na B ce se prav spomnim in zblj lezaj. Kar sem vgradil LUK kompletov sklopk - 3 komade, nobena ni bila trda oziroma trsa kot original. Sicer pa jaz osebno itak ne zaupam mehki sklopki (ce ni servo) in itak mislim, da je pol folka "pomehkuzenega". Pejte peljat dojca (DEUTZ), izdelanega v Rijeki al kje so jih ze skup tlacil, pa boste videli kaj se pravi trda sklopka, menjalnik in bremza. Edino volan je mehek, ampak samo za pol obrata - toliko ima namrec lufta![]()
![]()