Voda v ventilatorju - Scenic II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Voda v ventilatorju - Scenic II

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Danes, ko sem bil v avtopralnici, mi je po ne vem kaksni logiki v ventilator prezracevanja prisla voda :? Verjetno so se zamasile odtocne cevke za odvod vode.
Voda je pritekla tudi v kabino preko dovoda zraka k nogam. Ventilator je seveda utihnil in ne reagira vec, ceprav sem takoj, ko sem zaslisal, da se cudno obnasa, odklopil varovalko. Zdaj bom zadevo poskusil posusiti s toplim zrakom. Tisti, ki imate Scenice II, veste, da je ventilator na cudnem skritem mestu.
Zanima me, ce je kdo ze imel podoben primer, oziroma kje se pride do ventilatorja, v primeru da je zanic. Ko sem klical na servis, mi je nekaj bluzil, da je potrebno ven vzeti celo armaturko, kar se mi zdi cudno.
Hvala za odgovore !
Andrejcek

Odgovor Napisal/-a Andrejcek »

Upam, da ti tole lahko pomaga.

Js sm meu na Meganu isto stvar (ob nalivu al pa pranju avta je bla voda v kabini). Ne vem ce mas isto kakor pri starih meganih ampak ena cevka za odvajanje vode je speljana nad kolesom na vsaki strani in to je ful drobna luknjica ki se ful hitr zamasi.
Js sm mogu staknt kolo, odstranit plastiko v blatniku in potem prides do te luknce, pa s prstom prebijes blato al pa kar je ze notri.
Js sm mogu razstavit se brisalce pa staknt akumulator.

Lahko pa preveris ce je res zamaseno: zlij skaf al pa dva vode na prvo sipo in moglo bi pri kolesu ful voda lit, ce ne je zihr sam zastopano.

Men je na servisu reku da je 4 ure dela (najmanj), se pravi 4ure po 8000sit= :x

Upam da kaj pomagalo,

ciao
Life Is Short...Don`t Drive Fast...Just Fly Low
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Evo, problem sem delno ze resil - usposobil sem ventilator (hvala bogu), katerega sem kaksni dve uri susil s toplim zrakom, jutri pa me caka se ciscenje cevk za odvajanje vode, saj sem pri "razkopavanju" plastik v motornem prostoru opazil, da sta obe zamaseni :(. Ni cudno potem, da je bila poplava :lol:
Zaklenjeno