Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a jurko »

če je preko renault financiranja kupljen je možno da so probal servis čez spravt z mutnimi posli hehe :D namreč pri 60.000 preteče 5 let garancije :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

To mi je lastnik rekel, da je bil vzet preko Renault financiranja, da mu pripada 4 leta garancije (takrat je bilo še 4, sedaj je 5), ker brez tega financiranja bi naj bila garancija 2 leti, tako da možno (sklepam), da je bilo teh 60k km napisanih, čeprav jih je bilo na števcu že več, pa čeprav lastnik govori da se je veliko ta mesec službeno prevozil z njim.

Ga pred predajo denarja vsekakor odpeljem še na amzs na pregled oz. ali je morda bolje da ga na enega izmed Renault servisov peljem? Lastnik mi je namreč sam ponudil, da ga lahko peljeva na kakšen servis da se prepričam da je vse ok.

Upam, da bo čimprej mimo, potem pa uživati v vožnji :D

Hvala jurko!

lp
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

a se avto prodaja pri zasebniku al komisijsko? :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

2Fast&2Furious napisal/-a:To mi je lastnik rekel, da je bil vzet preko Renault financiranja, da mu pripada 4 leta garancije (takrat je bilo še 4, sedaj je 5), ker brez tega financiranja bi naj bila garancija 2 leti, tako da možno (sklepam), da je bilo teh 60k km napisanih, čeprav jih je bilo na števcu že več, pa čeprav lastnik govori da se je veliko ta mesec službeno prevozil z njim.

Ga pred predajo denarja vsekakor odpeljem še na amzs na pregled oz. ali je morda bolje da ga na enega izmed Renault servisov peljem? Lastnik mi je namreč sam ponudil, da ga lahko peljeva na kakšen servis da se prepričam da je vse ok.

Upam, da bo čimprej mimo, potem pa uživati v vožnji :D

Hvala jurko!

lp
Vsekakor bi ga peljal do Renault servisa ali kakšnega lokalnega Renault majstra kakor pa amzs.
RenaultSport
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious

Pri zasebniku, ki je kupil novega preko TPVja in zaposlenega v Revozu s popustom. Oglas je že odstranjen (šlo je za tistega belega grandtourja gtline s xenonom, ki sem ga linkal prejšnji teden). V tem času naj ne bi imel izrednih popravil, le volanski obroč so mu menjali letos pod garancijo zaradi luščenja.

Ok, hvala Spula!

lp
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious

Da se popravim, sem jst naredil napako, servis je bil narejen 7.6. (sem danes tudi v avtohiši preveril), kjer so bili menjani filtri, olje in svečke. Nevem kje sem jst v petek videl avgustovski datum :lol:

Sory za zmedo.

lp
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Pozdravljeni

Na avtomobilu ( Renault Megane Coupe 1.6 16V ) mi v levem prednjem kolesu nekaj ropoče, ko grem npr. v desni ovinek začne ropotat. Ko grem v levega ali se peljem naravnost je vse ok. Kaj bi lahko bilo to ?

Lp, Simon
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kak je to zvok? Se stopnjuje s hitrostjo? Je samo pri speljevanju? Če se stopnjuje s hitrostjo je verjetno je kolesni ležaj...
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

L.P.
Prosil bi,če ve kdo za kako številko rdeče barve alu platišč,ki ga ima megan R26R.
Hvala.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

szobov1 napisal/-a:Pozdravljeni

Na avtomobilu ( Renault Megane Coupe 1.6 16V ) mi v levem prednjem kolesu nekaj ropoče, ko grem npr. v desni ovinek začne ropotat. Ko grem v levega ali se peljem naravnost je vse ok. Kaj bi lahko bilo to ?

Lp, Simon
Lahko je homokinetnični zglob ali kolesni ležaj, avto na dvigalo in pregledat.
RenaultSport
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

schik napisal/-a:Kak je to zvok? Se stopnjuje s hitrostjo? Je samo pri speljevanju? Če se stopnjuje s hitrostjo je verjetno je kolesni ležaj...
Ne ni kolesni ležaj, ne stopnjuje se s hitrostjo. Je pri manjših hitrostih in samo ko volan obračam desno ko grem v desni ovinek.
Acronis

Motorno olje nivo

Odgovor Napisal/-a Acronis »

Živjo

Zanima me kje v Megane CC letnik 2006 1.9 dci ja "šipca" palčka da pogledaš nivo olja v motorju?
Sam ne mi rečt da bo treba za dolivanje olja obiskovat pooblascen servis???

Ker je to moj prvi Renault se pustim presenetit :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pod veliiikim rumenim čepom, kjer olje tudi nalivaš ;)
Acronis

Odgovor Napisal/-a Acronis »

Se pravi odvijem pokrov za dolivanje olja in spodaj se skriva tudi šipca? Ali je kje v blizini tega pokrovcka. Ob priliko grem pogledat če je temu res tako :D
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Šipka je pritrjena na pokrovček ;)
Odgovori