EX Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Renault Clio I 1.2 RT, 1995

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Bilo je vprašanje časa, ta vikend pa se je moglo zgoditi... Servis :lol:

Sem se dogovarjal z mehanikom tekom tedna, pa se nekako nisva uspela dogovoriti, nujno pa sem moral do Sežane za vikend. Itak, ležaj že toliko tolkel, da več kot 80 nisem upal peljat :roll: Beseda na besedo pa se spomnem, da ima frend doma prešo za ležaje. To je bila tudi dejansko edina stvar, ki je me ovirala pri servisu, ker s kladivom tega pač ne bi delal :D OK, za vikend šraufam, pa še sam sem doma!

V petek smo delali do 23h, potem v Domžale po pse pa proti Krasu. Ob 1h sem bil dol, spravit vse v hišo pa hitro spat. Ob 3h auf, mamo peljat na bus za Beograd :roll: Ob 4.20 nazaj v postelji, budilka ob 8.30. KAVA :oops:

Pa hitro dol najprej levo pesto in čeljust. Brez večjih problemov, ravno tako desni komplet. Diski očitno še prvi, kompletno zapečeni gor. Zlomil torx 40 nastavek :shock: Ni in ni šlo, pa sem moral povrtati. Hvala, Bosch :D Ta čas, ko sem čakal, da pride kolega iz službe, sem se lotil najprej desne strani končnikov. Grabim z največjimi rolcangami pa stvar ne mrdne, prostora nobenega, členki zdrsani, boli vsaka mišica... :| Eh, potem...

Letim z mamino raketo (Thalia) proti kolegu. Desni ležaj je glasen in gre ven brez pretiranega upiranja, levi pa je bil že skoraj čisto blokiran in zapečen noter. Kolega pumpa že na 10 ton pa še kar ni skočilo ven. Potem je samo malo tapnil z macolo in končno je skočil ven.

Ok, po 2h urah pridem domov pa letim direktno na comp pogledat, kaj je s temi končniki. Valda, oldskool roba z varovalno podložko. Vmes so male zarezice pa sem zabil noter izvijač in parkrat nabil s kladivom. Najprej na voznikovi strani, ker sem lažje prišel zraven. Takoj zglob na pesto, premeril stara končnika in nova naštelal na "isto" dolžino in vse skupaj sestavil na avto. Storževi diski zgledajo ogromni (res so minimalno večji in precej debelejši - škoda, da nisem slikal), gor sedejo lepo. Nove ploščice, čeljusti sem sčistil in namazal...

Potem pa nazaj na desni končnik. Zbijam na isti način, grabim z rolcangami pa nikakor ne gre, kar drsi... Čisto razfu*an! :mad: Pa gledam od zgoraj med blatnikom in motorjem. Ajde, dejmo probat, itak ne morem več rok v zrak držat. In lej ga hudiča, zadeva je celo popustila. Samo vseeno šlo zelo, zelo, mislim RES zelo težko. Odvil sem do polovice, nisem mogel več. Teklo z mene, kot poleti. Ura bila proti 19, ni se mi dalo več. Tolažil sem se s tem, da zdaj znam in bom s končnikom nadaljeval zjutraj. Sestavil sem zglob, pesto in zavore. Pa, da mi ne bi ostalo preveč za nedeljo, sem zamenjal še olje, filtre in svečke. Konec dneva.

Danes se mi je najprej zdelo noro, da sem profitiral eno uro še preden sem začel šraufat :mrgreen: V bistvu sem bil ob 7.30 (po stari uri) že v garaži. Itak, moje čudno mišljenje, da si morm kavo najprej zaslužit, zato sem letel direktno nad končnik. Zunaj je bil po dolgih 10-ih minutah :fist: Potem spet zmeriti, zregulirati nove in montirat... Kava :D

Ostale so mi še zadnje zavore. Desna ni delala preveč dobro, leva recimo, da ja. Hitro sem odkril krivca pri desni - slabo oz napačno sestavlena skupaj :roll: Popravljeno, bobni zbrušeni. Leva stran potekala brez zapletov in problemov. Ker nisem vedel kje in tudi, ker se mi ni dalo it gor na comp pogledat, nisem naštelal ročne :oops: Bom drugi vikedn ;)

Testna vožnja! "Optiko" sem presenetljivo dobro zadel tako, da ni bilo panike pri vožnji. Zavore primejo odlično, radio še vedno dela dobro - prej ga kar nekaj časa nisem slišal zaradi ležajev :lol: Motorček je lepo tih, svečke tudi naredijo svoje. Jutri zjutraj še na optiko pa bo.

Itak sem moral še posesati in umiti :D Opazil sem grdo luknjo v pragu, bom jutri saniral :?

To je to :) Vikend bil super. Že dolgo nisem toliko preklinjal in preje*al praktično vse matere v Franciji, hkrati pa bil tako dobre volje in ponosen, ko je bilo zadeve konec. Ne morem verjet, da gre za 18 let star avto. Komaj čakam, da naredim še optiko.

Še nekaj slikic in video o končnikih in ležajih :oops:

Pacient na mizi:

Slika

Desna stran med delom:

Slika

Leva stran prej:

Slika

Pesta in ležaji čakajo, da gredo na prešanje:

Slika

Padel v boju:

Slika

Old vs. new:

Slika

Končana pesta z zglobom vilic:

Slika

Končno popustil, ku*ac jedan... Krivec, podložka:

Slika

Za diske je bilo potrebno poseči po radikalnih metodah :D :

Slika

Pakne prej:

Slika

Pakne potem (kasneje sem še sčistil vse :oops:)

Slika

Kaj se je delalo 1:

Slika

Kaj se je delalo 2:

Slika

Porihtan, posesan, umit:

Slika

Oliver je pač moral pozirati zraven, preden spet umaže zadnje sedeže:

Slika

Link do filmčka:

http://www.youtube.com/watch?v=JGdrzmao ... e=youtu.be
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Ko boš šel od vultesa poglej če bo volan naravnost stal :o drugače pa lepo da si naredil konkreten servis ne pa,da se samo nekaj flika in štuka na starem avtu :D
Uporabniški avatar
drhouse

Pri 19ki so mi zrihtali v nulo, mami Thalio tudi. Laguno je enkrat on delal in enkrat v Litiji, pa nobenkrat ni bil volan naravnost (menda, da je ful težko scentrirat zaradi nevemkakšnega servo volana :? ). Bomo vidli jutri ;)

Ja, glede na to, kako poceni so deli za te stare prdalce in, da se mi res ne da podkupovat na tehničnem decembra, res nisem imel izgovora, da ne bi naredil vsega. Je še par malenkosti za uredit (zadnja luč, kabel, rjast prag...) ampak, počasi ;) Z Majo sva sicer nekaj debatirala, da bi prodala spomladi. Definitivno pa s forumom kot dokaz zdaj (ko je kot nov :D ) dobiva kakšen € več zanj :lol:
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Lepo si tole poštimov.. no upam da bo zdej mer za neki časa :P Pa da bojo diski služl svojmu namenu še naprej :P
Uporabniški avatar
drhouse

Evo, glih dobro iz optike... Hja, mešani občutki.

Itak sem vedel, sam zdej je pa še uradno. Avto je moral biti ruknjen spredaj desno. Ni šlo naštelat v nulo pa, da po trepalnicah skačeš. Desna guma je tako malo bolj podrta, kot bi bilo zaželjeno in je še ostale "prilagodil temu", da ne bo radiralo gum (preveč). Zadaj bilo vse super.

Pelje se itak miljoooon boljše kot prej. Je stabilen, lepo pade v ovinek... Upam, da bo z gumami vse ok, v kratkem pridem samo na kontrolo, če bo še kaj padlo skupaj in se bo dalo potem lepše naštelat.

Naredil sem 20km. Avto je zdaj čisto brez vezen za peljat :roll: Prej je blo uno: grem s Cliotom. Woooow adrenalin, stres :lol: Zdej pa se dejansko pelje, kot en mlad avto :mrgreen: Ležajčki so tihi, nič ne trese, volan naravnost, avto stabilen. Zavore so se očitno udelale, spredaj prime kot je treba, zadaj je z vsakim zaviranjem boljše (pa ne, da je bilo prej slabo), ročna se očitno počasi štela. Treba bo zamenjat še gume, so že na koncu in nujno potrebne centriranja, hodijo v resonanco pri določenih hitrostih. Drug mesec ;) Optik mi je dal idejo, naj za feltnami (14") za poleti pogledam na odpadu v Trstu. Menda so imeli Clioti za IT tržišče precejkrat lite 14ke gor. Menda se dobi za male € ;)
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

drhouse napisal/-a: Oliver je pač moral pozirati zraven, preden spet umaže zadnje sedeže:

Slika
Primo"s imperium,Vravolu,Mumlek ali Pred gozdom al keri drugi? lahko na Privat sporočilo.
Uporabniški avatar
drhouse

andrej86 napisal/-a:
drhouse napisal/-a: Oliver je pač moral pozirati zraven, preden spet umaže zadnje sedeže:

Slika
Primo"s imperium,Vravolu,Mumlek ali Pred gozdom al keri drugi? lahko na Privat sporočilo.
Huh, po pravici povedano ne vem točno - Maja in en kolega sta ga šla iskat v Krško ali okolico. Bom vprašal ;)
Uporabniški avatar
andrej86

lep je. Mam skoraj enakega :) avto pa pesa :D
Uporabniški avatar
drhouse

Hvala, daj še kakšno slikico. Je bil konec septembra 1 leto star in je glih v vrhuncu pubertete pa še gonitve so... Huh, zabavno včasih, načeloma pa že strašljivo priden in že skoraj preveč prijazen :D

Avto pa maš nekaj zrihtanega viola ali temno rdečega?
Uporabniški avatar
andrej86

drhouse napisal/-a:Hvala, daj še kakšno slikico. Je bil konec septembra 1 leto star in je glih v vrhuncu pubertete pa še gonitve so... Huh, zabavno včasih, načeloma pa že strašljivo priden in že skoraj preveč prijazen :D

Avto pa maš nekaj zrihtanega viola ali temno rdečega?
mam 3 rdeče pr bajti tako da ... :lol:
Uporabniški avatar
drhouse

Ne vem, v glavi imam en avatar - temno rdeč zrihtan, z angeleyes...
Uporabniški avatar
drhouse

Spet sem malo brkljal po avtu.

Zrihtal sem ročno, ker je prijemala tam nekje zadaj v prtljažniku. V prtljažniku je zaštekala ključavnica, ključ sploh ni šel noter. Sem podrl zadnje sedeže, splezal v prtljažnik pa odšravfal zatič, da je sem lahko odprl zadevo. Potem pa mast in mazat motorček, vodila, mehanizem... Pa dela :mrgreen: Končno mi je uspelo tudi zamenjati kabel od elektronike na razdelilno kapo (cel razžrt od volka, avto cukal pri nižjih obratih...). Super dela, mam občutek, da avto kar drugače vleče.

Je pa Clio daroval rezervno gumo za rekvizit za skeč v Vid in Pero. Pa mam zdej krom feltno :lol:

Slika
Uporabniški avatar
Storz

haha zgleda zanimiv tale feltna :P če rabš kakšno mam 2 na zalogi :P

Men tud klučavnca zadej šteka negre kluč not pa nevem kaj nardit kako si ti to rešu ? sam namatu ?
Uporabniški avatar
drhouse

Sej to je tista navadna, katere mam 4 komade zdej gor, sam s krom sprejem je pobarvana :lol:

Sem samo namazal in potem v bistvu sploh nisem poskusil, če gre s ključem :oops: Mogoče je razlog v tem, da ni obrnilo do konca tistega zatiča, ki odklepa in zaklepa - ne vem, bom stestiral.

Mi pa še vedno malo torkira, ko je mrzel do cca 2500 obratov. Menjava kabla je rešila 70%, ni pa ok. Morm še malo volka zrihtat pa WD-ja mi je zmanjkalo in nisem našprical - kaj bi pa še lahko bilo krivo, če zdaj odmislimo ta kabel?
Uporabniški avatar
Storz

Pri meni ključ sploh negre v ključavnico..

Glede motorja pa nevem .. Svečke si menjal ? spucaj volkca mogoče je še kaj na drugih kablih?
Zaklenjeno