Sem se dogovarjal z mehanikom tekom tedna, pa se nekako nisva uspela dogovoriti, nujno pa sem moral do Sežane za vikend. Itak, ležaj že toliko tolkel, da več kot 80 nisem upal peljat
V petek smo delali do 23h, potem v Domžale po pse pa proti Krasu. Ob 1h sem bil dol, spravit vse v hišo pa hitro spat. Ob 3h auf, mamo peljat na bus za Beograd
Pa hitro dol najprej levo pesto in čeljust. Brez večjih problemov, ravno tako desni komplet. Diski očitno še prvi, kompletno zapečeni gor. Zlomil torx 40 nastavek
Letim z mamino raketo (Thalia) proti kolegu. Desni ležaj je glasen in gre ven brez pretiranega upiranja, levi pa je bil že skoraj čisto blokiran in zapečen noter. Kolega pumpa že na 10 ton pa še kar ni skočilo ven. Potem je samo malo tapnil z macolo in končno je skočil ven.
Ok, po 2h urah pridem domov pa letim direktno na comp pogledat, kaj je s temi končniki. Valda, oldskool roba z varovalno podložko. Vmes so male zarezice pa sem zabil noter izvijač in parkrat nabil s kladivom. Najprej na voznikovi strani, ker sem lažje prišel zraven. Takoj zglob na pesto, premeril stara končnika in nova naštelal na "isto" dolžino in vse skupaj sestavil na avto. Storževi diski zgledajo ogromni (res so minimalno večji in precej debelejši - škoda, da nisem slikal), gor sedejo lepo. Nove ploščice, čeljusti sem sčistil in namazal...
Potem pa nazaj na desni končnik. Zbijam na isti način, grabim z rolcangami pa nikakor ne gre, kar drsi... Čisto razfu*an!
Danes se mi je najprej zdelo noro, da sem profitiral eno uro še preden sem začel šraufat
Ostale so mi še zadnje zavore. Desna ni delala preveč dobro, leva recimo, da ja. Hitro sem odkril krivca pri desni - slabo oz napačno sestavlena skupaj
Testna vožnja! "Optiko" sem presenetljivo dobro zadel tako, da ni bilo panike pri vožnji. Zavore primejo odlično, radio še vedno dela dobro - prej ga kar nekaj časa nisem slišal zaradi ležajev
Itak sem moral še posesati in umiti
To je to
Še nekaj slikic in video o končnikih in ležajih
Pacient na mizi:

Desna stran med delom:

Leva stran prej:

Pesta in ležaji čakajo, da gredo na prešanje:

Padel v boju:

Old vs. new:

Končana pesta z zglobom vilic:

Končno popustil, ku*ac jedan... Krivec, podložka:

Za diske je bilo potrebno poseči po radikalnih metodah