S testom ni bilo nič, ker moja jajca niso naredile celega kroga na Federalkah
Symon pa Urban pa tud ne vem če sta pol kej testirala, oz. je isti voznik vozil oba avta? No zdaj je tudi Urban spregledal in dal na avto Cup fedre, tako da rabimo za naslednji test novo žrtev
Ker sem avtor teme jaz, si dovolim da malo premaknem kretnice in nadaljujemo z ostalimi "detajli", ki naredijo podvozje dobro kot celoto
Na "sosednjem" forumu sem zasledil eno rešitev, katere se je poslužil že Alan na GTV-jki in sicer podaljšan spodnji končnik na roki. On mislim da je podaljšal tudi končnik na "špur štangi", pa je vseeno prihajalo do "bumo steer-a"
Tole so naredili pri Vargalant-u za (baje) zelo soliden denar:

Razlog podaljšanega končnika v tem primeru:

Zdaj pa preidimo k bistvu... tale rešitev bi pri McPherson podvozju teoretično popravila pretirano manjšanje naklona pri spuščenem avtu, ko gre kolo skozi hod. Se pravi če je avto nižji 3cm in je končnik daljši 3cm, bi se naklon spreminjal SKORAJ enako kot pri serijski višini, za kar so inžinirji v tovarni porabili kar nekaj časa.
Potem pa je tukaj še druga opcija, ki zahteva nekaj več dela in mogoče komu deluje bolj varna. In sicer, če ne gre končnik nižje, gre vpetje roke na mostu višje. Se pravi tam kjer so ušesa na mostu, se jih samo dvigne oz. do-vari dodatne in tako je kot roke spet tak kot mora bit. Slike so na cliosport.net, bom poizkusil najt, ali pa če me bo kdo prehitel.
Torej, se komu to zdi plodna debata? Pa ne mi zdaj da kaj to rabiš, pa ne čutiš razlike, tralala, jest tud ne težim če kdo predrka pol avta da da lahko noter cel hišni kino, tako da naj debata prosim ostane na nivoju, ker bi potem čez čas ko se nabere dovolj podatkov, rad naredil eno lepo pregledno temo o predelavi podvozji, ker tega vsega v eni temi še nisem našel na nobenem slo forumu.