Clio Vzmeti

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Homologacija potreba v vsakem primeru ali samo v primeru nižanja avtomobila?
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

naceloma v vsakem, ker delas spremembo na avtu. Ne vem pa ce dobis sploh kaksne trsi vzmeti, ki bi bile isto visoke kot original.
Uporabniški avatar
Kyrius

aha, torej bom mogu še homologacijski kartonček nekje staknat :) ah ja, same težave
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Nekak osnovno in dobro vzmetenje je Eibach ali H&R. Jaz imam Eibach in sem ful zadovoljen. Avto je nižji za ene 2-3 cm. Amortizerji so pa original.
Ja homologacijo potrebuješ. Potrebuješ certifikat o ustreznosti dela katerega si vgradil, potrdilo o strokovni montaži in opravljeno optiko.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

od RS-a fedre gor rukneš. ne rabš nobene homologacije in papirjev 8)
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
fricko
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a fricko »

valjckanje blatnikov ne pride vpostev,ker imam enega kitanega in mi bo ves kit popokal, tudi platisca ne bi rad menjaval. Ne obstaja noben drugi nacin da se mi avto ne tako poseda?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kuk dnarja, tulko muzike. Drugač verjetno ti ne bo ostalo drugega kot da podložiš zadaj al pa daš nazaj original (vsaj zadaj).
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Lahko daš tud naredit vzmeti. Pa niti ni drago.

http://www.dfaulknersprings.com/specials.htm

Angleži dost dajejo gor od te firme na saxo/106. Lahko narediš kamn od avta pa serijsko višino. Če bi rad pa da se avto samo manj nagiba potem pa debelejši stabilizator spredaj, zadaj pa dodatnega ali drugega.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Dejansko je mal več računanja ker moraš vedt kolk dolge rabiš, ampak ja, cca. 60€ vzmet. Če vzameš kakšne bolj pogoste notranje premere (npr. 2,25") sem jst dal 38gbp....za par vzmeti. Jst sm tovzel pri GAZ-u, ker sem vzel še amortizerje.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Kyrius

A obstaja kak enostaven način za preverit če blažilci še resnično služjo svojem namenu? Ugotovil sem namreč, da je ena zadnja vzmet že počla druga bo pa kmalu sledila in sem razmišljal da bi tudi blažilce menjal.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

zadnje vzmeti pokajo pri vseh Clio II-jkah :wink:

Da se jih stestirat, sam ni to tok simpl. sicer pa če so čist zanič se itak čuti da avto ali plava ali pa ga zabija.

Recimo meni je pri 55k km spustil en amortizer, kdo drug pa naredi 4x več in še dela, kakor naletiš pač :lol:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Kyrius napisal/-a:A obstaja kak enostaven naèin za preverit èe blažilci še resnièno služjo svojem namenu? Ugotovil sem namreè, da je ena zadnja vzmet že poèla druga bo pa kmalu sledila in sem razmišljal da bi tudi blažilce menjal.
Zadnje vzmeti je res skoraj brezveze menjat, ker bo kmalu isto. Vsaj za originalne.

Če že menjaš, zamenjaj za kakšne športne, mogoče tudi ne nižje, samo močnejše.

Kako je pa pri RS-u z zadnjimi vzmetmi? Je cel enako debel, ali so prav tako konci šibkejši?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Enake so, samo malo krajše in malenkosst trše. Evo:

Clio RS Gr.N, KONI, Clio RS, Clio 1.4 16V

Slika

P.S.: Se opravičujem za odvzem avtorskih pravic Mloncar-ju :oops:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Aaa, saj res. Potem je pa res najbolje dati športne gor, ali pa jih po naročilu dat delat.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

gor dejte gewinde od racelanda pa mate mir, za takega clia kot vi vozte so pa kok vozte so več kot odlične cena pa tk ugodna 230€ pa si sami štelajte višino koker vam paše, če vas zanima kako se pa vozi pa kontaktirajte style r-a.
Odgovori