Renault Laguna

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
lightning

Odgovor Napisal/-a lightning »

Pozdravljeni,

ze kar dolgo se nisem oglasil, zdej mam pa spet malo vprasanj. Torej, kdo ve, kako sneti zgornji del armaturke? Del, ki je nad rezami za zrak in potem po celi sirini armaturke (med sprednjima zvocnikoma na armaturki). Nekaj se mi je zacelo luscit tam gori in je potrebno postrgat dol in na novo spricnit. Skratka, ce ima kdo izkusnje s razdiranjem armaturke naj se malo razpise ali mi poslje PM, da ka kaj vprasam. Istocasno bo to prav prislo pri kontroli ventilatorja, ker mi pri okoli 2000 obratih notri nekaj ruzi (slisi se iz rez za zrak).

Hvala za odgovore in lep pozdrav,

Lightning
lightning

Spet jaz...se na prejsnje vprasanje nisem dobil odgovora pa ze postavljam novega :shock: Skratka, pri voznji se mi je zacelo dogajat, da mi zacneta blinkat rdeca lucka STOP in znakec za rocno zavoro. Ni periodicno utripanje (kot npr zmigavec) temvec kar tako, malo utripne pa potem neki casa sveti pa neha itd. Pogosteje mi zasveti pri voznji v 4. in 5. prestavi, se zlasti ce grem v klanec (v Visnjegorski naprimer, mi skos sveti ali utripa in se kaj vmes). Vedno pa zasvetita v duetu, torej lucka STOP in znakec za rocno.

Je imel kdo podobne izkusnje?? Je morda lahko to v zvezi z nizkotlacno pumpo??

Mimogrede, gre za laguno, 1.9 dci (79kW) l.2000

LP, Lightning!
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

A ti takrat tudi temperatura motorja nerazumno poskoci v nebesa?
Laguna II Initiale 1.9 DCI
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

lightning napisal/-a:Spet jaz...se na prejsnje vprasanje nisem dobil odgovora pa ze postavljam novega :shock: Skratka, pri voznji se mi je zacelo dogajat, da mi zacneta blinkat rdeca lucka STOP in znakec za rocno zavoro. Ni periodicno utripanje (kot npr zmigavec) temvec kar tako, malo utripne pa potem neki casa sveti pa neha itd. Pogosteje mi zasveti pri voznji v 4. in 5. prestavi, se zlasti ce grem v klanec (v Visnjegorski naprimer, mi skos sveti ali utripa in se kaj vmes). Vedno pa zasvetita v duetu, torej lucka STOP in znakec za rocno.

Je imel kdo podobne izkusnje?? Je morda lahko to v zvezi z nizkotlacno pumpo??

Mimogrede, gre za laguno, 1.9 dci (79kW) l.2000

LP, Lightning!
Preveri nivo zavorne tekocine,preveri tudi obrabljenost zavornih ploscic
Včasih vozim hit,včasih pa počas
lightning

Ne, z nivojem temperature je vse v redu in je med voznjo stalno na malo vec kot drugi crtici.

Kar se tice zavornih ploscic ne bi smelo biti problema, ker so zadnje prakticno nove (20k km) sprednje pa ene 60k km in so tudi se v dobrem stanju. Bom pa res preveril nivo zavorne tekocine.

Obema hvala za odgovor.
lightning

Prosil bi tudi nekoga, ce lahko pogleda v knjizico, ce je morda kaj opisano pod to kombinacijo opozorilnih luck, ki sem jih zgoraj navedel. Ali vsaj posamezno. Jaz namrec pri avtu nisem dobil te kjige in zato ne morem pogledat.

LP, lightning!
lightning

Sedaj je zadeva preverjena tudi s strani servisa. Ta kombinacija luck (STOP in lucka za rocno) je signal za zavorno tekocino.

Po dolitju je sedaj vse v redu in se ne pojavlja vec.

Za to mi je pa to gorelo pri voznji v klanec, ko je senzor ostal na suhem :D

LP; lightning
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Pol so pa verjetno ploscice na koncu da je zmanjkalo tekocine. :)
Odgovori