Je imel kdo podoben problem? Dogaja se samo v 4. prestavi v 30%. Sprobal sem samo pod polnim gasom, ker so ravnine prekratke. Razlike/padca se sploh ne občuti, pa še avto se v teh obratih nikoli ne vozi. Danes sem slučajno tole odkril, edino kar lahko rečem pa je, da je avto redno servisiran, velik servis narejen 2 leti - 20kkm nazaj, sklopka je kot nova in da še enkrat povem, dogaja se samo v 4., niti v 2. ali 3. v 19% klanec pod polnim gasom.
Kratka vprašanja
- lukeatluke
Re: Kratka vprašanja
Je imel kdo podoben problem? Dogaja se samo v 4. prestavi v 30%. Sprobal sem samo pod polnim gasom, ker so ravnine prekratke. Razlike/padca se sploh ne občuti, pa še avto se v teh obratih nikoli ne vozi. Danes sem slučajno tole odkril, edino kar lahko rečem pa je, da je avto redno servisiran, velik servis narejen 2 leti - 20kkm nazaj, sklopka je kot nova in da še enkrat povem, dogaja se samo v 4., niti v 2. ali 3. v 19% klanec pod polnim gasom.
Meni se je to dogajalo ko sem imel eno šobo v okvari, motor je v prostem teku tudi malo bolj tresel...no, potem mi je pa na glavni gredi ležaj sesulo točno pod tistim batom, ki ga je šoba zalivala.
- lukeatluke
Na tem avtu že od nekdaj piše "check injection" takoj ob zagonu. Tudi po glavnem servisu na pooblaščenem servisu, kjer naj bi preverili napako in naj ne bi bilo nič. Tako, da ne vem. Drugače rečeno, avto verjetno tako teče že od kar ga imamo, 4-5 let. Za moje pojme tako kot mora. Danes sem moral preverit kaj cvili med bremzanjem, potem pa opazim tole.Kot sem rekel pa je tole naredilo 3x od 10x, ko sem ga zahodil v 4. pod polnim gasom.
Preventivna menjava ležajev pri 156kkm, tester, menjava šob, pa preventivno še turbina? Ali raje menjava za 1.6 16v motor?
Preventivna menjava ležajev pri 156kkm, tester, menjava šob, pa preventivno še turbina? Ali raje menjava za 1.6 16v motor?
Ležaji so poceni proti tistemu kar te čaka če zariba. Šobe ven pa stestirat, turbino pa preverit zračnost,....lukeatluke napisal/-a:Na tem avtu že od nekdaj piše "check injection" takoj ob zagonu. Tudi po glavnem servisu na pooblaščenem servisu, kjer naj bi preverili napako in naj ne bi bilo nič. Tako, da ne vem. Drugače rečeno, avto verjetno tako teče že od kar ga imamo, 4-5 let. Za moje pojme tako kot mora. Danes sem moral preverit kaj cvili med bremzanjem, potem pa opazim tole.Kot sem rekel pa je tole naredilo 3x od 10x, ko sem ga zahodil v 4. pod polnim gasom.
RenaultSport
- lukeatluke
Upam, da bo še kdo imel kakšno mnenje / izkušnjo. Najlažje je seveda za €€ preverit kaj in kako, pa čeprav vem da se na koncu ne bo rihtalo.
Prelepo bi bilo, če bi 1.9 dci 120KM delal brez problemov 13km ravninske razdalje 2x dnevno. Vse skupaj pa 9-10kkm letno in to že 4-5 let
Prelepo bi bilo, če bi 1.9 dci 120KM delal brez problemov 13km ravninske razdalje 2x dnevno. Vse skupaj pa 9-10kkm letno in to že 4-5 let
- lukeatluke
Očitno Renaulte daje spomladanska utrujenost.
Clio '99 1.2 60KM, noče vžgat, zaganja v neskončnost, na vsake toliko vžge. Menjan del računalnika in del ključavnic, lučka za akumulator sveti že nekaj časa. Poleg pa so bile zamenjane še zajle ročne, skupaj 160€. Akumulator, kljub lučki na armaturi, na servisu niso pomerili. Po servisu je avto 3 dni vžigal normalno, potem pa spet ista težava.
Akumulator bomo stestiral, ker ga mojstri niso mogel. Kaj bi še lahko bilo? Senzor mrtve točke?
Clio '99 1.2 60KM, noče vžgat, zaganja v neskončnost, na vsake toliko vžge. Menjan del računalnika in del ključavnic, lučka za akumulator sveti že nekaj časa. Poleg pa so bile zamenjane še zajle ročne, skupaj 160€. Akumulator, kljub lučki na armaturi, na servisu niso pomerili. Po servisu je avto 3 dni vžigal normalno, potem pa spet ista težava.
Akumulator bomo stestiral, ker ga mojstri niso mogel. Kaj bi še lahko bilo? Senzor mrtve točke?
Jaz sem imel iste simptome -- clio je večkrat verglal v prazno, enkrat pa zalaufal. Ko sem očistil senzor mrtve točke, so problemi izginili, zadeva dela. To bi se splačalo najprej preizkusit.
Pomeri akumulator, verjetno je nekaj z alternatorjem. Glede vžiganja pa zamenjaj senzor mrtve točke ali pa ga prej probaj spucati. Kaj pa imaš to za ene "mojstre"?lukeatluke napisal/-a:Očitno Renaulte daje spomladanska utrujenost.
Pregled za laguno pa nemore stati nevem koliko €. Edino testiranje šob...
RenaultSport
- lukeatluke
Clio je od kolegice avto, ki me je danes klicala po tem, ko je že bila na servisu(nepooblaščenc, ki je do sedaj bil poceni in odličen) in pač ni bilo rešeno nič. Jutri bom iz stare lagune potegnil akumulator pa še stestiral oba, na Meganu moram pa zamenjat filter nafte, potem pa bo prišel tester pa naprej
Ma da dela, mu ni nič hudga razen 2x na let, ko ga jaz mal pretegnem.
Ne stestirat samo akumulatorja ampak pri prižganem poglej, če polne alternator v mejah normale (ne preveč, ne premalo)lukeatluke napisal/-a:Clio je od kolegice avto, ki me je danes klicala po tem, ko je že bila na servisu(nepooblaščenc, ki je do sedaj bil poceni in odličen) in pač ni bilo rešeno nič. Jutri bom iz stare lagune potegnil akumulator pa še stestiral oba, na Meganu moram pa zamenjat filter nafte, potem pa bo prišel tester pa naprejMa da dela, mu ni nič hudga razen 2x na let, ko ga jaz mal pretegnem.
RenaultSport
- Aleš_Megane
- Kraj: Koper
to se je tudi meni dogajalo na Meagnu II 1.9dci. Je pa problem trajal približno 2 mesca. Siguren sem, da je bla sklopka dobra, nekateri so govorili, da je problem vztrajnik in da paše tudi od Trafica. Je pa meni po 2 mescih prenehalo in se od lani ni več ponovilo.lukeatluke napisal/-a:
Da vrti v prazno in ne prime je lahko ta senzor ja. Včasih je dovolj čiščenje senzorja ali čiščenje kontaktov, včasih ne. Če boš že menjal, menjaj senzor in tist del kabla. Če sveti lučka za akumulator to pomeni da ga ne polni. Lahko da so šle krtačke, regler,... Treba preverit delovanje alternatorja.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- lukeatluke
Hvala vsem za pomoč. Zaenkrat nisem utegnil še nič naredit, mi je čudno, da bi avto verglal v nedogled in to že kakšen mesec sedaj, če ne bi alternator deloval normalno.
Senzor bom vzel dol in očistil pa zakrivil malo kontakte, če ne bo že akumulator pomagal. Delo na Cliotu bo bolj ugibanje.
Kako se da stestirati razdelilno kapo?
Ima kdo kakšno dodatno mnenje oz. ve za temo s slikovnim gradivom glede menjave naftnega filtra na Meganu 1.9dci 120KM?
Zaenkrat sem tole našel, pa vidim da ni tako hitro kot na mojem.
Senzor bom vzel dol in očistil pa zakrivil malo kontakte, če ne bo že akumulator pomagal. Delo na Cliotu bo bolj ugibanje.
Ima kdo kakšno dodatno mnenje oz. ve za temo s slikovnim gradivom glede menjave naftnega filtra na Meganu 1.9dci 120KM?
Lahko ti polni tudi preveč, kakorkoli zastonj verjetno ne svetilukeatluke napisal/-a:Hvala vsem za pomoč. Zaenkrat nisem utegnil še nič naredit, mi je čudno, da bi avto verglal v nedogled in to že kakšen mesec sedaj, če ne bi alternator deloval normalno.
Za filter pa tako kot na linku, odstraniš(najlažje) del kolotečne plastike potem pa hitre prste in gre
RenaultSport
KJe na netu kupit kvalitetne(SKF,SNR?) kolesne ležaje za clio2? Se mogoče kdo ukvarja s prodajo in jih lahko za normalno ceno zrihta
kje vi kupujete?
Live long and prosper \\//