Ker tole dokaj "power track", saj ne da bi blo dolgčas, sam da ne bi biu skoz sam na gasu, nič na bremzi
Clio RS 182
Kmetek, če pogledaš na tabelo razultatov, sem jaz peljal s podrtim Puntotom CUP, ki ma mogoče še ene 70 žrebcev živih v tisti mašini, 2:10.405. Mislim, da če bi šel probat ti ne bi bilo žal. Na hitrejših delih proge bi sicer najraje dal ven vesla čez okna, ker res ne gre nikamor, ampak za moje pojme je to še vedno bolje kot Raceland. Če maš pa RS-a pa itak uživaš. Mislim, da je RS en tak super vstopni avto za Grobnik, s katerim se da že pošteno uživat. Če pa imaš kak M3 al pa 911 GT3RS pa še toliko bolj... 
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

E točno tako! Vsak ovinek je čisti užitek in lahko rečem, da sem manj švical kot na Racelandu.robi1000 napisal/-a:Mislim, da če bi šel probat ti ne bi bilo žal. Na hitrejših delih proge bi sicer najraje dal ven vesla čez okna, ker res ne gre nikamor, ampak za moje pojme je to še vedno bolje kot Raceland. Če maš pa RS-a pa itak uživaš. Mislim, da je RS en tak super vstopni avto za Grobnik, s katerim se da že pošteno uživat.
Urban, če greš probat za 15 minut ti ne bo žal. Gumam se ne bo poznalo, tebi pa.
Se mi je zdelo, da te dovolj poznamSymon napisal/-a:Potem pa odgovor schkorcu:
Imel si prav. Če bi plačal 15 minut bi me prej ali slej zagrabilo, da bi še šel.
S tem se popolnoma strinjam. Če je na Racelandu skoraj nujna potreba po nekem hudem pretiranem podvozju, je Grobnik pravo nasprotje, ker je tudi serijsko podvozje čisto zadovoljivo. Je že res, da bi bilo dirkalno podvozje boljše, ampak z navadnim se da čisto spodobno peljati.Symon napisal/-a:Avto se je obnašal fenomenalno, nevtralen, zavore so čisto običajne ampak nisem imel težav, nagibanja ni bilo preveč. V glavnem bolje je bilo kot sem pričakoval. Niti nisem čutil potrebe po kakšnih dodatnih predelavah podvozja, vsaj ne nujno.
Zavor ne pregreješ hitro razen če zaviraš res pozno v ovinku. Pa tudi gume znajo dolgo zdržati, če se le lahko voznik vzdrži tisti res hitri vožnji. Z avtom podobnim RSu to pomeni, da moraš voziti 2min ali počasneje, kar je pod, pa začnejo gume protestirati
BTW Kako se pa te gume obnesejo, je kakšna konkretna razlika med navadnimi in temi? Sploh v primerjavi s pravimi SS gumami s TW pod 100?
Pa si blendal in hupalSymon napisal/-a:Ko sem gledal čase je šlo vsakič ko sem šel na progo z vsakim krogom bolje. Tretjo rundo naprimer bi šlo gotovo še tisto malo bolje, da bi imel še boljši čas pa je ravno en Polo uletel na progo in se umaknil na linijo ampak nisem bil jezen.Za prvič je bil čas 1:57,640 gotovo bi lahko šlo še bolje, če bi bremzal bolj na polno, malo izpilil linijo in kdaj malo prej iz ovinka pohodil gas na polno.
Po mojem občutku je Grobnik oziroma bilo kakšna večja pista, ravno to, da ne rabiš specifičnega avtomobila, da uživaš. Kot sem že zgoraj napisal me je to presenetilo že s podvozjem, potem z gumami in v bistvu tudi z zavorami, za katere se je izkazalo, da sploh ne potrebujejo biti neke ultra racing zadeve. Če se mi moje Cup podvozje na Racelandu zdi za odtenek premehko (v primerjavi s "pista" podvozjem iz GTTjke), sem na Grobniku videl, da je podvozje odlično in na njem ne bi spreminjal popolnoma ničesar. Sploh tiste neravnine po ciljni ravnini požira kot za stavo.kmetek napisal/-a:Pa se "splača" it probat s pol švohejšim avtom kot je tvoj?
...
Ker tole dokaj "power track", saj ne da bi blo dolgčas, sam da ne bi biu skoz sam na gasu, nič na bremzi
Grobnik bi jaz prej primerjal z vožnjo po cesti, ker je zadeva toliko hitra oziroma bolje rečeno tekoča. In če se voziš po cesti in ti je vožnja s tvojim avtom vsaj malo všeč potem ti bo to zelo verjetno tudi na Grobniku. Že res, da nekih hudih časov pač ne boš moral peljati, ampak čez ovinke boš pa skoraj ravno tako hiter, kot ostali, torej bo faktor užitka precej visok
Symon napisal/-a:Asfalt je toliko grob, da dosti bolj uživaš kot na Racelandu.
robi1000 napisal/-a:ampak za moje pojme je to še vedno bolje kot Raceland.
@Symon: Tudi Luka je sedaj na sivemu Meganu naredil podvozje primernejše Racelandu, tako da ti verjetno ne bo treba več trpeti zadaj njega
Kaj, da mu ne bo žalSymon napisal/-a:Urban, če greš probat za 15 minut ti ne bo žal.
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Ja federalke + H&R vzmetenje pa je rezultat tu.Symon napisal/-a:Čestitam lahko jaz tebi za rezultat na Racelandu.žižekrs napisal/-a:Meni se je vedno zdelo,da so naši avtki mogoče malo prešvoh.Drugače pa čestitam.![]()
Durgače pa, po eni strani so prešvoh, da bi bil ful više na lestvici ampak po zabavnosti so pa nekje isto kot uni na prvih mestih, če ne še bolj.
Hvala za pohvalo.
LOL ja si imel prav glede 15 minut. Gume so tele fenomenalne. Z vsakim krogom so bolj držale, edino proti koncu prve runde (ko sem bil tudi najdlje na progi) sem čutil, da že hočejo malo popuščati. Zelo verjetno, če bi zadnjo rundo ostal še en krog, da bi čas padel še niže dol. Kako se obnesejo navadne nočem vedeti ker jih je škoda. Slicksov pa (še) nimam me pa zaradi grobnika mika kaj s TW pod 180 (trenutne AD08).
Nisem hupal, saj sem napisal, da nisem bil jezen, sem pa zaradi lastne varnosti poblendal, da ne bi dec slučajno premalo gledal nazaj glede na to, da nisem šel počasi.
Ja lepo si analiziral v čem je razlika. Kmeteku sem hotel povedati ravno to, da je proga bolj tekoča in "lažja" zato mi je ljubša. Enostavno se manj matraš (šikane levo-desno, 30 v ovinek pa se matrati z volanom in gasom, da optimalno pospešuješ, da obenem ne drsi)... Je pa seveda tudi Raceland zabaven ampak na čisto drug način.
Nisem hupal, saj sem napisal, da nisem bil jezen, sem pa zaradi lastne varnosti poblendal, da ne bi dec slučajno premalo gledal nazaj glede na to, da nisem šel počasi.
Ja lepo si analiziral v čem je razlika. Kmeteku sem hotel povedati ravno to, da je proga bolj tekoča in "lažja" zato mi je ljubša. Enostavno se manj matraš (šikane levo-desno, 30 v ovinek pa se matrati z volanom in gasom, da optimalno pospešuješ, da obenem ne drsi)... Je pa seveda tudi Raceland zabaven ampak na čisto drug način.
Hja odvisno koliko bi ga žgal. Če bi fural več kot 15 minut na polno bi znale iti, če bi vozil pač hitro ne pa čisto ves čas na meji pa ne bi bilo sile.Nos napisal/-a:Pol bi moje Uniroyalke požrlo na Grobniku najbrž?![]()
Sm ugotovu, da moj clio ni za na Raceland. Premehko podvozje mam.
Tudi pri mojem na Racelandu pogrešam kako špero pa mogoče še bolj fiksno podvozje. Tega na Grobniku nisem pogrešal.