privatnik napisal/-a:Zdej blo je zgleda vec sistemov. Ta desni priklop je za dovod bencina. Bencin pride iz kesla na bencin pumpo (mnda na bloku al kje), iz pumpe gre na T komad, iz T komada gre ena lajtnga zgleda nazaj v kesl, druga gre na filter bencina, iz filtra pa sta dve varjanti. Ena je da gre cevka direkt na tisti desni prikljucek ki se vidi na tvoji sliki. Druga je da gre iz filtra se v neko posodico s 3 prikljucki iz te posodice gre pol zgleda ena lajtnga nazaj v kesl, druga pa na tvoj desni prikljucek.
Pri meni je bilo sedaj takole - bencin pride iz kesla na mehansko benz pumpo (na glavi), za tem imam T clen, ena lajtnga gre nazaj v tank, druga do benz filtra, od tu pa na desni prikljucek. drug prikljucek na fergazerju ni bil nikamor prikljucen. mal se mi zdi sumljivo, kajti ob malo bolj mrzlih jutrih (al pa ce avto stoji kaksen dan ali 2) potem precej dolg traja, da zalaufa. pogruntu sem, da morem najprej ene 10x gas na prazno pohodit, da mal vec zauga, potem pa ene 3 do 4 krat zaverglam in potem ponavadi zalaufa. men se to ne zdi povsem normalno

Mogoce ima ta drugi prikljucek kaj povezave s tem... upam, da bo s novim fergazerjem vse delalo BP.
Danes je bil kar pester dan. Zjutraj (ob 10ih

), ko sem se zbudil, se mi je lustalo slikarit, tko da sm danasnji dan skoraj do potankosti poslikal

Najprej sem se lotil izdelave adapter za novi fergazer. En kos flohaizna sem narezal na ustrezno dimenzijo (110x80x10mm):
Potem je bilo potrebno narediti na sredino luknjo - to vse narisem in zakernam za luknje:
Zvrtam luknje - najprej sm 5mm svedrom (tole prvo sliko sem sam naredil - v eni roki vrtalni stroj, v drugi pa fotoaparat

):
Nato se s 12mm svedro (s temi svedri za HSS sem pa zelo zadovoljen - v zelezo in rostfrei vrtajo kot v maslo

):
S fiberco odrezem sredinski del:
S rotorezkarjem oblikujem krivine:
In izdelek je zaenkrat koncan, le 4 luknje se morem zvrtat in vrezat navoje. Med ta adapter in fergazer bom pa dal se en distancnik, ki bi ga naredil iz plastike, ampak problem je, ker nikjer nisem nasel 10mm debele plasticne plosce. Kje imajo taksne stvari? Bi bil pleksi vredu al ga slucajno bencin razjeda?
Nato sem se lotil izdelave sank za dirkalni sedez. Malo flohaizna, vinklaizna in volje, pa nastanejo nosilci za sedez:
Ena stran je narejena:
Sanke iz starega sedeza iz 5ke:
Test fit:
Jutri nesem se vse skupaj zasvasat, potem se pa samega sedeza lotim in verjetno bom naredil tudi prvo testno trobentico
PS: sedez se bo ojacal v vse strani