1993 Renault 5 Energy

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Torej kot sem ze omenil sem zmontiral tudi distancnik pod volan, ki zgleda nekako takole:

SlikaSlikaSlikaSlika
melonca'r

tut jst ne pocivam.. ..pred zimo moram porihtati rjo, ki na nekaterih mestih vn "tolce".

sam sem se lotil podvozja, za vidne dele bom pa kr licarja zaposlil:
Slika Slika Slika Slika

pobrusil kar se je dalo. nekjer so se pojavile manjse luknje :roll:, ki sem jih pa kar pustil, ampak sem jih dobro "zapacal" s unterboden sutzom in upam, da bo zadostovalo.
Slika Slika

rjaste dele sem najprej namazal s ferosanom, potem pa s temejlno barvo in na koncu se s unterboden sutzom :lol: ko sem bil ze ravno pri delu, sem na novo zascitil se koloteke in ostalo podvozje (kolikor sem dosegel):
Slika Slika Slika Slika Slika

nabavil sem tudi stevec za temp. olja, v kratkem bom pa se za temp. vode.. ..oba stevca prideta zmontirana namesto sredinske reze za ventilacijo.
Slika

pa pricel sem s predelavo dirkalnega sedeza, ki sem ga kupil nekaj casa nazaj. sedez ni nevemkaj, zato ga bom malo poglobil in naredil bolj skoljkastega :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

dobro ti gre :wink:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Hladilnik mi je pa znan... :lol: Drugace pa lepo stimas, ni kej. :)
melonca'r

Duli napisal/-a:Hladilnik mi je pa znan... :lol: Drugace pa lepo stimas, ni kej. :)
se trudim kolikor se le da.

je se ostalo kaj od tistega cliota, ki si ga prodajal po delih? lahko tudi na PM
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Kolk si dal za tisti stevec?? Mam v mislih enga za obratomer .)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
melonca'r

MaTe0 napisal/-a:Kolk si dal za tisti stevec?? Mam v mislih enga za obratomer .)
kupil sem rabljenega (MatijaGTT) - 5k + postnina
melonca'r

Pri teh fergazerjih (taksnega kot imam jst v avtu) je problem dihtunga med sesalnim kolektorjem in fergazerjem, ki razpade in potem ne dihta vec. Tocno to se je tudi meni zgodilo in ravno, ko je UrosR menjaval zavore, sem jst hotu airbox odstranit, da bi mal fergazer pogledu (oz dihtungo, da bi vidu ali se drzi), pa mi v roki ostane cel airbox s fergazerjem vred :roll:

To je ta dihtunga - dihtunga se prisraufa na sesalni kolektor, na dihtungo pa se potem prisraufa fergazer (butast nacin montaze :roll:):
Slika

Slej kot prej se naredi, da dihtunga popusti Slika:
Slika

Potem sem se lotil izdelave zelezne "dihtunge" - flohaizn 10x12cm, malo vrtanja in brusenja in rata tole:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
ta "nosilec" se potem prsraufa na zelezno "dihtungo" s 6imi vijaki (4je iz zgornje strani in 2 s spodnje), tako da ornk drzi - nimam pa nobene slike kako zgleda prisraufano :lol:

Ampak potem, ko je ta dihtunga opravljala svoje delo (tesnila stik med fergazerjem in sesalnim kolektorjem) so se pojavili problemi s delovanjem fergazerja - avto je imel zelo visok stantgas, cukal je k hudic :roll: itd. V nedeljo sem dobil se en tak fergazer (hvala Luka), le da je iz R19 - isti tip kot moj (Weber 32 TLDR), le nacin pricvrsitve je drugacen (se vidi na slikah). Zdej bom probu iz dveh fergazerjev narediti enega :lol:

Na levi strani je moj fergazer, na desni pa tega, ki sem dobil:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Tu se pa vidi, da sta iz razlicne serije:
SlikaSlika

Upajmo, da mi bo ratal zrihtat, tko da bo avto deloval tako kot more (ker do sedaj ni).

Za konec pa se pogled na skoraj dokoncan sesalni kolektor za 40 IDF fergazer:
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

majstor...tole je majstorsko!!! :shock:
Slika
melonca'r

Rabil bi vaso pomoc (sploh tisti, ki imate Dialogys).. ..tale tanovi fergazer je iz 19ke (E6J masina).

Slika

Na desnem prikljucku pride bencin (line in), kam gre pa cevka iz tega desnega? Ce bi se komu dal pogledat v Dialogys bi bil zelo hvalezen ;)

PS: jst sm si sicer downloadu dialogys, ampak naletim na nek error med instalacijo, tako da se instalacija predcasno zakljusi :roll:
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Sej ce zvesto klikas nadaljuj, gre naprej :)
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Zdej blo je zgleda vec sistemov. Ta desni priklop je za dovod bencina. Bencin pride iz kesla na bencin pumpo (mnda na bloku al kje), iz pumpe gre na T komad, iz T komada gre ena lajtnga zgleda nazaj v kesl, druga gre na filter bencina, iz filtra pa sta dve varjanti. Ena je da gre cevka direkt na tisti desni prikljucek ki se vidi na tvoji sliki. Druga je da gre iz filtra se v neko posodico s 3 prikljucki iz te posodice gre pol zgleda ena lajtnga nazaj v kesl, druga pa na tvoj desni prikljucek.

Zgleda da so ble razlicne verzije povratne bencin lajtnge. Ce hoces ti sliko ruknem na mail, sam napis mi ga na PM.
melonca'r

privatnik napisal/-a:Zdej blo je zgleda vec sistemov. Ta desni priklop je za dovod bencina. Bencin pride iz kesla na bencin pumpo (mnda na bloku al kje), iz pumpe gre na T komad, iz T komada gre ena lajtnga zgleda nazaj v kesl, druga gre na filter bencina, iz filtra pa sta dve varjanti. Ena je da gre cevka direkt na tisti desni prikljucek ki se vidi na tvoji sliki. Druga je da gre iz filtra se v neko posodico s 3 prikljucki iz te posodice gre pol zgleda ena lajtnga nazaj v kesl, druga pa na tvoj desni prikljucek.
Pri meni je bilo sedaj takole - bencin pride iz kesla na mehansko benz pumpo (na glavi), za tem imam T clen, ena lajtnga gre nazaj v tank, druga do benz filtra, od tu pa na desni prikljucek. drug prikljucek na fergazerju ni bil nikamor prikljucen. mal se mi zdi sumljivo, kajti ob malo bolj mrzlih jutrih (al pa ce avto stoji kaksen dan ali 2) potem precej dolg traja, da zalaufa. pogruntu sem, da morem najprej ene 10x gas na prazno pohodit, da mal vec zauga, potem pa ene 3 do 4 krat zaverglam in potem ponavadi zalaufa. men se to ne zdi povsem normalno :roll: Mogoce ima ta drugi prikljucek kaj povezave s tem... upam, da bo s novim fergazerjem vse delalo BP.

Danes je bil kar pester dan. Zjutraj (ob 10ih :roll:), ko sem se zbudil, se mi je lustalo slikarit, tko da sm danasnji dan skoraj do potankosti poslikal :lol: Najprej sem se lotil izdelave adapter za novi fergazer. En kos flohaizna sem narezal na ustrezno dimenzijo (110x80x10mm):
Slika

Potem je bilo potrebno narediti na sredino luknjo - to vse narisem in zakernam za luknje:
Slika

Zvrtam luknje - najprej sm 5mm svedrom (tole prvo sliko sem sam naredil - v eni roki vrtalni stroj, v drugi pa fotoaparat :lol:):
Slika
Slika

Nato se s 12mm svedro (s temi svedri za HSS sem pa zelo zadovoljen - v zelezo in rostfrei vrtajo kot v maslo :lol: ):
Slika
Slika

S fiberco odrezem sredinski del:
Slika

S rotorezkarjem oblikujem krivine:
Slika
Slika

In izdelek je zaenkrat koncan, le 4 luknje se morem zvrtat in vrezat navoje. Med ta adapter in fergazer bom pa dal se en distancnik, ki bi ga naredil iz plastike, ampak problem je, ker nikjer nisem nasel 10mm debele plasticne plosce. Kje imajo taksne stvari? Bi bil pleksi vredu al ga slucajno bencin razjeda?
Slika

Nato sem se lotil izdelave sank za dirkalni sedez. Malo flohaizna, vinklaizna in volje, pa nastanejo nosilci za sedez:
Slika

Ena stran je narejena:
Slika
Slika

Sanke iz starega sedeza iz 5ke:
Slika

Test fit:
Slika
Slika
Slika

Jutri nesem se vse skupaj zasvasat, potem se pa samega sedeza lotim in verjetno bom naredil tudi prvo testno trobentico :twisted:

PS: sedez se bo ojacal v vse strani 8)
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

zelo lepo fotodokumentirano. se mi zdi d si tole tt zasluz "sticky" :shock: 8) :wink:

pohvale vreden projekt!!!
Slika
melonca'r

Zanimivo je, kajti precej ko an hitro pogledam celo temo imam obcutek, da je bilo ful velik dela itd., ampak ko pogledam pa avto pred bajto, pa zgleda povsem serijski (razen belih smerokazov :lol: ) in ves trud ni viden (na zunaj). Ce se mi bodo plani cez zimo uresnicilo, potem bo naslednjo pomlad avto kar tapravi za slalome :twisted:

Pa hvala za pohvale in spodbudo ;)
Zaklenjeno