filtrck homologirat

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
birkoff
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a birkoff »

Pa ma "navaden" policaj sploh pravico gledat pod pokrov motorja?
Uporabniški avatar
BlackWind
Kraj: Kranstrdam

Odgovor Napisal/-a BlackWind »

birkoff napisal/-a:Pa ma "navaden" policaj sploh pravico gledat pod pokrov motorja?
ni pristojen da ugotavlja kaj je original pod pokrovom in kaj ne...lahko pa te poslje na izrednega tehnicnega ce ima sum (da nekaj ni tehnicno spravno oz. original)...ampak v osnovi ne bi smel sploh gledati spodaj (pod pokrov)...ok ce hoce filt vidt hoce vidt ampak ni za to izucen da bi on rekel kaj je serijsko in kaj ne...ampak sj veste tko je v realnosti si pa brez tablic... :roll:
ce pa ima kdo v roki zakon o ZVCP pa da najde kaksen clen o pristojnosti policije in gledanja pod pokrov motorja naj ga pa sem prilima ;) vsaj link
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

policaj ima pristojnost pogledat cisto vse na/v vozilu..

edit: republikanci so ze na mojem vozilu tiscal glavo pod pokrov motorja..drugace pa tudi, ce bi karkol pisal v zakonu u kakrsnih koli pristojnostih, mislim, da ga ni junaka, ki bi s tem zacel mahat pod nosom policijski kontroli
Slika
Uporabniški avatar
BlackWind

imas kar prav...republiska oz. drzavna lahko presnofa vsak mm avta...ampak verjamem da bi tudi navadni prometnik silil nos povsod :D tko pac je....drugace pa naj bi taksne preglede opravljala le republiska...katera se vozi v civilnih avtih...bolj neopazno...
sam sicer ne sme nic odpirati ampak ko ti rece za obvezno opremo mu s tem odpres pritljaznik in vidi kaj je zadaj....ce ti rece za zrnico ti pa vidi pod pokrov...tko da ce se jim zameris oz. naredis eno norcijo na cesti, potem imas kar veliko sans za temeljiti pregled :D
ce ne odpiras omenjenih oprostorov pa dobis kazen...za pritlaznik najbrz da si brez opreme, za pokrov motorja pa :?: kaj ves....
lp
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom :P
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Ce ima policist utemeljen sum za pregled avta, ti mirno opravi pregled :wink: Pri meni je bilo tako...amak ni nic konkretnega nasel. :wink: Ce si pa kaj prevec pamete ob pregledu avta, se bos pa hitro znasel na izrednem tehnicnem, kjer bos pa mrknil ce nimas vsega tako kot more bit. Tako da rajs tih bit, pa ne igrat frajerja ob pregledu avta pa bo.
Uporabniški avatar
BlackWind

thesharky napisal/-a:Ce ima policist utemeljen sum za pregled avta, ti mirno opravi pregled :wink: Pri meni je bilo tako...amak ni nic konkretnega nasel. :wink: Ce si pa kaj prevec pamete ob pregledu avta, se bos pa hitro znasel na izrednem tehnicnem, kjer bos pa mrknil ce nimas vsega tako kot more bit. Tako da rajs tih bit, pa ne igrat frajerja ob pregledu avta pa bo.
to pa itak, lepo biti prijazen in pokazati papirje, pa je ;)
mas pa paciente ki imajo vse homologirano in pol igrajo na to karto in so pametni...tko da izreden tehnicen pa najbrz ne bi biu ql :D
pa tudi ce ne sumi ti ne bo sel pod pokrov za brezveze gledati....mene je enkrat vprasal ce imam filter in sem mu povedal da ne...pa je blo konec debate...in zakaj ne :?: pa sem povedal da so tezave s homologacijo in da se mi auspuh dovolj dere :D pa sva se pogovorila in je bilo vredu ;)
www.avtohisa-REAL.si
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

sj veste, bols bit prijazen pa dat modrecim prou, ceprou dostkrat nimajo, pa ponavad prides fajn skoz..
Slika
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

kje bi dobu papirje za homologirat za sportni filter??? ker ko sem ga kupu nisem nic dobu poleg.... :(
Uporabniški avatar
Pyromaniac
Kraj: Ok. Dom?ćale

Odgovor Napisal/-a Pyromaniac »

Al sm sam jst tko slisu, da sportnega filtra ni treba homologirat?
Tko mi je se en policaj reku k sm ga prasu, da mas lahko sportn filtr direktno, ne smes pa met pol se ksnih cevi. Al pa me je un policaj hotu mal zaje*at pa prsparat kazen za naslednic :lol:
...
Imperator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Imperator »

na a.com je en prlepu kazen za sportni filter. da se pa homologirat K&N kit. recimo A3M zrihta papirje.
?†it ... spet mam prav!
Uporabniški avatar
Pyromaniac
Kraj: Ok. Dom?ćale

Odgovor Napisal/-a Pyromaniac »

Ta zakon "so" letos sprejel (tko sm slisu)
Ce je mel pa brez cevi direktno gor pol pa res nc vec ne vem :oops:
...
Odgovori