Megane 1.6 16v RXE

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

men pa poraba strašn hitr narase in strašn počas pada :S pol pa nevem a je kej narobe z avtom al z mano :lol:
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Haha, ali pa ko se ti po 500km poraba premakne za 0.1L/100km gor in si misliš-easy task, pa jo nikakor ne spravš več dol :twisted:

A morda kdo ve, če pašejo zavesice(sprednje ali zadnje) iz Megana 1 ph1 na ph2???
LINK
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

lukeatluke napisal/-a:Haha, ali pa ko se ti po 500km poraba premakne za 0.1L/100km gor in si misliš-easy task, pa jo nikakor ne spravš več dol :twisted:

A morda kdo ve, če pašejo zavesice(sprednje ali zadnje) iz Megana 1 ph1 na ph2???
LINK
Prednje 100%, zadnje pa ne ker je odbijač drugačen, lahko sicer še 1x pogledam.

Če bi jih rabu, mam jst ene doma, sem jih pred leti kupu nove , so ble tolk da zdej ziher nebi! :D
Megane RT, 1999
Slika
Uporabniški avatar
Blaž
Kraj: Podgora

Odgovor Napisal/-a Blaž »

lukeatluke napisal/-a:Haha, ali pa ko se ti po 500km poraba premakne za 0.1L/100km gor in si misliš-easy task, pa jo nikakor ne spravš več dol :twisted:
Mislm, da je kle fora v tem kolk zadnjih 100km BC vzame v račun za skupno porabo. Takoj ko ga resetiraš zato poraba zelo niha, ko se km nabere se ustali. Jaz jo mam že lep čas 6,8l/100km, pa se že 2 meseca vozim na 15". Je pa res, da sem ga zadnjih 200km tiščal po avtocesti 170km/h, ker se mi je mudilo, pa še vedno ni razlike. Če kdo ve koliko zadnjih vnosov BC vzame bi bil zanimiv podatek. :)
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

BC računa porabo na km ki si jih nazadnje resetiral. Maš dva števca za km. Ko boš imel BC na povprečni porabi ga resetiraj in pol boš videl kateri km grejo na nulo. V glavnem po 10.000 km se avtomatsko resetira vse skup. Recimo tudi ko kaže za koliko imaš še goriva to vleče iz podatka koliko litrov je v rezervoarju in povprečne porabe.
Uporabniški avatar
lukeatluke

Ko resetiraš vse, povprečno hitrost, količino goriva in povprečno porabo na 100km, računalnik na novo računa kolikšno pot si naredil z neko količino goriva.Ker se vse v realnem času na decilitre spreminja na armaturi, se torej vsi trije podatki preračunavajo sproti.Računa pa na gor, tako kot recesija, 6.55L/100km=6.6L/100km na ekrančku.

Pri tebi pa ni narastla zaradi osnovne količine kilometrov(verjetno si jih imel že prek 1000km).Probaj jo zbit na 6.7L/100km, to je tisto kar sem prej omenil, in ja...je skoraj nemogoče v naslednjih 200km(ista kilometrina na kateri si sedaj porabil občutno več goriva) :wink:

Ubistvu ni toliko zanimiva povprečna hitrost(nihanje prometa) in povp. poraba, kot če gledaš koliko goriva v L, si porabil recimo ob različnih temperaturah in stanju na cesti.Sam sem imel sedaj do NM 5km 15% klanca, ki se začne 150m od hiše.Bolj toplo je bilo, manj je porabil(najmanj 0.5L, največ 0.9L) pri skoraj istem gasu, 3. prestava 50km/h-mrzel motor.No, za v dolino porabiš pa 0.1L :twisted: 8)

A je že kdo opazil, da se podatek koliko L je še v rezervarju neha premikat pod 5L(rezerva-20km)? :?:

EDIT: Odprem temo, na pol napišem, grem na malco, in me vedno schik prehiti z komentarjem 8)

Schik, kako misliš dva števca? Skupni kilometri in trip-> iz katerega računa porabo?! Ali je še tretji?
Uporabniški avatar
jurko

jst zmeri ko tankam resetiram števc :D de se lohk pol še mal z rezervo vozm :D (gledam po števcu kolk sm pokuru :D ) ponavad pa pol tankam ko je še 10l v rezervarju :) torej, če ga takoj od tankanja žgem na polno bo poraba ful visoka :D če se pa penzionistično pelem pa lohk pade tud na 6.1, sam pol ke ga mal pohodiš takoj narase :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
lukeatluke

Kakšna žalost...Danes mi je ratalo dvignit porabo na 5.9L/100km, s tem da sem ga od 55km, 10km res tiščal.Ta avto je tako "potraten" :twisted:

Sarkazem vklopljen :wink:
Uporabniški avatar
lukeatluke

Počasi grem v zamenjavo nosilca menjalnika, pa me zanima kako se sedaj pozna med original in neoriginal in seveda katere znamke neoriginalnih nosilcev so bolj kvalitetne.

Druga zadeva je pa optika, kdaj jo je bolje naredit.Na original 185/60r15 zimskih ali na letnih-195/50r16?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Dva števca mislim s tem, ker če greš po računalniku boš opazil da imaš dvakrat dnevni števec. Če enega resetiraš se ti resetira komplet računalnik, od tega je tudi odvisna poraba in vse ostale informacije v BC (koliko imaš do pumpe pa računa glede na povprečno porabo in količino goriva, manj imaš km bolj poraba niha). Drugega če resetiraš se pa samo km zbrišejo in ni odvisno od računalnika. Tega lahko recimo uporabiš če meriš kako razdaljo brez da bi zgubil podatke o porabi itd.
Nosilec, bi jaz dal neoriginal ker je bistveno cenejši, sama kakovost pa ne vem. Recimo ko sem imel Clitota 1 sem kupil MOOG nosilec in je imel zbrisano neko št. gor. Kasneje sem ugotovil da je bla to brisana original kataloška od renaulta.
Za optiko je pa vseeno kdaj jo greš naredit ker ni odvisna od dimenzij gum.
Uporabniški avatar
lukeatluke

Schik hvala za odgovor, na žalost pišem šele sedaj, ampak tako je, ko je koledar nabasan :roll:

Nisem vedel za 2 števca oz. ko sem brisal, sem brisal vse podatke iz računalnika. :o :oops:

Na hitro sem prelistal forum kaj in kako naj kupim glede diskov in ploščic.

Imam praktično nove(<10Kkm) TRW ploščice in me zanima, če se jih splača drejat in montirat na nove diske, ali je pretvegano, da se mi ne zvijejo novi diski?!

Sigurno bom zadovoljen z TRW ali čim podobnim kar se tiče bremzanja, a če kdo pozna kakšo boljšo kombinacijo za dobro ceno pa z besedo na plan.Edini pogoj je, menjava ploščic pred menjavo diskov in da ne bo kar kol cvililo :P
Uporabniški avatar
lukeatluke

Re: Megane 1.6 16v RXE

En kratek update:
Ker naši mehaniki ne delajo ravno vikende, sem šel menjati nosilec menjalnika, seveda bo treba menjati še ostale dva. :wink:

Bremze do vikenda ostajajo zapakirane, obstaja možnost da zamenjam za Brembo kombinacijo.

Znamka nosilca je Corteco-naj bi bila prvovgradnja:
Slika

Še par dni!?
Slika

Izbira se pa tudi barva za platišča.Kakšni predlogi?
Slika
Uporabniški avatar
lukeatluke

Re: Megane 1.6 16v RXE

UPDATE: Končno sem montiral :)

Stari diski ne zgledajo slabo:
Slika

Ni bistvene razlike: :mrgreen:
Slika

Slika

Kinder surprise:
Slika

Slika

Barvo za platišča imam, kdaj bo postopek izpeljan pa je odvisno od časa.Menjal bom še preostala dva nosilca motorja, v bližnji prihodnosti opravil veliki servis, tako da na cesti ne bo skrbi :wink:
Uporabniški avatar
jurko

Re: Megane 1.6 16v RXE (bremzamo naravnost)

fancy :D
Uporabniški avatar
lukeatluke

Re: Megane 1.6 16v RXE (bremzamo naravnost)

Še lepš bo, ko bom mel čas prebarvat čeljusti, upam da bom nekje dobil florescentno zeleno.Važno, da lahko sedaj med bremzanjem bankine centriram :lol:
Odgovori