Imam pa eno vprašanje in sicer, ko vklopim klimo, se ventilator na killerju vklopi, vendar se nekje po cca 30sec. izklopi. Med vožnjo sicer se ne opazi, klima pa dela normalno (vsaj zdi se mi). Je to normalno ali bi se moral na mestu ventilator cel čas vrteti?
delovanje ventilatorja je normalno, vklopi se samo takrat ko se voda segreje do določene temp, ko se ohladi, ventilator ugasne
da se pa vklopi ob vklopu klime , klima obremeni motor, posledično se segreva voda, zato vklop ventilatorja
Aha pol mislim da je to Ok, ker sem klimo vklopil takoj za tem ko sem prižgal motor. Kolikor sem sedaj opazoval med vožnjo pa tud hladi normalno (semizdi).
Imam pa še eno vprašanje za uporabnike lagun in sicer do kam se vam segreje mašina? Do katere črtice? Čeprav je tisto amlo čudno narisano, ker kot zgleda je rdeče polje spodaj namesto zgoraj ali pač?
Bom ju3 poslikal kazalec temp.motorja.
Hvala za odgovore in lp,
V kratkem pa boljše slike (ko bodo pobarvani bobni, menjane felge, opravljen servis). Trenutno smo naredili okrog 10.000km in zaenkrat sami + glede lagune, udobje je pa itq razred za sebe. Le poraba je malce večja.
men se je na taki ph1 najprej segrevu do druge velke črte (biu je fuč termostat).. zamenju termosat in pol se je segrevu oz. delovna temperature je bla mal pod 3 veliko črtico ... za vklopt ventilator(ne za klimo) pa bla 2 mejhne črtice nad tavelko tretjo .. tko naj bi blo normalno =)
odvisno je tut od termostata gdaj ti odpira na kateri temp.
Aha, pol je vrjetno termostat... se meni tud zdi malo čudno. Obstane nekje med 1. in 2. veliko črtico. enkrat je avto laufal na mestu ene 15 minut in je bil kazalec že skoraj pri koncu pa se je vklopil ventilator. Tako da sumim tud termostat. Redkokdaj pride do 2. črtice.
Kakšna je ap cena termostat in je veliko dela za menjavo?
termostat mislm da je biu okol 15€.. dela use skp ni blo za 20 min 3 šraufi.... je pa pol mal dosadno k morš prezračt use skp .. pa na novo antifriz nalivat ..pa čakat da use zakrož voda pa spet zračenje pa tko naprej..
drgač je pa termostat ... una cev k pride iz kilerja se mi zdi in je prišraufana na blok .. to losaš in boš vidu termostat... ostalo je samo da je pravilno obrnjen i to je to...
hja, odvisno kaj ste počeli z volanom.
lahko da se je kak kabel precvikno , al ni nekje ok stika
lahko pa tudi to da ste dali kontakt ko ni bilo airbaga v avtu, tukaj je računalnik zaznal napako in ga bo potrebno priklopiti na tester, lahko pa preventivno preveriš kontakte pod sedeži