Renault Laguna 1.8 (NAVIGACIJA & Alu felge)

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Evo nekaj novih slik...

Slika

Slika

Slika

Imam pa eno vprašanje in sicer, ko vklopim klimo, se ventilator na killerju vklopi, vendar se nekje po cca 30sec. izklopi. Med vožnjo sicer se ne opazi, klima pa dela normalno (vsaj zdi se mi). Je to normalno ali bi se moral na mestu ventilator cel čas vrteti?

Lp, D
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

mislim da je to normalno, tudi meni se ventilator vklapla in izklapla ce mam klimo vzgano.
Slika
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

delovanje ventilatorja je normalno, vklopi se samo takrat ko se voda segreje do določene temp, ko se ohladi, ventilator ugasne
da se pa vklopi ob vklopu klime , klima obremeni motor, posledično se segreva voda, zato vklop ventilatorja

velik varnih km ;)
Uporabniški avatar
Dawid

Aha pol mislim da je to Ok, ker sem klimo vklopil takoj za tem ko sem prižgal motor. Kolikor sem sedaj opazoval med vožnjo pa tud hladi normalno (semizdi).

Imam pa še eno vprašanje za uporabnike lagun in sicer do kam se vam segreje mašina? Do katere črtice? Čeprav je tisto amlo čudno narisano, ker kot zgleda je rdeče polje spodaj namesto zgoraj ali pač?

Bom ju3 poslikal kazalec temp.motorja.

Hvala za odgovore in lp,

V kratkem pa boljše slike (ko bodo pobarvani bobni, menjane felge, opravljen servis). Trenutno smo naredili okrog 10.000km in zaenkrat sami + glede lagune, udobje je pa itq razred za sebe. Le poraba je malce večja.

lp, D
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

men se je na taki ph1 najprej segrevu do druge velke črte (biu je fuč termostat).. zamenju termosat in pol se je segrevu oz. delovna temperature je bla mal pod 3 veliko črtico ... za vklopt ventilator(ne za klimo) pa bla 2 mejhne črtice nad tavelko tretjo .. tko naj bi blo normalno =)

odvisno je tut od termostata gdaj ti odpira na kateri temp.

LP
Uporabniški avatar
Dawid

Aha, pol je vrjetno termostat... se meni tud zdi malo čudno. Obstane nekje med 1. in 2. veliko črtico. enkrat je avto laufal na mestu ene 15 minut in je bil kazalec že skoraj pri koncu pa se je vklopil ventilator. Tako da sumim tud termostat. Redkokdaj pride do 2. črtice.

Kakšna je ap cena termostat in je veliko dela za menjavo?

lp, D
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

termostat mislm da je biu okol 15€.. dela use skp ni blo za 20 min 3 šraufi.... je pa pol mal dosadno k morš prezračt use skp .. pa na novo antifriz nalivat ..pa čakat da use zakrož voda pa spet zračenje pa tko naprej..

drgač je pa termostat ... una cev k pride iz kilerja se mi zdi in je prišraufana na blok .. to losaš in boš vidu termostat... ostalo je samo da je pravilno obrnjen i to je to...

LP
Uporabniški avatar
Dawid

Super, hvala!

Bom nabavil novega, delo in menjavo pa bom prepustil popoldancu.

lp, D
Uporabniški avatar
Dawid

Evo pa je nekaj novega, in sicer blenda in NAVI od Croma_man in usnjen volan.

Navi sem dal probno not, moram en spodnji del plastike odstranit da se bo vsedlo not.

Slika

(P.S. slikano s telefonom ...)

Ju3 popoldan bo vrjetno zmontiran volan in menjani sprednji diski ter ploščice. Potem pa v kratkem še redni servis.

lp, D
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

si mi spizdo volan qrba,a je lepo ohranjen? zdaj bom pa mogo mojega dat preoblačit :P
Slika
Uporabniški avatar
Dawid

Godward napisal/-a:si mi spizdo volan qrba,a je lepo ohranjen? zdaj bom pa mogo mojega dat preoblaèit :P
Hehe, ups :roll:

Ja, je odlično ohranjen.

Si na boljšem, v naši je plastika zdaj, al pač ono kaj je ko se lušči.. hehe

lp, D
Uporabniški avatar
Dawid

Evo diski in ploščice menjane. Stari diski so bili dobesedno prepereli na notranji strani, ploščice pa so razpadle ko smo jih dali ven.

Prav tako je menjan tudi volan, občutek je 2x boljši kot tisti plastičen.

Je pa en problem in sicer se je prižgala lučka za air-bag. Se da to kako doma rešit z iozklopom AKU za pol ruce, ali je potrebno iti na tester?

lp, D
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

hja, odvisno kaj ste počeli z volanom.
lahko da se je kak kabel precvikno , al ni nekje ok stika
lahko pa tudi to da ste dali kontakt ko ni bilo airbaga v avtu, tukaj je računalnik zaznal napako in ga bo potrebno priklopiti na tester, lahko pa preventivno preveriš kontakte pod sedeži
Uporabniški avatar
Dawid

Kontakta nismo dali, bom ju3 preveril kontakte pod sedežom, drugače pa na tester.

Je morda kdo iz okolice Mb in ima tester, ter lahko izklopi lučko za male pare ali pivo? ob kontaktu se prižiga tudi lučka SERV (to že nekaj časa).

Evo in še fotka "novega" volana.

Slika

Slika

lp, D
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

lep je :D a je nov?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Odgovori