1993 Renault 5 Energy

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

mloncar napisal/-a:Lahko, da bom kr od Campuske uporabil, al pa naredil iz alu plosce.
Mislis zascito za karter? Jo imam jaz. Na crno prebarvana vse lepo. Kot nova je. Meni ne gre gor oz. gre vendar bi potem bilo se manj cm od podna. Je pa zelo uporabna ta zascita.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

dobr zgleda 8)

znakec pa vidim da se ti lusci,men se je tud...pa sm prej prodal,kot pa zrihtal :mrgreen:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Danes sem dobil HR vzmeti (-40mm), ter adapter za senzor temperature vode, adapterja za olje pa ni bilo na zalogi.

V kratkem se bom zapeljal ali pa poslal amortizerje Vugi, da jih obnovi in strsa, potem vgradim vzmeti :lol: Malo sem v dilemi, ce bo -40mm dovolj ali bi dal se salcke malo znizat :?:

Cez vikend zmontiram adapter za stevec, vgradim stevce.

Liquid.. ..znakec morem pa ob prvi priliki na novo pobarvat.
Uporabniški avatar
croma_man

Odgovor Napisal/-a croma_man »

na koncu bos nizji od mojga cliota :lol: :lol:
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
melonca'r

DIY oil catch can

Danes sem naredil posodico za lovlenje oljnih hlapov. Originalno je iz pokrova glave speljana ena cev na airbox, tako da se oljni hlapi "vnejo" v masino, med tem pa mastijo fergazer itd.

Material, ki sem ga uporabil se dobi v vseh tehnicnih trgovah (merkur, obi, inpos itd) in ponovno je to vsestranski vodovodni program :lol: Uporabil sem eno povezovalno spojko fi75 (dolga cca 15cm), en pokrovcek fi75 in en pokrovcek s nekaksnim sifonom prav tako fi75, eno tubo dvokomponetnega epoxy lepila, dva 1/2" prikljucka za cev in dve inox gobice za ciscenje posode :lol:

Pokrovcek s "sifonom":
Slika

Spodnji pokrovcek zaliman in fiksiran:
Slika

Zvrtu dve luknji in zmontiru prikljucka za cevi:
Slika

Prikjucek za cev je iz notranje strani zalit s lepilom:
Slika

V posodo sem dal dve inox gobici:
Slika

Sve sestavljeno:
Slika

Zgornji pokrovcek zalimal in ga dal v home made preso:
Slika

Ko se lepilo posusi, bom vse skupaj zbrusil in pobarval ter vse skupaj zmontiral v avto. Na stranski prikljucek pride cev iz pokrova ventilov, na zgornjega pa tamali "sportni" filter oz oddusek.
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Vidim da ze obvladas vodovodni material :lol: . Dobr si tole skupaj spravu, samo povej mi zakaj sluzi inox gobica ? Zato da oljni hlapi ne bojo prehjali do filtra ? Upam da ti bo epoxy drzal na vrocini (verjetno bo tale lovilec nekje v motornem prostoru) ker sem jst ze enkrat neki lepu z njim pa je vse spustilo :mad: .
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

lepo lepo loncar vodovodni material tuning...epoxi bi mogu zdrzat,jest sm pri moji skatli za airbox popravljal z poliestrom oz poli.smolo in je zdrzalo...epoxi je pa se dosti bolje...
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tole si bom pa se jest naredu, k zdej bols da ne ves kako mam narjen :lol: Sam mal veliko je tole :?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
croma_man

Odgovor Napisal/-a croma_man »

hjoooo, pa dej mi povej zakaj d fak rabis oil catch can za energy-a? jst mam cevko mim spelano pa tam ni nc mastno al pa kej :S
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

croma_man napisal/-a:hjoooo, pa dej mi povej zakaj d fak rabis oil catch can za energy-a? jst mam cevko mim spelano pa tam ni nc mastno al pa kej :S
lahk nardis tud tko da jo samo speljes na tla pa je :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Drmo napisal/-a:
croma_man napisal/-a:hjoooo, pa dej mi povej zakaj d fak rabis oil catch can za energy-a? jst mam cevko mim spelano pa tam ni nc mastno al pa kej :S
lahk nardis tud tko da jo samo speljes na tla pa je :wink:
Je vsaj mal tjuninga vmes :D Pa da se zadeva izboljsa, skrbi za okolje itd... :lol:

Plus, da svoje znanje in kreativnost nadgrajuje, Kaj ves mogoce bo pol kej pametnega izumil 8) :lol:
melonca'r

Zdej sm meu kr eno cev v podn speljano, ampak so mi tej oil catch can-i vsec in sem si ga naredil :lol: Glede na to, da me je vse skupaj prislo manj k 10eur, tut ne bom bankrotiral zaradi tega.

Ma niti ni tako velik, ko bo v motornem prostoru ne bo velik zgledal. Upam pa, da bo epoxy lepilo zrzalo.

V inox mrezici/gobici naj bi se ujeli oljni hlapi, tako da ne gredo direkt skozi fiter v ozracje.
melonca'r

Zadnja pridobitev je fergazer (Solex 32/34 Z2) od AX GT (1.4 8V, 85KM) :lol: Nardit morem adapter za na sesalni kolektor, prklopt fergazer (to nebi smel bit problem, ker vse kar priklopis na fergazer je dovod bencina in vakum iz sesalnega kolektorja), nastavit in gasa :lol:

Naredil bom tudi CAI za ta fergazer (neverjetno, ampak tudi na ta fergazer pasejo cevi iz vodovodnega materiala v nulo) :lol:

Jutri prilepik kaksno sliko :wink:
melonca'r

Par slik:
Slika
Slika
Slika

Pa se slika, kako se vodovodni material prilega fergazerju :lol:
Slika
melonca'r

Renault 5 Energy - update stran 26 ( nove feltne 7x14 ET25)

Koncno sem zmontiral nove feltne. Na slikah zgleda avto precej visok, ampak malenkost se je "usedel", ko sem naredil nekaj km. V kratkem pa pridejo tudi obnovljeni in trsani amortizerji (verjetno s 2cm nizjimi salckami) ter HR -40mm vzmeti.

Slika
Slika
Slika
Slika

Ko bo pa se tist zmontiran, pa naredim nekaj malo lepsih slik.
Zaklenjeno