Hladilnik pusca

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Ja to ti je pa Renault, tudi meni pusca menjalnik, in sicer spodaj ko gre rocka noter v menjalnik, tam je notr neka gumijasta pusa in ta je kr problematicna. Tudi moji na Twingu pusca na istem mestu. Treba pa je seveda razdret menjalnik da se menja (ce ma kdo kako idejo kako zamenjat brez razdiranja naj se ne spara :lol: ). Je pa na velik renaultovih menjalnikih tu problem in pusca.

Seveda pa je mozno da ti pusca tudi kje drugje, na semeringu mogoce al pa na manseti (ki ima semering). Lahko pa je tudi poknjeno ohisje (ampak to je pa ze selo malo verjetno).
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

privatnik napisal/-a: ce ma kdo kako idejo kako zamenjat brez razdiranja naj se ne spara :lol:
obstaja se ena varjanta...sam sm to izvedu na fotrovem scenicu...

Da mal povem kako je to zgledal...avto das na dvigalo in ga dvignes do vrha, odstranis tisto plastiko ki pokriva tisti del kjer je vzvod od menjalnika in prestavne rocice pol si mors pa nekak oznacit pozicijo tistega vzvoda ki je privarjen na stngo, ki gre u menjalnik kjer je tisti semering...pol pa flekcarca pa gasa in odbrusis tist var kateri drzi skupaj stango in vzvod na katerega je prisravfana stanga od salthebla...po uspesnem brusenju odstranis vzvod in tisto zascitno manseto ki pokriva vodilno puso s semeringom...pol pa sravfncigar pa spajsas tisto puso vn...pa das drugo not pol pa spet manseto gor pa vzvod nazaj (postavit ga moras tocno tako kakor je biu preden si ga odbrusil!!)...zdj pa pride se ta bolsi del...svasaparat pa privarit vzvod nazaj...tuki pa je potrebno poskrbet za hlajenje da se ne segreje prevec vzvod in stanga da ne unicis semering...pol se pa se mal igras z nastavitvijo prestav in to je to...

No to je na kratko...je pa sigurn najcenejsa varjanta to ni treba menjalnika dol vlect...:D ...kot sm ze zgori napisu sm to sam naredu na fotrovem scenicu 4x4 ker je res prevec prevec dela da bi menjalnik dol pulu 8)

Lp!
Cliyo
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

ce mene prasas je semering....olje ti prevec pusca, ker je v tisti zascitni plastiki kr bazencek :? sem pa mal premal pogledal da bi ti lahk krkol povedu.
pa k si mi reku da ti v cetrti prestavi ful tuli menjalnik....me prou zanima kolk olja je se v menjalniku...pomoje ne prou velik :?
no uglavnem, nedelja je tu. Si bil pri mehaniku?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Privatnik skor ti ne vrjamem da bi tam puscalo olje tok menjalnikov sm ze idu sam da bi pa tam pusal pa ne ce mene prasate pusca olje na notranji manseti-torej olje iz menjalnika ali na semeringu pri sklopki-motorno olje :wink: Da bi ti pa ohisje menjalnika pocilo to je pa zelo majhna vrjetnost to bi blo v primeru da bi se en velik del zobnika odtrga pa prileti v ohisje in ta poci-ta primer sm ze meu sam to je res,res redkost,sam pol bi ti tud kj ruzilo v menj.,drug primer je da si nekam zapeu pa da je luknja tam to bi pa vedu,tretja mozna opcija je pa da nimas zadost privitega vijaka na karterju ali ne tesni.Uglavnm prvo kok ti sploh pusca velik al mal?Skor 100%je manseta ali semering.
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Avto je bil danes pri mehaniku, menjana je bila manseta zgloba in novo olje. Kostalo me je 24.220,00 SIT in zdej vse deluje BP. *knock* *knock* :D

Aja pa menjalnik jebil ze cist brez olja :lol: RENAULT dela tudi brez olja :D
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

samo kak dolgo :P
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Dovg, jest sm se vozu okol 6mescev prov ponosn na svoj menjalnik k ni nc pusov oz ni tekl iz njega,zanc sm demontiru menjalnik in sm ugotovu da not ni blo tud 1deci ola.
lp
Odgovori