ZOE

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

ZOE

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Zadnjič sem imel zanimivo izkušnjo. Sem šel polnit svoj avto. Nič lažjega sem si mislil in šel najprej na Kotnikovo, kjer je ena izmed vtičnic na polnilni postaji 22kWh. Postaja pa od Elektra Ljubljana, ki so daleč najbolj zanesljive, več o tem kasneje...

Pridem tja in Fluence Z.E. uporablja 22kW vtičnico. WTF?! Fluence Z.E. ne more sprejeti tolikšne moči, zakaj ni na drugi vtičnici (3,6kW) ali pa vsaj za vogalom na Slomškovi, kje je tudi Mennekes vtičnica, le da je zgolj 3,6kW?? Sem šel jaz za vogal pogledat in tam Avantcarjev Smart in Škoda Roomster. Ne Škoda ni na štrom, le parkiral je en pek tam kjer mu ni mesto. Aja, pa praznih parkingov k toče [emoji35]

Potem pogledam ChargJuice App in na Cigaletovi naj bi bila ena vtičnica frej. Mhm... Na enem parkingu Tesla, ki se je polnila, na drugem Smart, ki se ni. Oboje od Avantcarja. Tipčki svoje štrom avte zjutraj parkirajo na JAVNIH el. polnilnicah in tam pustijo cel dan. Đabe parking in štrom...

Ok, ni panike, grem na Miklošičevo. Ne, tam je bil BMW i3 in una pokveka iMjav al iON. Kakorkoli že... Ne en ne drug nista sposobna sprejeti toliko štroma, kot ga je na voljo (22kW) in zato po nepotrbnem zasedata polnilno postajo dlje, kot bi lahko. Pa itak sumim, da sta bila tam parkirana zgolj zato ker je to zopet đabe parking.

In tako sem zopet pogledal kam bi šel. Ajde, Malgaj. Bojda sta obe vtičnici frej. Ja, sta bili, ampak imajo Malgajevci tam kr ene avte parkirane. K*rc pa javna polnilna postaja.
Potem sem probal še TE-TOL, pa ni delovala in Hofer, ki tudi ni delovala. Oboje od Petrola. Pri Hoferju sem celo poklical "help line", a tisti, ki nekaj ve o ponilnicah je bil ravno na malici in so rekli, da me pokličejo nazaj. Ker nisem bil ravno pri volji čepeti na Hoferjevem parkingu u Fuđinama, sem odklopil in šel.

Na koncu sem se zatekel v CityPark, kjer sem naletel na tega indijanca.
Slika

Pa tole na konc je bilo res že kriza. Ves ta letanje po Ljubljani, mi je sicer povsem spodoben doseg ob začetku iskanja, 16 km, zbil na nulo. Ob priklopu je avto povedal, da imam 0% [emoji33]
Slika

S Petrola, oz. Etrela, ki jim (očitno) to rihta, so me potem klicali in se je ugotovilo, da je bila težava na njihovih strežnikih (zavračalo je kartico).
Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Re: ZOE

Slika

...in prva modifikacija... [emoji41]
Slika
Slika
Uporabniški avatar
montblanc

Odgovor Napisal/-a montblanc »

...deja vu.... lansko pomlad mel črnega Zoeta za en teden po Parizu.... po treh dneh obupal in se cele dneve vlačil po podzemni... tam še klicat ne morš nobenga oz lahko samo ti tajnica sfafla nekaj v francoščini... kaj se pa glede samega avta tiče... oblika ok, notranjost pa... eeeeee, kaj pa vem vseen malo preveč plastike za moj okus pa sama vožnja po tlakovanih ulicah... no. Razen če je bil moj že tako zjahan....
Velocity and Satisfaction
Uporabniški avatar
AH-Malgaj

Odgovor Napisal/-a AH-Malgaj »

Bucman, ce je pri nas zasedeno, to sporoci na sprejemu. Nasi avti so tam samo kadar se filajo, tam vecino parkirajo stranke, katerim ni jasno zakaj so ta mesta. :evil:
PRODAJA NOVIH IN RABLJENIH VOZIL RENAULT, DACIA, NISSAN

Avtohiša Malgaj, d.o.o.,
Tržaška 108, 1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 20 00 627
Elektronski naslov: [email protected]
Spletni naslov: http://www.avtohisamalgaj.si" onclick="window.open(this.href);return false;

Slika
Uporabniški avatar
Drejchi

Veš, tm je bil parkiran polcijski Trafic, pa me je blo strah :lying:
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Pri vseh teh problemih se vprašaš, če se sploh splača imet to električno stvar... :(
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

kako je pa kaj s servisi pri takem avtu?
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Re:

Odgovor Napisal/-a picinni »

Drmo napisal/-a:Pri vseh teh problemih se vprašaš, če se sploh splača imet to električno stvar... :(
Ali pa imet dirkalno vozilo. Mislim, da je tudi v tem poanta, da bi si želel imeti tak avto, na katerega te vseskozi spremlja kakšna misel :D .
Uporabniški avatar
FSP

Re:

Odgovor Napisal/-a FSP »

Drmo napisal/-a:Pri vseh teh problemih se vprašaš, če se sploh splača imet to električno stvar... :(

Al pa prideš na bencinsko, čakaš v vrsti, greš plačat pa 100 ljudi loto vplačuje, pa pol še 100 stave,... :D

Da o (ne)zanesljivosti avtov in servisih, ki nategujejo sploh nebi.
Uporabniški avatar
zigs

Odgovor Napisal/-a zigs »

kaksna je modifikacija ? :D
Uporabniški avatar
Shusuglao

Re: Re:

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

FSP napisal/-a:

Al pa prideš na bencinsko, čakaš v vrsti, greš plačat pa 100 ljudi loto vplačuje, pa pol še 100 stave,... :D
:lol:
to je res, ampak tudi če so pred tabo štirje v trenirkah z listki od športnih stav in dva upokojenca, ki čakata na kruh, bo trajalo manj kot eno uro, kolikor se polni zoe :D
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

...bo pa več živcev požrlo :)
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Jst nimam problemov s čakanjem na pumpah, ker očitno ne tankam tam kjer so te trenikrarji, katere omenjaš :)
Hotu sm sam povedat, da se vid da smo Slovenistan, kjer se pač gleda sam nase in parkera kjer hoče.
Mislm da več živcev pa časa požre tole skakanje in iskanje polnilne postaje.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Drejchi

Za vikend smo šli na en rojstni dan, pa potem še malce po štacunah naslednji dan in...

Slika
160km ali 100 milj. Klima, 30+°C pa to...

Potem sem dal polnit in polnilna postaja pravi, da je not šlo 27kWh štroma. Baterija naj bi imela kapacitete 22kWh a neuradne informacije namigujejo, da naj bi bila prava kapaciteta v resnici veliko večja, le na voljo ni. Zakaj? Verjetno, da ne napolniš do konca, ne sprazniš do konca in ne opaziš staranja (upadanja kapacitete) vsaj nekaj let.
Slika

Po polnjenju je ugibalnik dosega reku, da bo konc veselja čez ene 166km, sem ga zresetiru in je napisu 209km. :)
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Naredil si veliko kilometrov. Na avtocesti, predvidevam, nisi bil?
Odgovori