MEGANE 1.6 III REZERVOAR

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
Flatty
Kraj: Murska Sobota/Ljubljana

Re: MEGANE 1.6 III REZERVOAR

Odgovor Napisal/-a Flatty »

Catcher, a se polno voziš brez gasa s sklopko ali daš v prosti tek?
Lahko, da ta ogromna razlika pride, ker računalnik čudno računa porabo, ko je avto v prostem teku. Vprašam pa zato, ker sem nekje prebral, da moderni motorji porabijo več bencina ko so v prostem teku, kot če avta ne vržeš v prosti tek ko se pelješ brez gasa. Sam delam tako in se mi računalnik ni nikoli zmotil več kot 2l.

To, pa da bi kateri modeli kazali tudi porabo na mestu, me pa sploh ne čudi, saj pa inženirji vedo kolko bencina rabi mašin za takrat ko ne dela nič.
Uporabniški avatar
catcher

Odgovor Napisal/-a catcher »

Ni sedaj, da bi se veliko vozil v prostem teku. Na en rezervoar je takšne vožnje s spustom po klancu kakšnih 10 km, kar znese 1%. Medtem, ko se računalnik zmoti za kakšnih 10%. Sem pa opazil, da računalnik vseeno kaže neko porabo, če imaš v prostem teku. Če pa pelješ v prestavi brez gasa, pa kaže 0 porabe.
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Pa kdo se še vozi v leru? Halo??? Ler je za takrat ko stojiš na semaforju oz vžigaš avto, ne pa med vožnjo.
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Svašta v leru!Če ni za bencin, prodaj in kupi kolo in se boš vozil v leru. [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
catcher

Flatty napisal/-a:Catcher, a se polno voziš brez gasa s sklopko ali daš v prosti tek?
Lahko, da ta ogromna razlika pride, ker računalnik čudno računa porabo, ko je avto v prostem teku. Vprašam pa zato, ker sem nekje prebral, da moderni motorji porabijo več bencina ko so v prostem teku, kot če avta ne vržeš v prosti tek ko se pelješ brez gasa. Sam delam tako in se mi računalnik ni nikoli zmotil več kot 2l.
Flatty, sem preizkusil to teorijo v praksi, cel rezervoar goriva sem porabil brez vožnje v prostem teku, vendar se je izkazalo, da to ni vzrok, da se računalnik toliko zmoti pri računanju porabe. Vseeno je izračunal za 0,7 litra/100km višjo povprečno porabo oz. 8 litrov več porabljenega goriva.
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

catcher napisal/-a:Ni sedaj, da bi se veliko vozil v prostem teku. Na en rezervoar je takšne vožnje s spustom po klancu kakšnih 10 km, kar znese 1%. Medtem, ko se računalnik zmoti za kakšnih 10%. Sem pa opazil, da računalnik vseeno kaže neko porabo, če imaš v prostem teku. Če pa pelješ v prestavi brez gasa, pa kaže 0 porabe.
Po klancu navzdol je ler zlo nevarna zadeva, ker avto postane veliko bolj nekontroliran/nestabilen. Že nekaj se jih je zaradi tega prevrnilo.
Uporabniški avatar
Borut_V

Odgovor Napisal/-a Borut_V »

catcher napisal/-a:
Flatty napisal/-a:Catcher, a se polno voziš brez gasa s sklopko ali daš v prosti tek?
Flatty, sem preizkusil to teorijo v praksi, cel rezervoar goriva sem porabil brez vožnje v prostem teku, vendar se je izkazalo, da to ni vzrok, da se računalnik toliko zmoti pri računanju porabe. Vseeno je izračunal za 0,7 litra/100km višjo povprečno porabo oz. 8 litrov več porabljenega goriva.
Povej letnik vozila in dimenzijo gum, ki imaš nameščeno.
Uporabniški avatar
catcher

Letnik je 2011, dimenzije letnih gum so 205/50 R17, zimskih pa 195/65 R15 - obe dimenziji sta po homologaciji. Takšna razlika v porabi je pri obeh dimenzijah gum - pozimi in poleti.
Odgovori