izpusni sistem DEVITO
HAHAHA...kr ne morem verjet,da mu eni tolk grozno nasedate...vem,da so nekateri fantje z njegovim izpuhom dejansko zgubili moc,eden redkih ki se mu je moc povecala mislim,da je bil uros(civic HB vti),ki je pa tko al tko mel do kraja postimano masino ter original izpuh,ki je dejansko avto moril...
ne morem pa razumet,kako lahko ˝mojster˝ de vito racuna glih tolk za izpuh kot npr. MUGEN,ki je kar se tice hond spica od spice in preden da ven dolocen izpuh,jih naredi prej recimo ene 20 variant in testira med sabo... in izboljsuje...pol pa pride-kot nekateri recejo-garazni mojster de vito in naredi glih tolk dobr alpa se boljsi izpuh kot mugen(kot nekateri govorijo),za isto ceno,le da ga vito naredi v prvem susu za razliko od mugen-a,ki za razvoj vsakega izpuha porabi npr. 2 meseca...
ne morem pa razumet,kako lahko ˝mojster˝ de vito racuna glih tolk za izpuh kot npr. MUGEN,ki je kar se tice hond spica od spice in preden da ven dolocen izpuh,jih naredi prej recimo ene 20 variant in testira med sabo... in izboljsuje...pol pa pride-kot nekateri recejo-garazni mojster de vito in naredi glih tolk dobr alpa se boljsi izpuh kot mugen(kot nekateri govorijo),za isto ceno,le da ga vito naredi v prvem susu za razliko od mugen-a,ki za razvoj vsakega izpuha porabi npr. 2 meseca...
-
modriDIRKAC
no poglejte takle avspuh kot ga boste vidl na sliki sem jz sam naredu...enga podobnega pa tudi za eno hondo vti...
lahk vam zagotovim da na atmosferskem motorju brez dodatnih predelav na motorju ne boste z nobenim avspuhom pridobili nic oprijem
ljivega na konjih razen zvoka....eno malenkost da kolektor ampak tega se na cesti skoraj ne cuti....avspuh je funkcionalel le v kombinaciji z odmicnimi , elektroniko, sesalnimi kolektorji, drugimi bati itd....

takega bi naredu za 120 000 sit dam garancijo pa tud homologirat se ga da...pol pa lahk vsak premisl ce je devitotov vsaj za 180 jurjev boljs
lahk vam zagotovim da na atmosferskem motorju brez dodatnih predelav na motorju ne boste z nobenim avspuhom pridobili nic oprijem
ljivega na konjih razen zvoka....eno malenkost da kolektor ampak tega se na cesti skoraj ne cuti....avspuh je funkcionalel le v kombinaciji z odmicnimi , elektroniko, sesalnimi kolektorji, drugimi bati itd....

takega bi naredu za 120 000 sit dam garancijo pa tud homologirat se ga da...pol pa lahk vsak premisl ce je devitotov vsaj za 180 jurjev boljs
hm...nevem ce je to cist resmodriDIRKAC napisal/-a:
ne boste z nobenim avspuhom pridobili nic oprijem
ljivega na konjih razen zvoka....eno malenkost da kolektor ampak tega se na cesti skoraj ne cuti....
kaj pol pravite npr. ko smo kot mulci zamenal na TOMOS-ovih motorjih (Atx, APN6, avtomatik...) originalen izpuh z MF power ali Lipnikam...pa si pridobil nekaj na moci...saj jaz sem.
Zato mislim ce zamenjas kompleten izpusni sistem s kolektorjem vred, da bi se moglo kar precej poznati na moci...sploh pa ce ni notri katalizatorja.
moje mnenje pac...ker bom tudi sam v bliznji prihodnosti menjal izpusni sitem.
hja pozabljas da ima moped 2-taktno masino...pri 2-taktnih motorjih je prirast moci obcuten, medtem ko je pri 4-taktnih zanemarljiv... najboljsi primer v realnosti so cestni motori. Z najboljsim akrapovicem bos na 600 kubicnem cestnem motorju pridobil do najvec 10 konjev, pri tem pa se mores zavedat da je akrapovic vrjetno najbolsi izdelovalec sportnih izpuhov za motorje za vsakdanjo rabo in njihovi izdelki so plod dolgoletnih izkusenj in testiranj... tak da, ce ma kdo prevec dnara ga lahko tak skozi okno vrzeDanch napisal/-a:hm...nevem ce je to cist resmodriDIRKAC napisal/-a:
ne boste z nobenim avspuhom pridobili nic oprijem
ljivega na konjih razen zvoka....eno malenkost da kolektor ampak tega se na cesti skoraj ne cuti....
bom kar primer povedal:
kaj pol pravite npr. ko smo kot mulci zamenal na TOMOS-ovih motorjih (Atx, APN6, avtomatik...) originalen izpuh z MF power ali Lipnikam...pa si pridobil nekaj na moci...saj jaz sem.
Zato mislim ce zamenjas kompleten izpusni sistem s kolektorjem vred, da bi se moglo kar precej poznati na moci...sploh pa ce ni notri katalizatorja.
moje mnenje pac...ker bom tudi sam v bliznji prihodnosti menjal izpusni sitem.
-
modriDIRKAC
- nightrider31