Moja Lagunca Grandtour 2.0 DCI

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
TuningBoy

Odgovor Napisal/-a TuningBoy »

drhouse napisal/-a:Moje sanje so še vedno Barracuda Voltech TN6. Največja ovira je, da ji pravega razmaka lukenj, ogormno ceno (okoli 300€ kos) bi že nekako prebavil, če bi jih lahko spravil gor. Imaš fotošop v moji predstavitvi Lagune (link spodaj) nekje okoli 5te strani, če se ne motim.

Tomasson TN1 se rabljene prodajajo na Bolhi že nekaj časa za 320€ pa se nekako ne morm odločit za njih, čeprav so praktično zastonj. Nevem, nekaj me odbija - mogoče želja po Tomasson TN7 :oops:

Te ATP so pa res dobre. Imaš še kako sliko na Laguni za boljšo predstavo?
Kar se tiče telih lukn :D pr naši laguni in pa platišč, je 18" platišč zelo malo (vsaj kar sem jaz sprašvou naokol in gledou po internetu). Če pa zravn damo da še pašejo (vizuelno) je pa izbira zelllooo majhna :( .

Meni so TN1 še edine poleg teh ATP všeč (sem pregledal laguna2.de forum, kjer oni predstavljajo svoje lagunce), druge mi nekako niso padle v oko. Pri meni je pa seveda tudi pogoj da ne presegajo 200€ po kosu.

evo še ena slika te lagune. Ta ima 19" saj jih 18" z razmakom 5x108 ni (tako so mi odgovorili iz trgovine ki jih prodajajo):

Slika

Sem pa tudi izvedel iz A3M da Tomason TN1 nimajo TUV certifikata za laguno. Ali je res ali ne, ne vem. Upam da se ga kje dobit.

Tako da če ima kdo možnost/veze, da ga priskrbi bi bil zelo vesel :D, oz mi povejte če obstaja kakšna fora/trik :D da se to homologira?

pa še eno vprašanje pri tebi sem opazil da, ko si nižal laguno, zamenjal tudi amortizerje poleg vzmeti. A je to nujno?

Hvala in lp
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Uh, ja... 5x108 lepih felten je praktično NIČ. Za moje pojme ima v nulo kombinacijo laguna484 - črn Grandtour, temne šipe in črne Rial Lugano :shock:

Pri meni tudi 200€ daleč max, tudi kake rabljene pridejo v poštev.

Glede lukenj in TüV preverjaj pri proizvajalcu direktno. Vem, da ti kakšen TüV tudi naprintajo in pošljejo. Drgač pa sfotošopaš :lol:

Zamenjava amortizerjev ni nujna. Sam sem to zamenjal (oz. sva s punco - da se ne bo čutila zapostavljena :lol: ), ker sem hotel imeti nekaj časa mir. Itak je imela že preko 180k km... Naredila sva kompletno menjavo zavor, končnikov, amortizerjev in jo spustila. Zdaj bo upam nekaj časa mir, pa še optika se je samo enkrat delala namesto zdaj za fedre, pa čez X časa za amortizerje, pa potem čez Y časa za končnike... :roll:

Se pa pozna, da ne plava več, je bolj čvrsta, lepo požira neravnince...

Če boš zamenjal fedre in amortizerje, vzami v zakup, da bo avto malo višji, kot bi bil, če bi zamenjal samo fedre. Sva primerjala z laguno484 in je njegova cca 1cm nižja spredaj, kot moja. Ima še prve amortizerje in fedre vsaj eno leto gor... Razlika je vidna tudi na oko. Bom poročal, če se bo moja še kaj posedla. Je pa vizuelno vseeno 500x lepša, kot serijska :twisted:
TuningBoy

Ne, amortizerjev ne bom menjal, ker ni potrebno.

Kar se pa tiče platišč tiče je pa odločitev padla, in sicer bodo Tomason TN1 :D
Uporabniški avatar
drhouse

Heh, pol jih jst ne smem :lol:
TuningBoy

ja ne, zarad mene jih maš lohka. Bova pač mela oba iste :lol: . Sam ker si neki govoru, citiram: "Tomasson TN1 se rabljene prodajajo na Bolhi že nekaj časa za 320€ pa se nekako ne morm odločit za njih, čeprav so praktično zastonj. Nevem, nekaj me odbija - mogoče želja po Tomasson TN7" :lol: sem pač mislil da ti TN1 niso na prvem mestu. Če bi imeli te ATP po ugodni ceni za lagunco bi se jaz verjetno odločil za ATP, vendar jih ni.

Ampak kot pravim, bova pač imela oba enake.
Uporabniški avatar
drhouse

Pri teh TN1 me privlači predvsem cena. Ciljam pa na TN7 prioritetno, ja :wink: Bomo videli, kaj bo prinesla pomlad - zdej morm mal šparat za lepše dni :lol:
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

TuningBoy napisal/-a:Ne, amortizerjev ne bom menjal, ker ni potrebno.

Kar se pa tièe platišè tièe je pa odloèitev padla, in sicer bodo Tomason TN1 :D
Vidim da mata kar bitko za felge :D tudi sam sem se odločil da amortizerjev ne menjam, ker je bil avto star dobri dve leti in jih je po eni strani škoda, bom pa v prihodnosti kupil komplet KW ki ima fedre in amortizerje skupaj in delujejo bolje na naših luknjah. Cena je okoli 550€.

Glede tistih 19" pa nevem kako bi bilo to na laguni - izgleda že super samo drugo je pa en velik :?:

lp
TuningBoy

drhouse napisal/-a:Pri teh TN1 me privlači predvsem cena. Ciljam pa na TN7 prioritetno, ja :wink: Bomo videli, kaj bo prinesla pomlad - zdej morm mal šparat za lepše dni :lol:
No lepo.

Saj mene tudi v roku 14dni čaka redni servis in tudi ne bo ravno "zastonj" (redni servis + zadnje zavorne ploščice + še ene par stvari).

Ker sem veliko prebral glede problemov EGR ventila, bom verjetno tudi na servisu rekel da mi ščistijo EGR ventil, preventivno :D

Kar se pa teh TN1 tiče za 320€ je pa ena feltna že opraskana, vendar ni videti hudega. Za tako ceno se jih splača vzeti. Verjetno se bom zapeljal do tega, ki jih prodaja da vidim stanje platišč
TuningBoy

Zanima me kje sta kupila vzmeti, ker glede A3M-a nisem slišal prav veliko lepih besed kar se dobavnih rokov tiče?

Hvala
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

dobiš papirje od nekih felg kjer je avto vpisan notr po pa samo cifre spreminjaš. itak...zdej lahk vsak reče da se nesme :P samo drugače naj dajo pa lepo certifikat za vse felge ki bi lahko ustrezale...oz. ustrezajo pa niso napisal. :)
Zadnjič spremenil choko, dne 12 Jan 2012, 01:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Uporabniški avatar
drhouse

Si že kaj zvedel glede TN1 in TÜV?

EGR kar sčisti in boš videl razliko 8)

Oba sva vzela pri A3M. Aljaž jih je čakal enih 43 mesecev (precej, v glavnem). Meni pa so rekli dobavni rok cca 14 dni in v 12ih dneh so bile že doma. Očitno so imeli dober dan oz teden :lol:
TuningBoy

drhouse napisal/-a:Si že kaj zvedel glede TN1 in TÜV?

EGR kar sčisti in boš videl razliko 8)

Oba sva vzela pri A3M. Aljaž jih je čakal enih 43 mesecev (precej, v glavnem). Meni pa so rekli dobavni rok cca 14 dni in v 12ih dneh so bile že doma. Očitno so imeli dober dan oz teden :lol:
TUV upam da dobim ta teden. Tistih TN1 za 320€ pa ni več na internetu :?

Sam tale A3M bi pa lahko mal bl resno vzel tele dobavne roke ne pa da čakaš po par mescou eno stvar.Bom pa še mal naokol pobrskal če jih še kdo prodaja pa da je malo bolj resen kar se poslovanja tiče.
TuningBoy

Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Kupi kjer koli drugje kot pri A3M - pri montaži so mi skoraj cel avto obtolkli v svoji delavnici, določene praske so pobarvali s črnim flomastrom. Uglavnem podn od "firme".

lp
Zaklenjeno