1.5 dci Delphi vs. Siemens

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

dci napisal/-a:Od kar imam avto sem s petimi polnimi rezervoarji naredil več kot 5000km.
preračunano bom letno prihranil več kot/najmanj! 600€ na gorivu.

Če primerjam svoj prejšni avto "benzin"1,3l 60kW/80KM s sedanjim 1,5dCi 55kW/75KM. In kaj je boljše vozit šteje samo ekonomika ter udobje/varnost.

In ne mi s takimi, puhljicami od čokolešnika.

DonLuigi, kje si slišal za zabazan filter trdih delcev? so dobil razlago zakaj se je zabasal? prosim z dejstvi na plan, lahko tudi zasebno sporočilo., da ne boš drugih motil glede tematike te teme.

LP
Potem daj teh 600€ na stran,saj (ne)veš kaj te čaka čez par let. :lol:
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

šele zdej mam cajt prečekirat forum, kje smo ostal?

Velik omenjate stroške pa okvare oz. oboje skupaj.

Nikoli pa ne pišete kaj je pravilna uporaba avtomobila. Način vožnje, in kako se obnašajo določene komponente/sistemi motorja v avtomobili pri določenem režimu/načinu vožnje.

Glede cene pogonskih goriv.
Moj argument je tak; ker delam v avtomobilski industriji se zavedam, kaj pomeni strošek razvoja ali cena tehnologije ali amortizacije obstoječe tehnologije. Vse to pogojuje končna cena goriva na trgu (to mislim za tehnologije pogona vozil).
In situacija na trgu/svetu je takšna, da so na eni strani razvojniki/investitorji na drugi pa ljudje, ki jih poenostavljeno poimenujem naftni lobij.
Dokler bo interes slednjih, da imajo dobiček ter, da njihovi sinčki špekulirajo z surovino, potem sem ZA, da se cene dvignejo, da se bo splačalo razvit in upeljat nove tehnologije, ki bodo porivale naše avte naprej in nazaj.
Pa Jaz, bom imel na šihtu več dela, seveda.

to, je moj argument. In slej ko prej, bo treba prerezat to popkovino odvisnosti in se streznt glede fosilnih pogonskih goriv. Avto na nafto ali bencin v mestu nima kaj počet. Komplet politiko kot ozaveščenost ljudi bo treba spremenit, če ne drugače tako, da te bo po žepu udarlo. to pa najbolj boli JA.

Sej kako se otroci učijo???, ko speče joka in naslednič VE, da tisto je auč-peče...obnašamo se kot mali otroci, radi smo zasvojeni z marsičem oz. odvisni, kaj folk niste radi neodvisni?, samostojni?, jaz bi bil rad neodvisen glede na naftni lobij oz. nasploh, neodvisen od energetskega lobija. mal dejte še knjige brat, pa intrnet brsskat, pa nevem kaj še...

Vse bi lahko šlo na sonce, sam nekdo nas žejne skos čez vodo pelejo. Seveda, nam je všeč, tako ali drugače, kaj čem še pisat, živite po svoje :roll: , jaz imam svoje cilje in poglede.

No, tolk, da zagovarjam svoja stališča glede cen goriva.

LP
Uporabniški avatar
DonLuigi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

Bucko99 napisal/-a:Tale okvara ki jo je opisal ''joztom'' se je pripetila meni :evil: Tako da ne priporočam nakupa :!: Na R servisu je cena popravila prek 3k €, se pa da zritat ceneje (nepooblaščenci).
Sam osebno nimam več zaupanja v dci, čeprav motor kot sam mi je pa služil odlično!
Kateri letnik pa je bil avto?
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

DonLuigi napisal/-a:
Bucko99 napisal/-a:Tale okvara ki jo je opisal ''joztom'' se je pripetila meni :evil: Tako da ne priporočam nakupa :!: Na R servisu je cena popravila prek 3k €, se pa da zritat ceneje (nepooblaščenci).
Sam osebno nimam več zaupanja v dci, čeprav motor kot sam mi je pa služil odlično!
Pa tudi meni se bo očitno pripetila. Sem opisal težavo na prejšnji strani, nimam pa še nobenih problemov in se še normalno vozim.

Ali kdo ve kje in koliko stane obnova delphijeve črpalke in ali je potem težava odpravljena dokončno ali se zopet ponovi (se ležaj zopet obrabi)?
Uporabniški avatar
DonLuigi

stmk napisal/-a:
DonLuigi napisal/-a:
Pa tudi meni se bo očitno pripetila. Sem opisal težavo na prejšnji strani, nimam pa še nobenih problemov in se še normalno vozim.

Ali kdo ve kje in koliko stane obnova delphijeve črpalke in ali je potem težava odpravljena dokončno ali se zopet ponovi (se ležaj zopet obrabi)?
Glej, če se boš tega lotil, naredi to čimprej. Opilki so namreč problematični, ker ti lahko zabijejo šobo/šobe, ker jih visokotlačna črpalka pod tlakom šiba proti šobam. Potem boš poleg črpalke menjal (obnavljal) še to.

Če ti bo pa slučajno črpalko razneslo, boš imel še bistveno večje težave, vse šobe bodo potrebne obnove, poškodbe common rail sistema bodo bistveno večje, pa še avtovleko boš rabil.

Kar se pa obnove visokotlačne črpalke tiče, je po mojem potrebno zamenjati tlačni ležaj. A se pa to da in kdo to dela, pa nimam pojma.

V glavnem, čimprej rabiš mojstra za te stvari. Malo pobrskaj po forumu pa pokliči naokoli.

Jaz se na tvojem mestu ne bi z avtom vozil naokoli, dokler črpalka ne deluje kot je treba. Od opilkov do razpada črpalke ne mine ravno veliko km.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

DonLuigi napisal/-a:
Avto je ''bil'' letnik 4/2006 ( dci 85KM ).
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

Bucko99 napisal/-a:
DonLuigi napisal/-a:
Avto je ''bil'' letnik 4/2006 ( dci 85KM ).
Kako, kje in za koliko € si rešil problem?
Uporabniški avatar
Bucko99

Odgovor Napisal/-a Bucko99 »

Ja, motor je biu 85 konjski. Zadevo smo rešili tako, da so mi avto odkupili po Eurotaxu, s tem da sem pri njih vzel novo vozilo. Strošek popravila z neko kulanco je biu na koncu okrog 2700€. Menjavo (ali kulanco) so mi ponudili samo zato, ker je bil avto od novega redno servisiran na pooblaščencu, saj niso imeli ''izgovora'' (razen slaba nafta)!
Motor kot sam je meni osebno služil odlično, vendar se mi je potem z vso kalvarijo zameril, tako da sem šel na bencinarja - navkljub cca 30k km letno.

Se pa 1.6 GT ja brez problema vozi s porabo okrog 7l/100km, medtem ko je imel dci porabo med 5 in 5,5 ; čez 6 se ga praktično ni dalo spravit.
Clio 1.6 GT
Uporabniški avatar
DonLuigi

85KM je sicer euro 4 motor z Delphijevim sistemom, od 5/2005 dalje. Pumpo ima enako kot 82KM in podobne, vključno s Cliotom 1.5 dci 60KM. Šobe so pa drugačne.

Ker smo malo zašli iz originalne teme, bi še enkrat povprašal po še kakšnih izkušnjah s Siemensom (1.5 106KM).

lp,
Luka
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Cena za obnovitveni sistem,torej visokotlacna crpalka in sobe je 1200eur.In to na original servisu.
Pa ko beres te komentarje te res srat prtisne. :shock:
rosonero

Odgovor Napisal/-a rosonero »

Shooter napisal/-a:Cena za obnovitveni sistem,torej visokotlacna crpalka in sobe je 1200eur.In to na original servisu.
Pa ko beres te komentarje te res srat prtisne. :shock:

Super, potem še k temu dodaš še dvomasni vztrajnikiin vse nejmu pripadajoče pritikline pa je strošek 2000 eur...

emm.. dizel ..emm...zakaj že ?
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

@DonLuigi: Imam 1.5 dCi 106km, zaenkat nobenih problemov, servisi delani na 20kkm. Zaenkrat imam 110kkm.
Uporabniški avatar
300M

Re: 1.5 dci Delphi vs. Siemens

Odgovor Napisal/-a 300M »

mene samo zanima ker grem na ogleda megana 2006 letnik pa ker je to ravno zacetni letnik po prenovi me zanima kako preverim oz. vidim ali ima delphi ali siemens crpalko?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

najlažje po KW
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

78 kW
Odgovori