Clio 2.0 16v Maxi projekt
Tam ko nalagaš sliko izberi dodatne možnosti in jo pomanjšaj na 800×600. Pol pa kao veliko sliko na forum in bo vredu izpadlo.
Drugače jaz imam pesto z ležajem od megana 2.0 16V l.96 če te zanima. Čeljusti in diske imam pa na svojega namen dat. Drugače megane 1 faza 2 z motorjem 1.6 16V ima tudi 280 diske serijsko, samo ima drugače narejeno kot 2.0 16V. Točno kje je razlika ne vem, vem pa da ne pašejo fedri na oba. Tako da tu poglej točno kaj rabiš.
Drugače lep projekt si ga izbral in ga bom z veseljem spremljal.
Drugače jaz imam pesto z ležajem od megana 2.0 16V l.96 če te zanima. Čeljusti in diske imam pa na svojega namen dat. Drugače megane 1 faza 2 z motorjem 1.6 16V ima tudi 280 diske serijsko, samo ima drugače narejeno kot 2.0 16V. Točno kje je razlika ne vem, vem pa da ne pašejo fedri na oba. Tako da tu poglej točno kaj rabiš.
Drugače lep projekt si ga izbral in ga bom z veseljem spremljal.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Pomoje od Megana aksšenkli pridejo ven za kakšen cm. Tako da boš moral skoraj nujno delat še nek distančnik med ušesom amortizeja in vpetjem aksšenkla. Sicer pa si s takim distančnikom potem na istem, kot če bi že na začetku dobil tak aksšenkel, kot je tisti na sliki, s tem da lahko tukaj točno premeriš in pozicioniraš luknje, da bo tut camber ustrezal.
Mislm da od 2.0 16v ne paše ampak paše samo od 1.6 16v in pa od Scenika. Akšenkle dobim po vsej verjetnosti od Scenika, za čeljusti se pa še priporočam. Jutr grem pa zmert razliko, za kolk bo treba podaljšat vse skupi.
Še vedno je dvom okrog amortizerja z moje strani. Znanc, ki dela na Renaultu mi svetuje da pustim amortizer v navpičnem položaju in da se podaljša samo akšenkel, drugi kolega pa svetuje, da dam amortizer pod kotom kukr se bo dal zaradi fedra.
Gevinde nočem kupt predno nebo vse špilal ker nočem da mi jih odtrga, škoda €
Treba bo stvar probat, ko pa se bo nardil sporočim kako pa kaj, ker čene je lahko še 20 strani debate o tem.
PS - po slikah clia maxi je amortizer pod kotom
po slikah megana maxi pa je akšenkel podaljšan, amortizer pa je navpično
Še vedno je dvom okrog amortizerja z moje strani. Znanc, ki dela na Renaultu mi svetuje da pustim amortizer v navpičnem položaju in da se podaljša samo akšenkel, drugi kolega pa svetuje, da dam amortizer pod kotom kukr se bo dal zaradi fedra.
Gevinde nočem kupt predno nebo vse špilal ker nočem da mi jih odtrga, škoda €
PS - po slikah clia maxi je amortizer pod kotom
po slikah megana maxi pa je akšenkel podaljšan, amortizer pa je navpično
Med vsemi rešitvami so bile 3 stvari, ki se mi zdijo bolj ali manj enake. Če se podaljša aksšenkl, če se podaljša ušesa na amortizerju ali če se naredi distančnik med vpetjem amortizerja in vpetjem na aksšenklu? To se mi zdi vse enakoDrmo napisal/-a:...Res da je akšenkl zato malo daljši ampak to verjetno niti nima tako velike veze, ali pač.houseboy napisal/-a:Po vsej verjetnosti se bo podaljšala pesta na strani amortizerja, vsaj kot je pri Meganu Maxi vidt je tko narjen.
...
Zanima me kako bi se obneslo vse skupaj če akšenkel nebi bil drug ampak samo predelana ušesa na amortizerju kot je schkorc omenil. Kaj bi to pomenilo za zgornje vpetje šalc oz. vpetje na košaro? Definitivno bi bilo treba nekaj naredit da bi preprečil pretirano obrabo gumic in ostalih delov. Verjetno serijski premer vzmeti nebi več prišel v poštev, ker nebi bilo prostora.
Če pa pogledamo varianto z dalšim vpetjem akšenkla pa me zanima kaj to pomeni za sile ki delujejo na sam amortizer? Potovanje batnice je v tem primeru veliko bolj navpično, se pravi nekako tako kot je bilo serijsko skonstruirano.
A te akšenkle se da dobit od kakšnega drugega avtomobila?
Če se bo predelovalo aksšenkl... to pomeni kaj? Ga odrezati, podaljšati in privariti prej odrezan del? Ima kdo izkušnje s tem? Sicer sem to že zasledil, ampak aksšenkli niso kar iz navadnega železa. Ne bi pa rad da kaj odtrga pri kakšnih 150km/h.
Tista opcija s "podrtim" amortizerjem mogoče ni napačna, čeprav vse potrebne dolžine s tem spet verjetno ne bi dobil. Res pa bi verjetno bilo treba drugače vpeti amortizer na vrhu.
Res pa je, da nimam pojma kako delujejo sile (kaj čem fizika mi ni šla
Serijske vzmeti (ali športne) so itak pri taki stvari nepotrebne. Zamenjava za manjše (dirkalne) je pri vsem še najmanjši problem, pač zamenjaš šalco na amortizerju in vgradiš 60mm fedre.
Ima še kdo kakšno pametno?
Aja aksšenkli od drugega avtomobila (vsaj renoja) mislim, da po večini ne bodo pomagali. Ponavadi je tako, da če je avto širši ima enostavno vse skupaj razširjeno, se pravi je že razdalja med obema amortizerjema večja. Razen če ima katera druga znamka kaj drugače....
Pa še ena fotka (amortizer ni pod kotom):

Iz albuma od Robi1000
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Samo na tej sliki še ni roke spodaj, mogoče da je potem pod kotom ko pride še roka
Pomoje da je to še najbolj pomembno kar boš delal na avtu in se tiče vodljivosti, ker nekatera podjetja vlagajo precej denarja in časa da je avto lepo vodljiv, tako da doma kar neki probavat,...verjetno bi blo še najbolš kopirat od original Maxi-ja.
Pomoje da je to še najbolj pomembno kar boš delal na avtu in se tiče vodljivosti, ker nekatera podjetja vlagajo precej denarja in časa da je avto lepo vodljiv, tako da doma kar neki probavat,...verjetno bi blo še najbolš kopirat od original Maxi-ja.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Kar sem najdu do zdej majo večinoma vsi maksiji (clio) podrt amortizer:
http://picasaweb.google.com/camisard38/ ... AXIVENDUE#
http://picasaweb.google.com/camisard38/ ... 000VENDUE#
Imel sem to sliko v mislih:

Tud Peugeot 306 Maxi ma postran amortizer:

Sploh dobr se pa vid pri temu 306 Maxiju (kot amortizerja):

http://picasaweb.google.com/camisard38/ ... AXIVENDUE#
http://picasaweb.google.com/camisard38/ ... 000VENDUE#
Imel sem to sliko v mislih:

Tud Peugeot 306 Maxi ma postran amortizer:

Sploh dobr se pa vid pri temu 306 Maxiju (kot amortizerja):