Clio 2.0 16v Maxi projekt

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Iščeš od Megana I PH2 1.6 16V? 280mm
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
houseboy

Odgovor Napisal/-a houseboy »

Tako ja, peste in čeljusti...ostalo bo novo :) se priporočam za kako ugodno ponudbo :)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Hehe, sva že dva. Megane96 ima nekaj na zalogi trenutno, tako da se nanj obrni :wink:
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

pa sej maš po odpadih tega zadosti na voljo, paše tud od megana-scenica, zadnič sem jst kolega na enem odpadu za 80€ zrihtal vse to, pa še diski pa ploščice so ble še zelo dobre. pa prav fi280, poglej mal po odpadih, ker nekateri scenici npr 1.9dizli majo celo fi300.
houseboy

Ker druzga še nimam nič za pokazat :P se mi ful dopade rob oz izbočeni kraki :lol:

Magnet za robnike :D

Slika
Zadnjič spremenil houseboy, dne 23 Feb 2010, 02:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

Oj.. Kako te zajebava shrani.si ? Men dela vse lepo, slike prikazuje na veliko..
l.p.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
houseboy

Ja tisto kodo uporabim da ko klikneš na sliko ti jo poveča, ampak očitno ne dela zato pa spodi posebi link dam ... nočem pa direkt sliko dat ker je 2k resolucija :)
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Tam ko nalagaš sliko izberi dodatne možnosti in jo pomanjšaj na 800×600. Pol pa kao veliko sliko na forum in bo vredu izpadlo.
Drugače jaz imam pesto z ležajem od megana 2.0 16V l.96 če te zanima. Čeljusti in diske imam pa na svojega namen dat. Drugače megane 1 faza 2 z motorjem 1.6 16V ima tudi 280 diske serijsko, samo ima drugače narejeno kot 2.0 16V. Točno kje je razlika ne vem, vem pa da ne pašejo fedri na oba. Tako da tu poglej točno kaj rabiš.
Drugače lep projekt si ga izbral in ga bom z veseljem spremljal.
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

Pomoje od Megana aksšenkli pridejo ven za kakšen cm. Tako da boš moral skoraj nujno delat še nek distančnik med ušesom amortizeja in vpetjem aksšenkla. Sicer pa si s takim distančnikom potem na istem, kot če bi že na začetku dobil tak aksšenkel, kot je tisti na sliki, s tem da lahko tukaj točno premeriš in pozicioniraš luknje, da bo tut camber ustrezal.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ne pride nič ven, lepo paše. Poglej si od Nightmare temo, ma on isto narejeno, edino kar je je treba narest puše za pesto, ker je 2mm večja luknja (Megane 14mm, Clio 12mm).
houseboy

Mislm da od 2.0 16v ne paše ampak paše samo od 1.6 16v in pa od Scenika. Akšenkle dobim po vsej verjetnosti od Scenika, za čeljusti se pa še priporočam. Jutr grem pa zmert razliko, za kolk bo treba podaljšat vse skupi.

Še vedno je dvom okrog amortizerja z moje strani. Znanc, ki dela na Renaultu mi svetuje da pustim amortizer v navpičnem položaju in da se podaljša samo akšenkel, drugi kolega pa svetuje, da dam amortizer pod kotom kukr se bo dal zaradi fedra.

Gevinde nočem kupt predno nebo vse špilal ker nočem da mi jih odtrga, škoda € :) Treba bo stvar probat, ko pa se bo nardil sporočim kako pa kaj, ker čene je lahko še 20 strani debate o tem.

PS - po slikah clia maxi je amortizer pod kotom
po slikah megana maxi pa je akšenkel podaljšan, amortizer pa je navpično :)
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Drmo napisal/-a:
houseboy napisal/-a:Po vsej verjetnosti se bo podaljšala pesta na strani amortizerja, vsaj kot je pri Meganu Maxi vidt je tko narjen.
...
...Res da je akšenkl zato malo daljši ampak to verjetno niti nima tako velike veze, ali pač.
Zanima me kako bi se obneslo vse skupaj če akšenkel nebi bil drug ampak samo predelana ušesa na amortizerju kot je schkorc omenil. Kaj bi to pomenilo za zgornje vpetje šalc oz. vpetje na košaro? Definitivno bi bilo treba nekaj naredit da bi preprečil pretirano obrabo gumic in ostalih delov. Verjetno serijski premer vzmeti nebi več prišel v poštev, ker nebi bilo prostora.
Če pa pogledamo varianto z dalšim vpetjem akšenkla pa me zanima kaj to pomeni za sile ki delujejo na sam amortizer? Potovanje batnice je v tem primeru veliko bolj navpično, se pravi nekako tako kot je bilo serijsko skonstruirano.

A te akšenkle se da dobit od kakšnega drugega avtomobila?
Med vsemi rešitvami so bile 3 stvari, ki se mi zdijo bolj ali manj enake. Če se podaljša aksšenkl, če se podaljša ušesa na amortizerju ali če se naredi distančnik med vpetjem amortizerja in vpetjem na aksšenklu? To se mi zdi vse enako :).

Če se bo predelovalo aksšenkl... to pomeni kaj? Ga odrezati, podaljšati in privariti prej odrezan del? Ima kdo izkušnje s tem? Sicer sem to že zasledil, ampak aksšenkli niso kar iz navadnega železa. Ne bi pa rad da kaj odtrga pri kakšnih 150km/h.

Tista opcija s "podrtim" amortizerjem mogoče ni napačna, čeprav vse potrebne dolžine s tem spet verjetno ne bi dobil. Res pa bi verjetno bilo treba drugače vpeti amortizer na vrhu.
Res pa je, da nimam pojma kako delujejo sile (kaj čem fizika mi ni šla :)). Serijski avto dela super, že če ga spustiš, avto ne dela več kot bi moral. Če pogledaš pod kakšnim kotom je recimo vilca na serijski višini in potem pri spuščenem, ko je vilca že pravokotno na podlago ali še višje. Verjetno se že tu spremenijo sile oziroma koti pod katerimi deluje podvozje. Že samo zaradi tega sem razmišljal o drugačni postavitvi ("podiranju") amortizerja.

Serijske vzmeti (ali športne) so itak pri taki stvari nepotrebne. Zamenjava za manjše (dirkalne) je pri vsem še najmanjši problem, pač zamenjaš šalco na amortizerju in vgradiš 60mm fedre.

Ima še kdo kakšno pametno?

Aja aksšenkli od drugega avtomobila (vsaj renoja) mislim, da po večini ne bodo pomagali. Ponavadi je tako, da če je avto širši ima enostavno vse skupaj razširjeno, se pravi je že razdalja med obema amortizerjema večja. Razen če ima katera druga znamka kaj drugače....

Pa še ena fotka (amortizer ni pod kotom):
Slika
Iz albuma od Robi1000

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Samo na tej sliki še ni roke spodaj, mogoče da je potem pod kotom ko pride še roka :roll:

Pomoje da je to še najbolj pomembno kar boš delal na avtu in se tiče vodljivosti, ker nekatera podjetja vlagajo precej denarja in časa da je avto lepo vodljiv, tako da doma kar neki probavat,...verjetno bi blo še najbolš kopirat od original Maxi-ja.
houseboy

Kar sem najdu do zdej majo večinoma vsi maksiji (clio) podrt amortizer:

http://picasaweb.google.com/camisard38/ ... AXIVENDUE#

http://picasaweb.google.com/camisard38/ ... 000VENDUE#

Imel sem to sliko v mislih:

Slika

Tud Peugeot 306 Maxi ma postran amortizer:

Slika

Sploh dobr se pa vid pri temu 306 Maxiju (kot amortizerja):

Slika
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

vprašanje kok je zgorn del narjen k teli drkalniki majo v vse smeri nastavljive šalce na vrhu ponavad.
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Odgovori