Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
TheXPS

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a TheXPS »

ja ostalo vse deluje zdj sam tale poraba je res katastrofalna... res da sm jo iz 11 spravu na 8,8 sam vseen je to še vlk prehudo pomoje...
ne lučka ne gori nobena...
sam kj od tega bi ja moglo zaznat na testerju ker sem biu tudi na renaultu na testerju in nič....
kako sta pa odkrila to težavo ?
Lp
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Kolega ima doma tester in sem šu do njega hmal ko sem opazu povečano porabo. Kasneje se je pa še lučka SERVIS prižgala.

@schik
Sam nebi reku da je senzor temparature vode, ker potem bi avto bolj slabo vžigal. Vsaj tko je blo pri meni pri Cliotu ko je bil ta senzor fuč. Pri vžigu ga je vztrajno zalivalo in ni hotu užgat, ko pa je, pa je laufal povsem normalno...
Zadnjič spremenil GHost14, dne 19 Jul 2012, 06:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
TheXPS

Odgovor Napisal/-a TheXPS »

aha no jst sm biu pred kratkim na renojovmu testerju in ni nič pokazal mal pred tem pa pri kolegu tk da res nw no....
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ni nujno da bo kazalo kakšno napako. Treba je gledat vrednosti tlakov, temperatur,...
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Mene pa zanima kok se kej tele zadnje lagune coupe kej prodajajo, da ni skor nbene na avto.net za najdit. So vsi tak zadovolni z njimi, da nočejo prodajat al se jih nič ne proda pri nas oz ni to za kupit?
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

GHost14 napisal/-a:Jst mam takšno izkušnjo na svojem Meganu. Ob povsem normalni vožnji je poraba prišla tudo čez 10 (nazadnje 10,5 l/100km :shock: ). Vzrok? Pokvarjen ventil za odvajanje odvečnih bencinskih hlapov. Tale ventil torej pobira odvečne bencinske hlape (ko je le-teh preveč se odpre) in jih skozi absorber nekako vrača nazaj v tank. Seveda prihaja tudi do malenkostnih izgub. Problem pri meni je bil ta, da se je ventil pokvaru in je zato ostal odprt. Na ta način je nekako konstantno odvajal nekaj hlapov, avto pa je kljub temu vozil povsem normalno. Na koncu smo locirali to zadevo, za 45€ sem dobu drugi, nov ventil in danes se vozim s 7,8 l/100km :wink:
Ključno vprašanje, kje si opazil tako porabo, na računalniku ali na ročnem izračunu?
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Na ročnem izračunu. Računalnik je veselo kazal 8.3, kalkulator pa 10.5...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
rokson1

Odgovor Napisal/-a rokson1 »

Pozdravljeni
Pred kratkim je tudi meni šel motor 1.5 dci na senicu. Diagnoza ojnični ležaji in mehanik mi je predlagal naj najdem dober obnovljen motor. Prosim bi vas za napotke na kaj naj bom pozoren pri nakupu ter kakšne informacije kje lahko kupim motor in za kakšno ceno.
Hvala za vaše odgovore !
lp
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Če je res kurbelvela reda cene 150€ in ležaji 30€ potem je mehanik zanič, ne motor. Pojdi k strokovnjaku.
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

rokson1 napisal/-a:Pozdravljeni
Pred kratkim je tudi meni šel motor 1.5 dci na senicu. Diagnoza ojnični ležaji in mehanik mi je predlagal naj najdem dober obnovljen motor. Prosim bi vas za napotke na kaj naj bom pozoren pri nakupu ter kakšne informacije kje lahko kupim motor in za kakšno ceno.
Hvala za vaše odgovore !
lp
problem rabljenih motorjev je to, da nikoli ne veš kaj si kupil, ter koliko časa bo delovalo. tudi če ga odpreš boš to zelo težko ugotovil. če kupuješ rabljeno je edina možnost to, da poiščeš (prek priporočil, poznanstev...) čim bolj "fer" oz. poštenega prodajalca ;)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Kdo ve koliko ponavadi stane hladilnik vode in klime za Clia III 1,2 16v in če se dobi kakšne ponaredke in kakšne njihove povprečne cene ?
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

Sport Driver napisal/-a:Kdo ve koliko ponavadi stane hladilnik vode in klime za Clia III 1,2 16v in če se dobi kakšne ponaredke in kakšne njihove povprečne cene ?
za vodo 315€
za klimo mi pa dej tip vozila in pa povej kakšno klimo imaš (avtomatska, ročna...)
ponaredki se dobijo, tudi hladilnik ceneje, če veš kje iskat ;)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
Sport Driver

Klima je avtomatska Clio pa je letnik 2009.Katere številke pa so tip vozila ?
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Sport Driver napisal/-a:Klima je avtomatska Clio pa je letnik 2009.Katere številke pa so tip vozila ?
to nalepko najdeš na sovoznikovi strani pri vratih

Slika
Uporabniški avatar
Sport Driver

Potem je ali:
-BROJ
-8R0J
-BR0J
-8ROJ

Nekaj od tega.Katera kombinacija je najbolj logična ?
Odgovori