Clio II 1.2, l.´01, konec zgodbe

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

So Sparco, samo bom dal narest rdeč logo, mi moder napis ni všeč, pa še prevelik je :P

Tak, samo rdeč:

Slika

Zavesce bi pa pomoje mogu dat kakšn cm nižje in bolj ven da bi bolj zgledalo :roll:

Aja še to, prejšnji tank je bilo 2. največja poraba kar imam avto, 7.07 l/100km

@Liquid, jap, tud čez Tolmin sem šel (med drugim). Tam ob jezeru je blo pa mraz za znort :?

@Koncar, če rabiš "navodila" ti lahko pošljem slike da vidiš kako jih je najlažje fiksirat :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Ah tisto parkirišče mi je kar znano ja, pr mostu na soči :D
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Tako je, tud čez Deskle sm se pelou :wink:
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

O ti pujse , nič reku da boš pohajal tle :D
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Sva se z mojo na hitro zmenila da greva mal pogledat če so še ovinki prot Idriji, podaljšala do Tolmina, pol pa čez gorico nazaj da bo mal bl zanimivo. :P

Mi je tko fajn k še nimam vinjete, se po takih lepih cestah vozm že cel tedn. Sam gume pa bencin mi niso glih hvaležni :lol:
Koncar
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Koncar »

kmetek napisal/-a: @Koncar, če rabiš "navodila" ti lahko pošljem slike da vidiš kako jih je najlažje fiksirat :wink:
o dobr vem kko se montirajo, sm jih meu že na dostih avtih :D tkole k jih maš zdle jih kr pust, ne dajat preveč vn k nebo dobr zgledal, niži mogoče, bolj ven pa jest nebi dajal.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Ejga kmetek če se ti da lahko men na PM pošlješ kako si jih fixirou gor, ker tele zavesce se spraulam že čist predolg gor dat. Tko da če se ti da poslat, bi biu zelo hvaležen :D
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Al pa se kak sticky pod okvare in pomoč nardi! ;)
Slika
Uporabniški avatar
jero_13

ninc napisal/-a:res lepe slikce .. glede spuščanja pa me zanima če se dobi kak program da se prvo poigraš z avtomobilom na računalniku kot pa v realnem.. da vidim kolk bi ga spustu kak bi zgledalo.. to me res zanima.. hvala za odgovore
Ja neki sm jst najdu na netu, sam se je treba prjaut. Pa ni v angleščini.

http://simulcar.com/

Je pa dost fajn zadeva k lahko delaš use od temnenja šip, premenjavanja feltn, nižanja do barvanja avta.

Aja pa treba ga je odpret s Internet Explorerjem ker v Mozilli ne laufa.
Slika

Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lepo pašejo cajtu primerno. Dej mi povej kje si jih nabavil in kako si jih montiral. Pri meni na meganu je verjetno podobno. Lahko na PM.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

No evo bom napisal postopek (sicer bolj kratek) za Clio II ph1, sej ostali majo verjetno dokaj posodno.

Za pritrditev sem uporabil že obstoječa mesta, torej ni potrebnega nič vrtanja, rezanja ali česar drugega in ko jih snamemo nazaj dol, je vse tako kot je bilo prej.

Materjal za 1 stran:
1x 6mm vijak dolžine 35-40mm
1x 6mm vijak dolžine cca. 25mm
1x 4mm vijak (redek navoj) dolžine 15-20mm
3x 6mm matica
3x mala podložka
3x velika podložka (zunanji fi vsaj 10mm)
1x distančnik 23mm za 35mm dolg vijak (jaz sem uporabil kar plastično cev za pnevmatiko)

Orodje:
2x 10mm ključa (vsaj 1 viličast)
10 torx
nož
navadni izvijač
klešče
vrtalnik
flumaster
mogoče še kaj...

Za začetek ovijemo 2 vijaka (10mm ključ) spodaj na pragu, ki držita blatnik.

Slika

Nato odvijemo vijak (torx 10) na robu blatnika ki drži skupaj plastiko in kolotečno plastiko, ter z izvijačem in kleščami odstranimo 2 plastična čepa ki držita kolotečno plastiko na karoseriji.

Slika

Ostane nam tole, kar je fajn spravit za čas ko bomo dali to nazaj:

Slika

Nato blatnik malo "odtegnemo" in povlečemo kolotečno plastiko naprej (v smeri vožnje) tako da dobimo dostop do zgornje luknje na karoseriji, kjer je bil pritrjen plastičen čep. Tam sem doživel še manjša presenečenje, ker je bilo zadaj na vsaki strani cca. pol kile svinjarije, stare verjetno toliko kot avto, se splača spucat.

Slika

Jaz sem za pritrditev uporabil naslednji materjal (1 mala podložka in mali vijak sta nadomestila tistega starega rjastega s torx glavo):

Slika

Luknje pa so razporejene približno tako:

Slika

Začnemo z zgornjo pritrditvijo in sicer najprej samo fiksiranja vijaka v luknjo na karoseriji (tam kjer je bil prej čep), potrebujemo (1x dolg vijak, 1x matica, 2x velika podložka):

Slika

Vijak skupaj s podložko damo skozi luknjo iz zadnje strani (zato smo morali sneti kolotečno plastiko) in nato iz sprednje strani damo gor še drugo podložko in matico, ter to močno zategnemo.

Nato lahko zmontiramo nazaj kolotežno plastiko in blatnik fiksiramo nazaj z dvema (10mm ključ) vijakoma ki smo jih najprej odstranili. Na vijak damo še distančnik (tako dolg da nam ostane še dovolj prostora za podložko, zavesco in matico).

Slika

Za pritrditev spodnjega mesta potrebujemo:

Slika

V tej fazi lahko narahlo pritrdimo zavesco na zgornjem vijaku in nato še s tem spodnjim (vijak, podložka, zavesca, luknja v karoseriji, velika podložka in matica). Na koncu še mali vijak in podložko pritrdimo luknjo kjer pride vijak s torx glavo.

Na koncu še vse skupaj dobro zategnemo in zadeva je končana.

Slika

V bistvu čisto enostavno ko enkrat zgruntaš kako narest. Za levo stran sem rabu dobro uro da sem zgruntal, desno sem končal v 20min ko sem točno vedel kaj narest.

Če komu pomaga, da je zavesca toliko ven kot blatnik...:

Slika

...mora bit rob zavesce 14cm oddaljen od tistega roba na pragu.

Od tal je oddaljena 8cm, lahko bi bila manj.

@schik, jaz sem jih nabavil v Avtostilu in dal 24€ :roll:, na bolhi mislim da so okrog 18€. To je cena za par.
Koncar
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Koncar »

u si jih pa pršraufu gor :D jest sm jih kr s torxi.
Uporabniški avatar
ToomY
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a ToomY »

Lepo si naredu :P .. dej še kako sliko od daleč

Zdej pa kr rally vozt :D
Uporabniški avatar
jero_13

Ful lepo razloženo in prikazano :)

Sam neki me zanima. A ko tuki na tej sliki umakneš kolotečno pol maš tisto luknjo za vijak čist prosto dostopo al kako?

še dotična slika:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ja zadej je u bistvu eno "uho" z luknjo ki je od koloteka oddaljen cca. 2cm, tako da je treba vijak postrani dat skozi luknjo. Ni kje dost placa, sam se da, sam plastiko moreš dost odvihat pa gre :wink:

@Koncar, ja kar z vijaki, enostavno je za narest pa drži 100%, tako da nisem v strahu če grem kdaj čez kakšen robnik da jih ne zgubim kje.
Zaklenjeno