Kratka vprašanja
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Re: Kratka vprašanja
Preveri nosilec motorja. Možno da je zanič in se motor premakne, potem pa ruži kaj okoli polosi.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Hvala za odgovor. Je to drag strošek in kako se "mudi" z popravilom?
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Nimam kristalne krogle, da bi vedel. Lahko crkne jutri tako, da bodo stroški veliki, lahko pa čez 2 leti in bodo stroški vseeno majhni. Pojdi do mehanika, on ti bo postavil diagnozo, kaj je v resnici hin in kakšni bi bili stročki zamenjave.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Smešno vprašanje za nekatere, pa vendar!
Kaj je "jermen razdelilnega sistema" in kaj "jermen pogona opreme motorja"? Gre za Clia 1,5 dCi (86KM), letnik 2010. Če je kdo tako prijazen, mi lahko prilepite povezavo do kompletov teh dveh jermenov, na primer na spletni strani rezervniavtodeli24?
Kaj je "jermen razdelilnega sistema" in kaj "jermen pogona opreme motorja"? Gre za Clia 1,5 dCi (86KM), letnik 2010. Če je kdo tako prijazen, mi lahko prilepite povezavo do kompletov teh dveh jermenov, na primer na spletni strani rezervniavtodeli24?
Zobati jermen je jermen raz. sistema (glavna gred, odmične,..). Jermen pogon opreme pa je mikro jermen (poganja klima kompresor, alternator,..)kbxa napisal/-a:Smešno vprašanje za nekatere, pa vendar!
RenaultSport
Pozdravljeni,
Imam problem: Dci 1.5, 245k km. V zadnjih dveh mesecih menjane grelne svečke in vse šobe. Dovod goriva očiščen od tanka naprej.
Sedaj imam problem, ko se vozim zjutraj v službo in stojim v koloni (počasno premikanje) cca 20minut, avto "zabije".
Ob speljevanju moram nabiti gas do nekje 1600rpm in iz izpuha se vali črn dim. To se dogaja potem še kakšnih 10minut vožnje (ob močnem pospeševanju). Če ga grem "spucat" na AC je bolje mogoče za kakšen dan.
Kaj bi lahko bilo? Avto sem imel na servisu in je serviser rekel da računalnik ne javlja nobene napake EGR ventila. Mogoče katalizator, je možno?
Ali je mogoče možno da je kakšen problem z šobami in nastavitvami?
Sklopka je še prva notr, mogoče že bolj proti koncu, je lahko to razlog?
Prosim za pomoč, saj mi je trenutno zelo nelagodno peljati v koloni (zame in za tiste kateri vozijo za mano).
Hvala! (:
Imam problem: Dci 1.5, 245k km. V zadnjih dveh mesecih menjane grelne svečke in vse šobe. Dovod goriva očiščen od tanka naprej.
Sedaj imam problem, ko se vozim zjutraj v službo in stojim v koloni (počasno premikanje) cca 20minut, avto "zabije".
Ob speljevanju moram nabiti gas do nekje 1600rpm in iz izpuha se vali črn dim. To se dogaja potem še kakšnih 10minut vožnje (ob močnem pospeševanju). Če ga grem "spucat" na AC je bolje mogoče za kakšen dan.
Kaj bi lahko bilo? Avto sem imel na servisu in je serviser rekel da računalnik ne javlja nobene napake EGR ventila. Mogoče katalizator, je možno?
Prosim za pomoč, saj mi je trenutno zelo nelagodno peljati v koloni (zame in za tiste kateri vozijo za mano).
Hvala! (:
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
1.5dci kangoo, clio, megane, letnik, kilovati? So še tastare šobe deplhi sistem (predvidevam, da so) ali novejše piezo šobe? Bere se kot da bi bil egr odprt in ga bi "dušilo"... So kakšne druge napake na testerju? Šobe, če so nove so sprogramirane/vpisane najbrž.iRenault napisal/-a:Pozdravljeni,
Hvala! (:
RenaultSport
1.5dCi Megane (2004, tip motorja: K9K D7, 60kW). So še tastare šobe ja. Je EGR ventil težko odstraniti-spucati?Spula napisal/-a:1.5dci kangoo, clio, megane, letnik, kilovati? So še tastare šobe deplhi sistem (predvidevam, da so) ali novejše piezo šobe? Bere se kot da bi bil egr odprt in ga bi "dušilo"... So kakšne druge napake na testerju? Šobe, če so nove so sprogramirane/vpisane najbrž.iRenault napisal/-a:Pozdravljeni,
Hvala! (:
Pred menjavo šob nisem imel teh problemov, nevem pa ali sta te dve stvari povezani, saj motor drugače deluje OK (je odziven, poraba ni visoka, tek je miren). Se to pojavi res le ko stojim v (počasni) koloni kakšnih 20-30 minut.
Šobe so bile sprogramirane, testirane ob menjavi.
Katalizator bi lahko bil problem? Ali kakšen izpušni kolektor ali kaj takega?
Hvala!
Pozdravljeni,
moje vprašanje se nanaša na Twingo RS, letnik 09.
Volanska letev mi dobiva luft, in jo bo treba menjat/obnovit.
ali kdo ve, če paše gor volanska letev od navadnega Twinga oz. kje bi lahko to preveril?
hvala že v naprej.
lp
moje vprašanje se nanaša na Twingo RS, letnik 09.
Volanska letev mi dobiva luft, in jo bo treba menjat/obnovit.
ali kdo ve, če paše gor volanska letev od navadnega Twinga oz. kje bi lahko to preveril?
hvala že v naprej.
lp
Na clia rs jih dajajo od navadnega, ampak imaš potem manjši šterc (rajdni krog). Za twingota pa žal ne vem.
Poslano z mojega SM-G960F z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega SM-G960F z uporabo Tapatalk
Squealing tire is a happy tire 
Sej vem bedno vprašanje, pa če ima kdo pri roki, če mi lahko izmeri:
- premer platišča 16col
- premer platišča 17col
Vem kok je pretvorba, me pa zanima v praksi
Hvala!
- premer platišča 16col
- premer platišča 17col
Vem kok je pretvorba, me pa zanima v praksi
Hvala!
V praksi je tolk kot nanese pretvorba. Ce te pa zanima koliksno je lice platisca, od enega zunanjega roba do drugega, se pa malo razlikuje med platisci.
use se da sam če se če
franko napisal/-a:V praksi je tolk kot nanese pretvorba. Ce te pa zanima koliksno je lice platisca, od enega zunanjega roba do drugega, se pa malo razlikuje med platisci.
Hvala!
Da odgovorim sam sebi. Uspešno smo prestavili motor.Razlika je predvsem v senzorjih in ceveh. Blok motorja je enak , potrebno je bilo izvrtati nekaj novih lukenj in vrezati navoje.
LP Kunte