Kratka vprašanja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Kratka vprašanja

Odgovor Napisal/-a robertp »

error 90 napisal/-a:Kolega ima laguno 3 letnik 2009 karavan. Zamenjali smo žarnice v notranjosti za led žarnice. Svetijo vse ok razn v vratih zajevava. Ko odpreš vrata sveti 1-2 sekunde potem pa ugasnenjo. To dela samo v vratih. Druge gorijo skos. Zanima me če moraš vezat kakšen upor na led dijode ali se bolj splača kupiti canbus led žarnice? Pravi da nima une lučke na armaturi da zazna da mu je žarnica pregorela.
Uporabi CanBus error free LED. Ta ima še uporček zraven nalotan.
Jaz sem take potreboval v Scenic II in Modusu v stropnih lučkah.
Cena iz Kitajske je ista za oba tipa.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
iRenault
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Rabim pomoč; in sicer klima mi ne dela (ročna).
Po mojih informacijah naj bi klima bila pregledana z neko obarvano tekočino, in ne pušča nikjer. Sklep; nekaj je narobe v klimi...

Niso se pa razjaslni kaj.
Pa sprašujem če mogoče kdo pozna iz Lj. (ali bližnja okolica) koga kamor bi jst tole klimo lahko peljal na pregled? Za vse info se zahvaljujem.

In še eno vprašanje okol klime če ma kdo kkšno info čist tko: Če bi bla klima slučajno za stran (oz se nebi splačal popraulat), bi jst obstoječo ročno klimo lahko zamenjal z avtomatsko? (seveda bi zamenjal tisto ploščo v armaturi), me sam zanima če paše notr pa da bi se dal vse zrihtat tko da bi normalno delovala.

Hvala za vse odgovore :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pelji pokazat v BTC, Avtoklinika Ciril, Šmartinska 154. Je to tista mala uličica med (za) Kolosejem in parkirno od Špara (proti krožnem za Toyoto in Tuš). So mi zelo korektno poštimali klimo za precej ugodno ;)
Uporabniški avatar
iRenault

Odgovor Napisal/-a iRenault »

Hvala DR :)
Renault Megane II 1.5 dCi, ph. 1 (2004)
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Ročne klime ne moreš zamenjat z avtomatsko samo tako, da zamenjaš komandno ploščo. Spremeni se tudi inštalacija. Skratka dela je precej in ni poceni...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Kje v Savinjski ali zasavski regiji se da pa nov katalizator dobit in zmontirat? za mojga clio II 1.2 16V 2002
Uporabniški avatar
airbus320

Odgovor Napisal/-a airbus320 »

Pozdravljeni,
Grand Espace 1,9 dci 120KM, letnik 2004, 270000km, v glavnem, na armaturi (sredi vožnje) se prižgeta lučki za motor in STOP, avto vgasne. Nič ni "zaropotalo" ali zakadilo, samo ugasnil je. Ko je prišla vlečna služba, ga je probal prižgati, avto normalno vergla, vendar ne vžge (lučki svetita). Avto gre v ponedeljek na servis Renault, ampak ker sem neučakan, kaj mislite da bi lahko bilo (da grem lahko po kredit za popravilo :mad: )?
Voznik vlečne pravi, da normalno vergla, da naj ne bi bilo kaj hujšega.....
hvala za odgovore
lp
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Se mi zdi da je nekdo (mogoče drhouse?) že imel podobno izkušnjo z laguno. Ne vem kako je bilo z lučkami, sam spomnim se da je avto na lepem crknu. Na koncu pa se je izkazalo, da je bil zamašen naftni filter...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
airbus320

Upam, da je samo to, itak sem imel v ponedeljek zmenjeno za redni servis.
hvala za odgovor, bom poročal, kaj je bilo.
lp
Uporabniški avatar
drhouse

Res je! Avto se je prizgala lucka z filter in kljucek, nato pa stop in avto je ugasnil. Verglal normalno, za par sekund tudi zalaufal, nato pa ne vec. Bil je pa zabit dovod goriva od rezervarja do filtra, krivec usedline v nafti. Preveri rocno pumpico za gorivo pri filtru goriva - meni jo je vakum, ker ni bilo pretoka goriva, popolnoma povlekel skupaj oz. stisnil. Upam na najbolje!
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

@airbus320 nafta ti ne pride do motorja.
prečistil ti bodo vode, tako da strošek nebo velik (verjetno) ;)

l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
airbus320

Hvala za odgovore, upam, da je to, da bo dost samo "regres", ne pa najemanje kredita :?
Se pa mi je, res da sem laik, zdelo, ko sem verglal se je zadeva "obnašala" ko da ne bi imel goriva.
Tudi dečko iz vlečne službe me je vprašal, če mi je slučajno zmanjkalo goriva, glede na ton verglanja.
V glavnem, poročam.
lp
Uporabniški avatar
airbus320

airbus320 napisal/-a:Pozdravljeni,
Grand Espace 1,9 dci 120KM, letnik 2004, 270000km, v glavnem, na armaturi (sredi vožnje) se prižgeta lučki za motor in STOP, avto vgasne. Nič ni "zaropotalo" ali zakadilo, samo ugasnil je. Ko je prišla vlečna služba, ga je probal prižgati, avto normalno vergla, vendar ne vžge (lučki svetita). Avto gre v ponedeljek na servis Renault, ampak ker sem neučakan, kaj mislite da bi lahko bilo (da grem lahko po kredit za popravilo :mad: )?
Voznik vlečne pravi, da normalno vergla, da naj ne bi bilo kaj hujšega.....
hvala za odgovore
lp
Evo, da poročam; danes zjutraj, preden je prišel kolega-mehanik, sem probal avto vžgati, in zadeva vžge :roll: . Ker sem vseeno bil dogovorjen za redni servis, je priklopil avto na računalnik in je pokazalo nekaj v zvezi z senzorjem. Pregledal je inštalacijo (upam da ne pišem neumnosti, pišem po spominu, kar mi je rekel), kar sem videl, kablovje ki gre do senzorja (meni izgleda kot konektor). Kabli so bili ok, prepucal kontakte, menjal vse filtre....zbrisal napako. Zdaj pa molim boga , da bo ok, sploh drug mesec, ko gremo na Hrvaško.
lp
Uporabniški avatar
airbus320

Evo, da poročam; danes zjutraj, preden je prišel kolega-mehanik, sem probal avto vžgati, in zadeva vžge :roll: . Ker sem vseeno bil dogovorjen za redni servis, je priklopil avto na računalnik in je pokazalo nekaj v zvezi z senzorjem. Pregledal je inštalacijo (upam da ne pišem neumnosti, pišem po spominu, kar mi je rekel), kar sem videl, kablovje ki gre do senzorja (meni izgleda kot konektor). Kabli so bili ok, prepucal kontakte, menjal vse filtre....zbrisal napako. Zdaj pa molim boga , da bo ok, sploh drug mesec, ko gremo na Hrvaško.
lp
No, spet jaz in moj GEspace. Danes gremo družina v Mostec, in že na obvoznici sem čutil dva rahla "cuka" in na večni poti avto zopet crkne, lučki za motor in STOP. Pride vlečna, ga skipa na servis in tam avto zopet prižge. Sem dogovorjen za četrtek, me pa zanima, glede na to kakšno napako pokaže računalnik (senzor - kablovje le-tega), a je lahko fizična okvara le-tega, ali je kaj drugega? Prejšni naftni filter ni bil zapacan, vode in pumpico je tudi preveril.
hvala za odgovore
lp
Uporabniški avatar
drhouse

Sej mogoče smešno vprašanje, ampak vseeno: Si doma kje blizu gozda? Mogoče smešno, ampak v Avstriji v hribih kjer dela tašča, je veliko problemov zaradi kun, ki pregriznejo inštalacijo - glih podobno je govorila: sosedu je na trenutke avto delal, nato spet ne.. Kot je kabel dobil stik, je delalo, nato pa spet ne...
Odgovori