Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@nightmare: Pa saj nimam nic proti kaksnim diskretnim predelavam :).

...

Sem vas pa zaposlil s tem iskanjem razlik :). Torej malo sem se pohecal, pa ne bit jezni :).

Da pojasnim

Torej drugacno je:
-sprednji odbijac z meglenkami
-maska
-havba
-blatniki
-barva
-brisalci
-sprednje steklo

.... eh se mi ne da vec pisat, fotka bo povedala vec (na prejsni fotki rdece 5ke je tablica z namenom pobrisana :), nightmare-ju pa se je pravilno dozdevalo):

Slika

Obrazlozitev: Malo preden sem kupil svojo rdeco (tisto prvo) 5ko, se je kot ze prejsnjic omenjeno v tisti R5GT maniji tudi Tomaz zakuril in kupil rdeco 5ko (to ta drugo). Sem mu bil takrat kar malo nevoscljiv, ker jo je zvohal pred mano :P:), pa dobro vseh pa tud ne morem imet. Ze dalj casa si jo je zelel, sicer sivo (verjetno da bi se ujemala s Corradotom :)), ampak to sploh ni pomembno. Z avtom je bil zadovoljen, ampak navajen na VRjev motor iz VWja mu je bila 5ka rahlo dolgocasna. 5ka je sicer bila GTTurbo, ampak z GTE motorjem (1.7 8V).

Kot ze znano sem kmalu za njim tudi sam nasel tolazbo oziroma rdeco 5ko (tisto brez letvic :)). Matr je blo lepo pogledat tiste 5ke na kupu. Ker pa je on bolj adrenalinske vrste, sem imel v tistem casu zaradi njega in enakega avtomobila same tezave :). Od sosedov, vascanov, policajev,... Vedno sem bil kriv jaz (ceprav se je vecino casa z mojo 5ko vozila punca), Tomaz pa je tu in tam naredil prelet nasega kraja, ko je sel k svoji punci ali od nje. Ali jaz ali on, eden se je bo moral znebiti :). Mogoce mi je prebral misli in me kaksne 14dni po tistem, ko sem si omislil tolazilno 5ko, vprasal, ce bi me njegova 5ka zanimala. MAD,MAD, pa kje si bil pred 14imi dnevi?!?!?! Da bi saj omenil, da jo imas namen prodajati! Moja 5ka je proti njegovi res bolj tolazilna, saj ne da je slaba, ampak njegova je pac lepse ohranjena, oz. je prakticno kot nova. Nikjer rje, nikjer nic raztrgano ali kaj podobnega... Zdaj ze vemo, da je taksne in podobne avtomobile tezko dobiti, tako ohranjene pa sploh, zato sem se vseeno odlocil za nakup. Zaradi prostora pa sva se dogovorila, da jo za nekaj casa garaziram pri njemu, jaz pa bi scasoma poskusil prodati svojo tolazilno 5ko. Tomaz je od tistega dne dalje stopil v novo zrelejse obdobje. Prodal je tudi tisto "dirkalno" kampusko in svojga ljubljencka Corradota in zacel z gradnjo delavnice.

Aja tisto s prevec ventili, pa mislim, da je urosr mislil na nekaj drugega, ampak to pa je ze zgodba za naslednjic.

LP, Primoz
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

uf ... pa je konc kviza :) ... sm ze pomislu, da k je croma_man napisal da bo on tih, da bos napisal da mas XY wooferjev, pa XY zvocnikov, ... :) ... v tem smislu ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Pa sm zmagu,a dobim za en krog ob priliki al kaj je zdej nagrada? :D Al jo lahk kr domou odpelm za kak mesec. :P Sploh ni vazn kiro,se kr sam odloc. :lol:
Lepo jih je vidt tko nakupu.Plava je tud tvoja al kaj? :D
Uporabniški avatar
schkorc

@nightmare: A je kje bilo govora o kaksni nagradi :D?... Ko bo ena izmed 5k prisla iz obdelave, te zapeljem en krog.
nightmare napisal/-a:...Plava je tud tvoja al kaj?
c-c-c, slabo spremljas ti tole temo, bom se premislil s tistim, da te zapeljem kak krog :D. Aja odgovor na tvoje vprasanje najdes na strani 5 :).

LP, Primoz
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Ma ja,k da bi meu obcutek,da je bla nekje omenjena ena nagrada. :P
Ja lahko da je tvoja,lahko pa da od kolega kaj ves. :lol:
Sm se spau in je bla to prva stvar ki sm jo naredu danes ko sm ustou,da sm pogledu tvojo temo.No sej mozgani se zdej spijo. :oops: :lol:
No za un krog se pa priporocam,te bom drzou za besedo. :wink:
Uporabniški avatar
casiop3
Kraj: Stalingrad

Odgovor Napisal/-a casiop3 »

zanimivo :) a punco mas se isto? :)
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

s tisto je zadovoljen, avte pa zbira :smt017
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
schkorc

@casiop3 & croma_man: Punce so bolj komplicirane kot avti, zato se raje drzim tiste, ki je ze naucena :).

Pa da razcistim se tisto zgodbo o prevec ventilih:

Kot omenjeno v prejsnem postu, se je Tomazu takrat, ko je se on bil lastnik te 5ke, zdel 1.7 motor rahlo podhranjen. Ker smo takrat kar precej casa preziveli po garazah razne predelave niso predstavljale posebnih ovir. Odkrivati toplo vodo prevzame prevec casa, zato se je sklenilo zamenjati motor. 1.4T motor iz GTT za Tomaza ni prisel v postev (tega se je tudi sam zavedal :)), zato se je izbral najbolj razsirjen "sportnejsi", posledicno najcenejsi in prakticno edini mocnejsi 4 valjni (ce odstejem novejse motorje iz RSov) Renaultov motor F7P (1.8 16V s 100kW) iz Clia ali 19ke 16V. V izboru je sicer bil se mlajsi bratec tega motorja, torej F7R (2.0 16V), ki se je vrtel v Williamsu ali v Meganu 2.0 16V, ampak za prakticno enak motor z 10kW vec se nikomur ni dalo iskati tega motorja, ki ga je tezje (in drazje) najti.

In tako smo zaceli (te fotke so sicer ze nekje na forumu)

Prej:
Slika

Potem:
Slika

Premamilo pa je tudi Dejana in tako je prisla na vrsto se njegova 5ka:
Slika

edit: Aja tisti Clio zraven je tisti, ki ga sedaj vozi (mislim, da je) Simon.

Da se bo bolje videlo za kaj se gre:
Slika

LP, Primoz
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

skorc a tista gtt petka na 3 slikci je ph1? glede na odbijac pa barvo sedezev?
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

To je blo enkrat ze objavljeno v temi Savinjski performance center ali nekaj takega. (ti 2 petki) :) Pol motor iz moje bivse 19 16v se prede vidm :)
Slika
Uporabniški avatar
schkorc

@Primoz Five: Ce mislis crno od Dejana je res Ph.1.

@DragR: Res so te fotke bile v tisti temi (ker takrat se ni bilo te teme :)). Motor iz tvoje 19ke, pa se vedno dela. Saj bi blo pa cudno, ce ne bi, glede na to, da ves cas pociva :D.

LP, Primoz
Uporabniški avatar
schkorc

Spet sem našel nekaj prostega časa, da kaj malega napišem.
....
Sezona 2006 se je počasi bližala h koncu. Z rdečima 5kama sem naredil nekaj (res malo) izletov, potem pa sem jih odjavil in pospravil, ker jih nisem potreboval. Za "nedeljske izlete" enostavno ni bilo več časa, za vsak dan pa jih je (vsaj po mojem mnenju) za takšne (predvsem dolge) vsakodnevne vožnje kot sem jih imel, nesmiselno uporabljati. Tako ali drugače pa sem imel še dva daily driverja, ki sta bila bolj primerna za vsak dan.

Ta dva daily driverja sta bila že poznana Vijolko #2 in Baccara, ki sta mene in mojo pametnejšo polovico ves čas sicer zelo uspešno prevažala po svetu, ampak sem se počasi najedel tistih nalepk in trdote na Vijolkotu #2, zato sem ga rental bratecu, ki ga je potreboval za kratke relacije. Razlog je bil tudi v tem, da sem dobil ugodno ponudbo (ki se je sicer kasneje izkazala za dokaj neugodno) za enega drugega Cliota, ki bi mi bolj ustrezal za vsak dan.

In tako sem domov pripeljal še enega Cliota :roll::
Slika

Avto je bil za moje potrebe več kot odličen in ne preveč drugačen od tistega kar sem bil navajen. Tako kot pri Vijolkotu in Baccari je bila nizka registracija, nizka poraba, vzdrževanje? kaj je že to vzdrževanje, ampak glede na ostale moje avtomobile po dolgem času spet udoben...

In predvsem ne smem pozabiti, da je bil tudi zelo zelo zelo praktičen, skoraj prava "katrca" :D.

Slika

Sicer je s tem avtomobilom in njegovim prejšnjim lastnikom bila (no oziroma je še vedno) kar dolga štorija, ki jo bom enkrat kasneje mogoče tudi opisal (če se ne bo kmalu končala)....

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
schkorc

Z Baccaro in predvsem s tem zadnjim belim Cliotom sem pridno nabiral kilometre. Nekega večera pa mi je načrtovano pot z belim Cliom prekrižala neka nova Astra. Prizor je bil prav smešen. Med (ultra hitro) vožnjo (s kakšnimi 40km/h) po domačem kraju opazim nekje na mojem pasu nasproti vozeč avto. OK, saj pelje proti svojemu pasu, očitno je zapeljal iz kakšnega dovoza... in res avto je zapeljal na svoj pas, ampak takoj zatem spet na mojega :shock:, z mojo ultra hitrostjo se mu delno umaknem na pločnik in se tam ustavim... ampak očitno nisem naredil dovolj prostora in Astra je z nezmanjšano hitrostjo priletela v mene, tako da sva čelno treščila z voznikovima stranema. Ampak Astra je želela pot nadaljevati in se je sprehodila še po celi bočni strani :shock:.

No končno se je nekje za mojim avtom ustavila, verjetno se drugače niti ne bi, ampak ji je odtrgalo kolo.... No pa se z mojo skobacava iz avta pogledat kaj in kako. Tudi iz Astre se je pojavila voznica, ki je sicer z nasmeškom na obrazu delovala malce prestrašena. Ob pogledu na mojega belega Cliota, sploh ni tako slabo zgledalo, razbita voznikova luč, odbijač, blatnik, radkapa :), voznikovo ogledalo in podrsana voznikova stran. Astro je pa odprlo kot piksno :twisted:, kolo je imela nekje pri vratah, spredaj ga je kar precej manjkalo, hladilniki so spustili, cela voznikova stran pomečkana...
Ko sem voznico vprašal, kaj je bilo, če me je spregledala (ob 23ih s prižganimi lučmi), se je samo smehljala.

No po parih minutah je celo spregovorila, da zakaj se ji nisem umaknil :shock: . To, da sem se ji umaknil na pločnik je komentirala takole: "Ja to zdaj govoriš, ko ste štirje jaz pa sama" :shock:, dejansko sva bila v avtu in okoli nje samo jaz in moja :roll:... OK očitno tole ne bo ravno enostavno rešit :), nič grem postavit varnostni trikotnik, da me še kdo ne zgazi.... "Kam pa greš!" je zakričala za mano... trikotnik grem postavit, sem ji odgovoril.... "Kaj ga pa rabiš postavljat, a se ne bomo kar zmenili?" .... ja vredu, ampak preden pride vleka itd.,... "Kakšna vleka, a hočte zaslužit, kolk vam dam?" je rekla... Ja škodo na avtu bi bilo treba poravnati, jst ne rabim zaslužit, sem ji odgovoril...
"Kolk bi rad 1000, 2000€?.... Kdo od vas mi je denarnico ukradel!" :shock: :shock: (še vedno sva bila z mojo sama) čakaj malo pa kaj je narobe z njo sem si milsil.... "Pa telefon ste mi tud ukradli!".... OK zdaj mam dost, bom raje poklical kolega (ki stanuje par metrov stran), da bom mel še kakšno pričo, da ne bom na koncu res še sam kriv :).... Kolega se je samo smejal :D, kmalu za tem je bil pa še on obtožen, da ji je ključe od avta skril :lol: lol... Ker se res ni bilo mogoče pogovoriti z njo sem poklical može v modrem...

Ampak preden so se uspeli pripeljati, se je gospodična odločila, da se njej pač ne ljubi več čakati in da gre naprej, ja prav ampak kakšne podatke bi pa vseeno rabil... "Saj ste si lahko tablico zapisali" in se je vsedla v avto, tam je našla vse "izgubljene" predmete od telefona, denarnice in seveda ključev od avta, ki so bili v ključavnici :)... Ženska je zadevo vzela resno in avto zagnala, ne glede na to, da sem ji še enkrat povedal, da ji manjka kolo... očitno je aksa nekako ostala povezana (ali pa imajo GTCjke serijsko šepro :)) in tako ji je ob veliko cviljenja, poskakovanja itd. uspelo s polžjim tempom narediti kakšnih 5 metrov, dokler se ni odločila, da bo obupala in je avto "zapeljala" čez robnik, ga zaklenila in odšla :shock: :D.
Vse je enkrat prvič.... sicer je bilo policajem malce težje obrazložiti kaj, kako in predvsem kje je voznica drugega avta, ampak je šlo. Voznico sem potem kakšno uro po tem, ko so miličniki opravili svoje delo srečal na bližnjem (cca 5km oddaljenem) petrolu, ko je bencin kelnarjem razlagala, kako so ji ukradli vse, telefon, denarnico, avto :D...... Da me ni prepoznala, ko sem stal in plačeval zraven nje verjetno ni potrebno razlagati :D....

Zdaj mam pa res dovolj teh karambolov, bo očitno potrebno kupit kak avto s vsaj kakšnim airbagom, ker očitno sem na cesti marsikomu odveč :).

...

Pa še nekaj za tiste, ki samo fotke gledajo. Enkrat takrat sem zasledil, da je moj bivši Vijolko (#1) zamenjal lastnika in se je tako iz okolice Krškega kamor sem ga prodal "preselil" nekam na Koroško.

Rahlo pa je (spet) spremenil podobo:

Od strani je še nekako
Slika

v notranjosti pa...
Slika

ko bom velik, bom made in Japan :)
Slika

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pa kaj je bla baba pijana al pod vplivom unih tablet s trikotnikom (prepovedana vožnja)?
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

zanimiva štorija z tole babo. :D
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Odgovori