Z Baccaro in predvsem s tem zadnjim belim Cliotom sem pridno nabiral kilometre. Nekega večera pa mi je načrtovano pot z belim Cliom prekrižala neka nova Astra. Prizor je bil prav smešen. Med (ultra hitro) vožnjo (s kakšnimi 40km/h) po domačem kraju opazim nekje na mojem pasu nasproti vozeč avto. OK, saj pelje proti svojemu pasu, očitno je zapeljal iz kakšnega dovoza... in res avto je zapeljal na svoj pas, ampak takoj zatem spet na mojega

, z mojo ultra hitrostjo se mu delno umaknem na pločnik in se tam ustavim... ampak očitno nisem naredil dovolj prostora in Astra je z nezmanjšano hitrostjo priletela v mene, tako da sva čelno treščila z voznikovima stranema. Ampak Astra je želela pot nadaljevati in se je sprehodila še po celi bočni strani

.
No končno se je nekje za mojim avtom ustavila, verjetno se drugače niti ne bi, ampak ji je odtrgalo kolo.... No pa se z mojo skobacava iz avta pogledat kaj in kako. Tudi iz Astre se je pojavila voznica, ki je sicer z nasmeškom na obrazu delovala malce prestrašena. Ob pogledu na mojega belega Cliota, sploh ni tako slabo zgledalo, razbita voznikova luč, odbijač, blatnik, radkapa

, voznikovo ogledalo in podrsana voznikova stran. Astro je pa odprlo kot piksno

, kolo je imela nekje pri vratah, spredaj ga je kar precej manjkalo, hladilniki so spustili, cela voznikova stran pomečkana...
Ko sem voznico vprašal, kaj je bilo, če me je spregledala (ob 23ih s prižganimi lučmi), se je samo smehljala.
No po parih minutah je celo spregovorila, da zakaj se ji nisem umaknil

. To, da sem se ji umaknil na pločnik je komentirala takole: "Ja to zdaj govoriš, ko ste štirje jaz pa sama"

, dejansko sva bila v avtu in okoli nje samo jaz in moja

... OK očitno tole ne bo ravno enostavno rešit

, nič grem postavit varnostni trikotnik, da me še kdo ne zgazi.... "Kam pa greš!" je zakričala za mano... trikotnik grem postavit, sem ji odgovoril.... "Kaj ga pa rabiš postavljat, a se ne bomo kar zmenili?" .... ja vredu, ampak preden pride vleka itd.,... "Kakšna vleka, a hočte zaslužit, kolk vam dam?" je rekla... Ja škodo na avtu bi bilo treba poravnati, jst ne rabim zaslužit, sem ji odgovoril...
"Kolk bi rad 1000, 2000€?.... Kdo od vas mi je denarnico ukradel!"

(še vedno sva bila z mojo sama) čakaj malo pa kaj je narobe z njo sem si milsil.... "Pa telefon ste mi tud ukradli!".... OK zdaj mam dost, bom raje poklical kolega (ki stanuje par metrov stran), da bom mel še kakšno pričo, da ne bom na koncu res še sam kriv

.... Kolega se je samo smejal

, kmalu za tem je bil pa še on obtožen, da ji je ključe od avta skril

lol... Ker se res ni bilo mogoče pogovoriti z njo sem poklical može v modrem...
Ampak preden so se uspeli pripeljati, se je gospodična odločila, da se njej pač ne ljubi več čakati in da gre naprej, ja prav ampak kakšne podatke bi pa vseeno rabil... "Saj ste si lahko tablico zapisali" in se je vsedla v avto, tam je našla vse "izgubljene" predmete od telefona, denarnice in seveda ključev od avta, ki so bili v ključavnici

... Ženska je zadevo vzela resno in avto zagnala, ne glede na to, da sem ji še enkrat povedal, da ji manjka kolo... očitno je aksa nekako ostala povezana (ali pa imajo GTCjke serijsko šepro

) in tako ji je ob veliko cviljenja, poskakovanja itd. uspelo s polžjim tempom narediti kakšnih 5 metrov, dokler se ni odločila, da bo obupala in je avto "zapeljala" čez robnik, ga zaklenila in odšla

.
Vse je enkrat prvič.... sicer je bilo policajem malce težje obrazložiti kaj, kako in predvsem kje je voznica drugega avta, ampak je šlo. Voznico sem potem kakšno uro po tem, ko so miličniki opravili svoje delo srečal na bližnjem (cca 5km oddaljenem) petrolu, ko je bencin kelnarjem razlagala, kako so ji ukradli vse, telefon, denarnico, avto

...... Da me ni prepoznala, ko sem stal in plačeval zraven nje verjetno ni potrebno razlagati

....
Zdaj mam pa res dovolj teh karambolov, bo očitno potrebno kupit kak avto s vsaj kakšnim airbagom, ker očitno sem na cesti marsikomu odveč

.
...
Pa še nekaj za tiste, ki samo fotke gledajo. Enkrat takrat sem zasledil, da je moj bivši Vijolko (#1) zamenjal lastnika in se je tako iz okolice Krškega kamor sem ga prodal "preselil" nekam na Koroško.
Rahlo pa je (spet) spremenil podobo:
Od strani je še nekako
v notranjosti pa...
ko bom velik, bom made in Japan
LP, Primož