jurre napisal/-a:Ce pa drzis rocko za potovalni rac. pa das kontakt, ti pa zacnejo vsi stevci skakat, pa ce potem se 1x prtisnes rocko ti pokaze kok litrov bencina naj bi bilo se v tanku, to mi je pa tudi kazalo ze 3 litre, pa sem jih potem natankal spet ene 42 Tank pa naj bi bil 50 litrov...
Tudi to obstaja Bom pa tole zadevo takoj jutri preveril. Glih vceraj sem tankal, naredil sem cca 130km pa bom preveril, kaksno je kaj stanje.
@clio_dizel: kater letnik pa imas ti cliota? Potem je volumen 50 litrov
jap, sam da se ne bos ustrasu
pa pol mors ugasnt kontakt, pa se enkrat zalaufat, ce ne ti avto vzge pa kar skace vse skupaj to naj bi bil se kao en tester. Pa se eno kodo nekaj izpise, ne vem za kaj ze, pa koliko zre v prostem teku.
Drugace meni tud pise da je 50 litrov, samo ne vem, zmeraj mi jih nekaj manjka
zblojenc napisal/-a:Torej meni pa stevec za gorivo tako laze, da kr smrdi
V torek se mi je przgala lucka za bencin, naredil sem vec kot 40km same mestne dinamicne voznje, grem tankat in glej ga zlomka, v avto je slo samo 38,63 litrov bencina. Enako je bilo 14 dni nazaj, ko sem mi je v Lj prizaga lucka, sem se peljal do Trebnjega po AC konstantno 130-140, natankam, a tokrat celih 41,35 litrov. Kakor se meni zdi ima moj avto tank velik 45 litrov, po tovarniskih podatkih pa celo 50 litrov
Za povrhu mi pa se povprecna poraba laze - kaze vec kot pol litra prevec!
To je cist normalno za cliota. Men tudi laze, pa zmeram natocim dokler sam ne ustavi. Tank je 50l, ce kdo ne verjame naj gre pogledat v knjigco al pa dialogys.
Ne se sekirat. Men je BC kazal porabljenih 48l, notri je slo pa 45l
mah...zakaj pa mate BC...se zdaj samo sekirate in glave razbijate
boljse biti brez tega...mas vsaj mir
Kar se pa tice analognih stevcev oziroma kazalcev je pa tudi pri 19ki tako...prva polovica gre lepo, potem pa samo pade ene cetrt...jaz mislim, da je to zaradi geometrije rezervoarja, potenciometer pa je linearen...to bo to.
aja, pa se 80 km ponavadi prevozim, dokler se mi stevec sploh iz polnega premakne na eno malo crtico....hja, tocilna cev je kar dolga.
@Bojci stvar je v temu, da nimam analognega stevca ampak une kristalcke al karkol je ze to. Ce bi avto menju bi ga samo zaradi tega jebenga steuca. Npr mam 1 kristalcek/piko od 8ih, in grem tankat za jurja in pol pa se ne stevcek ne premakne, ne BC ne zazna razlike. Jemenbi kdo se je zmislu tak krs dat v cliota. Torej zdej si bom sou pa kupit eno kantico, jo nafilal, dal v prtljaznik in spraznil tank v nulo, ter resetiral kompleten BC, da vidim koliko mi bo tam pokazalo porabljenega goriva. A lahko kaj tvegam, razen tega da mi kaksno smet potegne v motot, ce ga spraznim do konca? So tik pred koncem kaksni znaki al ga direkt zmanjka? Ter ali je 3 litre benina potem dost, da pride k sebi, namrec na trenutni relaciji imam crpalke na 20 do 30 km narazen, pa nebi rad da res kje obstanem.
nic ne bo, ce ga spraznis do konca. Zacne ti zgubljati moc, ce pritisnes na gas, v bistvu se ne odziva...ce bos kuplungo stisnil, takoj ugasne...motor se bo pa tak dolgo vrtel, dokler ima avto se gibalno kolicino.
tri litre je bolj riziko, ampak 20 km ne bi smel biti problem.
@jurre poglej si prvo in drugo sliko (kaze 37 litrov goriva, in en kristalcek mi manjka od polnega tanka, naredil sem pa cca 130km) Torej tank v starem cliotu je velik 45 litrov, tako da @clio_dizel nevem kako si ti natankal 51,8 litorov
hm, zanimivo
jaz tud ne vem za clio_dizla, men se ni ratal vec kot 43 litrov not spravit.. s kantico pa tud ne hodim okol ne vem pa tocno, koliko kaze ko natankam, se moram enkrat na crpalki spomnit.
ceprav jaz imam se stare stevce, tako da imam se kazalec, ne crtice.
Imperiator, meni gre pa ta stevc ze pocas ornk na zivce. Prvo kot prvo se vedno nismo ugotovili koliko litrov drzi tank (vidm da ga bom mogu res enkrat spraznt), potem pa se to cesko kazanje. Nevidim pa logike da se prizge lucka ko je se cetrtina tanka. Zadnjic sem se "malo" hitreje vozil cez ovinke, in se mi je v 90 stopinjskem desnem ovinku pri hotrosti cca 70 km/h, kljub dvema crticama bencina prizgala lucka za gorivo
hm, eden je neka koda, ne vem kaj tocno ze pomeni.
Tisti k mas 0,0 je pa pomoje poraba v prostem teku...saj pri meni je tako. Samo da mi pise se zraven litrov/h. Probaj zalaufat avto, pa bos videl, meni kaze ene 0,5 l/h, pa gas pohods na mestu pa skoci gor.
Verjetno je tisti, kater mi kaze 0.0 poraba v prostem teku - na sliki je samo v kontaktu - bom probal jutri, ce nebom pozabil Kaj bi pa unih 5 crtic pomenil se pa tudi meni ne sanja. Mislis, da bi na renojevem servisu vedeli odgovor, al me bodo kam poslal kaj to delam
Matr eni komplicirate. Tank je 50L, kaze ti da si porabil vec kot pa v resnici, tko da jest tle ne vidm problema! Zarad mene ga pel na servis, odgovor pa ves kaksen bo. Priklopili ti ga bodo na tester in ta ne bo pakazal nobene napake, pa se placal bos Ce bi pa rad da ti bl tocno kaze si pa drug avto kup ....joj....in pol se pise in pise in napise dve strani za brezveze....
sori, ocitno mam slab dan, ampak takale brezvezna razglabljanja mi grejo res na zivce...