Stevec za goviro laze

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
zblojenc

Stevec za goviro laze

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

Torej meni pa stevec za gorivo tako laze, da kr smrdi :mad:

V torek se mi je przgala lucka za bencin, naredil sem vec kot 40km same mestne dinamicne voznje, grem tankat in glej ga zlomka, v avto je slo samo 38,63 litrov bencina. Enako je bilo 14 dni nazaj, ko sem mi je v Lj prizaga lucka, sem se peljal do Trebnjega po AC konstantno 130-140, natankam, a tokrat celih 41,35 litrov. Kakor se meni zdi ima moj avto tank velik 45 litrov, po tovarniskih podatkih pa celo 50 litrov :shock:

Za povrhu mi pa se povprecna poraba laze - kaze vec kot pol litra prevec!
AWAKE
Kraj: podravje

Re: Stevec za goviro laze

Odgovor Napisal/-a AWAKE »

zblojenc napisal/-a:Torej meni pa stevec za gorivo tako laze, da kr smrdi :mad:

V torek se mi je przgala lucka za bencin, naredil sem vec kot 40km same mestne dinamicne voznje, grem tankat in glej ga zlomka, v avto je slo samo 38,63 litrov bencina. Enako je bilo 14 dni nazaj, ko sem mi je v Lj prizaga lucka, sem se peljal do Trebnjega po AC konstantno 130-140, natankam, a tokrat celih 41,35 litrov. Kakor se meni zdi ima moj avto tank velik 45 litrov, po tovarniskih podatkih pa celo 50 litrov :shock:

Za povrhu mi pa se povprecna poraba laze - kaze vec kot pol litra prevec!
hehe zato pa si eni pol naracunajo super duper nizke porabe :lol:
Vozim Renault z Michelin, sanjam Ferrari z Bridgestone :)
zblojenc

Re: Stevec za goviro laze

AWAKE napisal/-a: hehe zato pa si eni pol naracunajo super duper nizke porabe :lol:
:shock:

Zracunaj si sam, ce mi ne verjames! 665km iz 38,63 litri. No, da se nebos matru ti povem, da je bila povprecna poraba 5,81 l/100km.
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

BC je ze itaq znano da skor pri vseh laze. Glede lucke pa, moj megan ma 60L tank pa se mi lucka prizge tam pri ~45L. Sej ce mas BC ti more se pisat za kolko kilometrov mas priblizno se benza.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
zblojenc

Tik preden se mi prizge lucka je v rezervoarju za cca 100 km bencina, ko mi pa gori lucka so pa na BC-ju samo se crtice (----). Npr sedaj ko sem naredil cez 40km same mestne voznje (avto se je moral zjutraj ogreti ko je stal celo noc zunaj, samo speljevanje in zaviranje...) pa tudi ce bi naredil se tistih dobrih 50km, kolikor mi jih je pred lucko obljubljal BC, bi po mojih predvidevanjih porabil slabih 42 litrov goriva. In kje je sedaj preostanek do 45 oz 50 litrov kolikor ze drzi kanister :?
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

Najbl tocn bos vedu ce se furas s kantico v prtlazniku pa ko crkne bos vedu da je prazn. Jest recimo nardim se prek 100km z lucko.
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
zblojenc

Ja kantica mi je res edini spas, da vidim koliko drzi rezervoar. Do sedaj se vec kot dobrih 50km nisem upal narediti, ker imam crpalke na moji relaciji na cca 20 do 30km in nebi rad pesacil na OMW oz petrol s kantico u roki :lol:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

keri avto je to in koliko je star?
Slika
zblojenc

Clio 1.2 16V, sep 05 - stara oblika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

uh...potem pa je nekaj narobe s plovcem...ce se sploh ma plovec noter ali kako elektroniko spet.. :roll:
Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Naj nekdo najprej sploh napise koliko naj bi drzal ta avto. Kolikor vem je to cca 42 litrov + kar "nabases" v cev. Ne verjamem da imas 50 litrov, nekaj cez 50 jaz tocim v scenica, v 19-ko pa do 50.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Ma tejle stevci so prav smeh. Jaz nardim s prvo polovico tanka cca 400km, z drugo polovico pa manj kot 300km... Pa kdaj se kr lucka przge (zaviranje, pospesevanje, ovinki)
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Tadej napisal/-a:Ma tejle stevci so prav smeh. Jaz nardim s prvo polovico tanka cca 400km, z drugo polovico pa manj kot 300km... Pa kdaj se kr lucka przge (zaviranje, pospesevanje, ovinki)
Pri men je podobno sranje. Recimo imam cetrtino tanka... Na desnih ovinkih (malo ostrejsih, seveda) se prizge rezerva, na levih se pa dvigne na polovico tanka. Al je glih kontra! :lol:
Slika
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

Samojed napisal/-a:Naj nekdo najprej sploh napise koliko naj bi drzal ta avto. Kolikor vem je to cca 42 litrov + kar "nabases" v cev. Ne verjamem da imas 50 litrov, nekaj cez 50 jaz tocim v scenica, v 19-ko pa do 50.
js sm v mojga cliota natocu najvec 51,8L (do vrha cevi)
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

hm, jz mam tud cliota 1.2 16v (2003). Ponavadi porabim po racunalniku ene 38, 39 litrov bencina, ko se prizge lucka. Takrat mi kaze se ene 80,85 kilometrov do crpalke, ko ta stevilka pade pod ene 75 se pojavijo crtice ----. Ponavadi se se vozim nekaj casa, ce sem recimo v Ljubljani grem se do Kranja (recmo ene 30km, tudi po AC), potem pa grem raje tankat in vedno natankam okoli 41 do 42 litrov (najvec 43). Zadnje case se cisto pred 42l ustavi rocka, pol gre malo se not. Po racunalniku ponavadi kaze da sem porabil ene 40 litrov, maximalno sem jih ene 42.
Ce pa drzis rocko za potovalni rac. pa das kontakt, ti pa zacnejo vsi stevci skakat, pa ce potem se 1x prtisnes rocko ti pokaze kok litrov bencina naj bi bilo se v tanku, to mi je pa tudi kazalo ze 3 litre, pa sem jih potem natankal spet ene 42 :roll: Tank pa naj bi bil 50 litrov...
Odgovori