Predelava legendarne katrce (Renault 4)...
Motor...
V katrco mam namen spraviti motor od Renault 5 Acpine, ki sem ga obnovil in sicer je to motor s 1400 ccm in 93 konji, ki je generalno obnovljen ter s original Alpine 5 stopenjskim menjalnikom, s katerim se bo treba se pomatrat za vgradnjo... Motor ima serisko sestavljen izpusni kolektor po sistemu 1 ter 4 in 2 ter 3 skupaj v eno cev, potem pa naprej... Alpina je imela zdruzeno cev avspuha pod blatnikom, tam kjer se meni nahaja lonec od TL-ke, tk da... dej sem v dilemi kak lonec narocit za izdelat in sicer s dvema al eno priklucno cevjo.... slike pa se pridejo... zaenkrat sta motor in katrca na razlinih lokacijah, tk da...
LP
R4TL
LP
R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)
Napredek....
No pa je za nami zelo deloven vikend... Katrca je prezivela delno kleparsko obnovo... z varjenjem smo na koncu...mankajo samo se zadnji blatniki in kar se tice predelave prednje havbe, drgac pa... cez vikend sem v katrco dal motor od Alpine in petstopenjki menjalnik... seveda ne gre brez zapletov... nosilce od motorja je bilo potrebno prilagoditi, saj se kolektor izpuha na original nosilcih dotika volanskega droga, zato je bilo potrebno nosilce prilagoditi in motor vzdigniti za cca 1,5 cm, tk da... je sedaj med kolektorjem in volanom cca 1 cm prostora... kot je videti na (slabi narejena s telefonom) slikci pride menjalnik cito do konca sasije, tk da... zmanjka prostora za nosilc menjalnika, zato sta obstajali dve moznosti... ali v sasijo narediti luknjo in motor obesiti na silni blok ali pa porabiti original nosilce od Gordini menjalnika.... po razmisleku in parih telefonckih sm se odlocil za gordinijeve nosilce, saj.... nej bi ti bili dovolj mocni, narejeni za tako vgradnjo in... ja zakaj nebi kompliciral;) No ja...zadeve pac nisem poslikal iz znanih razlogov, tk da... je pa res, da kukr ljudi poznam, ki so kdaj vidl Alpino katrco so rekl da so mel diekt srauf cez sasijo v menjalnik.... kok je to trest mogl... no ja... dej pa caka na predelavo se nosilc hladilnika, vezna stena med blatniki( tja k pride menjalnik rocica), pa avspuh, pol pa se havba, saj se mi usede na ohisje menjalnika, tk da... bo spet moja najboljsa prijatlca zapela (sej usi vete da je to fleksarca)....
PS: Slikca se nahaja na email.si strezniku in sicer na linku:
http://www.email.si/apps/es_gallery/p.php?id=217159
LP
R4TL
PS: Slikca se nahaja na email.si strezniku in sicer na linku:
http://www.email.si/apps/es_gallery/p.php?id=217159
LP
R4TL
O?®e mi je zmeraj rekel:"Nikoli ne bo?° vedel usega..." in "Vse kar so sestavl skp, se da tud raztavt;)