Turbina 1.9 dci obnovit/neobnovit?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Turbina 1.9 dci obnovit/neobnovit?

Odgovor Napisal/-a joztom »

Če ni popraskala po ohišju in če z edigsom označiš pozicijo, ni problema. Je pa treba poiskati navodila za tvoj Garrett ali kaj že imaš in meni se zdi, da je levi navoj.
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Joztom ce te smem vprasat kje si dobil to silikonsko cev, ker bom moral to tudi jaz narediti ker cevi ni nikjer za dobit. Je pa gospod ki se ukvarja s turbinami rekel da v radialni smeri ima vedno turbina malo lufta ker ni olja pod pritiskom v lezaju, v aksialni smeri ga pa ne sme biti cisto nic, turbino bom vseeno peljal v pregled. Vam porocam kako se bo razpletlo
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Evo ti:
http://www.ebay.de/itm/Silikon-Verbinde ... 1613wt_922" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
revier

Hvala ti za link:) te cevi drugače res ni nikjer za dobit, zgleda jih kar veliko poči :S sedaj ugotavljamo, da so verjetno še batni obročki zanič oz. polovico motorja :S Sedaj še zrihtam turbino ter to cev, potem pa če bo avtomobil še naprej pil olje bo potrebna obnova motorja, vendar bom takega raje prodal (seveda v vednost kupca, da avtomobil pije olje kljub menjavi turbine), na koncu koncev prodajalec me je nategnil na suho, pred pov leta sem dal za avtomobil 2500€ sedaj pa ne vem če dobim še 1000€ zanj...
Vseeno imam še upanje, da je vzrok pitja olja le turbina, kajti okoli turbine je videti vse zelo zelo mastno tudi v IC-ju se je nabralo kar nekaj olja.
Pogrešam moj stari avto R5 in vonj po bencinu!
Uporabniški avatar
revier

No v vednost vsem, turbina nima kritičnega lufta v radialni smeri, je v mejah normale, danes bila na pregledu, sem pa vseeno razkiral nekaj € da sem jo dal obnovit, ker sem jo imel že ravno zunaj, v prihodnjem sledi še obnova motorja.
Odgovori