Turbina 1.9 dci obnovit/neobnovit?
Re: Turbina 1.9 dci obnovit/neobnovit?
Če ni popraskala po ohišju in če z edigsom označiš pozicijo, ni problema. Je pa treba poiskati navodila za tvoj Garrett ali kaj že imaš in meni se zdi, da je levi navoj.
Joztom ce te smem vprasat kje si dobil to silikonsko cev, ker bom moral to tudi jaz narediti ker cevi ni nikjer za dobit. Je pa gospod ki se ukvarja s turbinami rekel da v radialni smeri ima vedno turbina malo lufta ker ni olja pod pritiskom v lezaju, v aksialni smeri ga pa ne sme biti cisto nic, turbino bom vseeno peljal v pregled. Vam porocam kako se bo razpletlo
Evo ti:
http://www.ebay.de/itm/Silikon-Verbinde ... 1613wt_922" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.de/itm/Silikon-Verbinde ... 1613wt_922" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala ti za link:) te cevi drugače res ni nikjer za dobit, zgleda jih kar veliko poči :S sedaj ugotavljamo, da so verjetno še batni obročki zanič oz. polovico motorja :S Sedaj še zrihtam turbino ter to cev, potem pa če bo avtomobil še naprej pil olje bo potrebna obnova motorja, vendar bom takega raje prodal (seveda v vednost kupca, da avtomobil pije olje kljub menjavi turbine), na koncu koncev prodajalec me je nategnil na suho, pred pov leta sem dal za avtomobil 2500€ sedaj pa ne vem če dobim še 1000€ zanj...
Vseeno imam še upanje, da je vzrok pitja olja le turbina, kajti okoli turbine je videti vse zelo zelo mastno tudi v IC-ju se je nabralo kar nekaj olja.
Pogrešam moj stari avto R5 in vonj po bencinu!
Vseeno imam še upanje, da je vzrok pitja olja le turbina, kajti okoli turbine je videti vse zelo zelo mastno tudi v IC-ju se je nabralo kar nekaj olja.
Pogrešam moj stari avto R5 in vonj po bencinu!
No v vednost vsem, turbina nima kritičnega lufta v radialni smeri, je v mejah normale, danes bila na pregledu, sem pa vseeno razkiral nekaj € da sem jo dal obnovit, ker sem jo imel že ravno zunaj, v prihodnjem sledi še obnova motorja.