AKCIJA SERVISA ZA
CLIO II 1,5dCi , CLIO III 1,5dCi, MODUS 1,5dCi, KANGOO 1,5dCi, TWINGO 1,5dCi,
MEGANE 1,5 dCi, SCENIC 1,5 dCi, LAGUNA 1,5 dCI, DACIA 1,5 dCI,...
MATERIAL DOBAVTITELJA RENAULT IN DELO
V CENO JE VŠETO OLJE COMPETITION 10W40, FILTER OLJA, TESNILO ČEPA OLJNEGA KORITA IN DELO
ZA VSE INFORMACIJE SMO VAM NA VOLJO NA TEL 03 818 22 74 ALI 051 646 441
ŠTEVILKA PONUDBE: 1201/767
Meni so prvič letos v oba renojčka natočili 5w40 Evolution namesto Competition 10W40. Cena pa ugodnejša za Evolution. PA da imajo navodilo da se Evolution ne uporablja več pri servisih... Zdej a me šponajo ali ne pa ne vem...
Zdravo
Ta tema je že malo stara in ne vem če lahko pišem kar sem. Skratka lastim si Duster 2014 1.5 dci in sem po servisu na 40k opazil, da so mi ulili olje elf 5w40. Ker me skrbi, da ni pravo olje sem klical in vprašal. Odgovor je bil, da je to olje, ki ustreza zahtevam r 0720 in mi dali ta part number. Zdaj bi pa prosil, če mi lahko prosim kdo pogleda kaj je to, ker jaz ne najdem 5w40 olja od elfa, ki bi ustrezalo temu standardu. Part number 3040 542 050.
Dobil si pa olje primerno tudi za dizel, vendar samo za tiste ki nimajo DPF filtra. Jebi ga, nategnil so te. So tudi mene in sem nazaj peljal. **** je to, ce ti ne dovolijo gledat v delavnici.
Vem da je to olje pravo saj sem tako odkril napako, ker sem hotel pogledati kakšna je cena v trgovini. Dejansko obstaja olje 5w40, ki ustreza zahtevam acea c3,c4 a ne ustreza RN0720 zato dvomim, da ga oni nalivajo. Ker pa ni vedel komercialne oznake in mi je dal ta part number bi vseeno rad preveril, ker ne bi rad izpadel cepec, ko bom šel tja osebno preverjat data sheet od olja. Najhuje od vsega mi je, da sem naredil 1000km preden sem opazil in ne vem če je lahko že kakšna hujša škoda na dpf. No glede na vse je možno, da sem s tem oljem prevozil že 21k saj sem imel prvi servis zastonj in so napisali samo sintetika in nič drugega.