Motoristi na cestah

Vse čudne teme in izlivi inteligence
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Speedie napisal/-a:
bam88 napisal/-a:za smrti motoristov velikrat poskrbijo sami motoristi da jih avtomobili izsiljo.
mal bluziš a? ne meèi vseh v isti koš, pa to ne velja samo zate ampak za vse. kolk je motoristov k so pomrl zarad objestnih voznikov avtomobilov ne poveš. poznaš pa dva primera prehitrih motoristov. no ti jst enga povem, križišèe Dunajska-Tivolska. prpizdi X5ka v križišèe èez rdeèo iz smeri tivolske na dunajsko in zbije mulota na skuterju ki je šel èez prehod za pešce. tamalemu ni blo pomoèi na žalost. ta opica je pa za predstavo vozu tko hitr da je v steno prbiu in tam ostal, je pa junaško vn stopu ane. pa kolk je avtomobilov zaprlo pot motoristu, zanalašè al pa ponesreè. èe je ponesreè je skor hujš kot zanalšè, ker folk takrat pokaže da ne gleda okol sebe tk da tut otroka na prehodu ne opazu. da ne omenjam da folk sploh vozi ko je za volanom ampak poène 30 drugih stvari (danes je model v Hyudai Coupeju z pico v eni roki, telefonom v drugi folku mahu zakaj se mu ne umaknejo).

nauk: tako kot imaš budale na motorju jih maš za volanom tut. razlika je le da je verjetnost da bo budala za volanom še koga sabo uzeu veliko veèja.

zdej mi pa povej da se motim.

ja maš res
samo me pa čudi pri vsem tem zakaj potem motoristi bolj ne pazijo nase ampak manj, če vejo da bodo nasrkali
isti drek je s kolesarji, samo te so na ravnini manj nevarni ker grejo počasi
drugače pa poleti vsak dan vidiš kamikaze na biciklu ki pičijo po klancu dol, seka vse ovinke, pelje po levi po desni, vse to v temi in brez kakršne koli luči ali odsevnika :shock:
očitno se nimajo radi

isto z motoristi
zadnjič me je en prehiteval, pa ni imel časa počakati da bi bil levi pas prost, ne on po sredinski črti, nasproti avto, ravno sem se izogibal kraterju na cesti če bi ga obvozil po levi, kot ponavadi bi skegljal mopedista, ko bi bil ta poleg mene, da bi bilo kar veselo
od kje je prišel ne vem, videl ga nisem, pa ne jem pice med vožnjo
pa vozil sem 50 on očitno da več
kaj naj takemu ki se nima rad?

kdaj ste videli motorista ki na semaforju čaka v koloni?
vedno se rinejo naprej, pa ni važno, če na levi ni prostora pa po desni

redko ampak res redko mogoče dvakrat na leto se zgodi da se kakšen motorist vozi za mano kakšen kilometer preden varno prehiti, ponavadi samo poči mimo, (še dobro da so glasni, včasih ga slišiš prej ko vidiš)
žmigavci so "kaj je to?" noben ne uporablja, pa saj nimajo časa
medtem znajo imeti nonstop prižgano dolgo luč, wtf?
kaj na potem samo nazaj gledam kdaj bo kdo mimo priletel da ne bova istočasno istega ovinka sekala?
ne vem a se ne zavedajo da je to problem, ali se in jih boli lulek

tistih ki padejo mimo v nasprotni smer sploh nebi omenjal

pa dec na skuterju iz zgornjega primera
kaj je počel na prehodu za pešce?!

ne vem kdaj bo folku kapnilo da mora vsak najprej paziti nase in ne da morajo vsi drugi paziti nate, kot pravijo trapasti oglasi na tv "pazite na motoriste, .....", kar je sicer res, pa saj tudi na srnice in zajčke pazimo med vožnjo ali ne? pa so še manjši
ampak prvo morajo oni poskrbeti (šibkejši udeleženci v prometu, ne živalce one so precej trapaste in ne vejo zakaj se gre) da bodo vidni in da so jih drugi res opazili
to ne velja samo za motoriste, isto za pešce isto za avtomobiliste
pazi na svojo rit, da ne bo treba 5 drugim skrbeti nanjo namesto tebe

jaz tudi vem da me tovornjak ne sme nagaziti ko sem v avtu, pa da me vlak noče, samo nisem tako tele da bom šel zdaj izzivat, ker če bo počilo bom imel jaz končal v vazi, čeprav z vidika predpisov morda ne bom nič kriv :!:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Speedie
Kraj: za ovinkom.

Odgovor Napisal/-a Speedie »

čez je šu na zeleno luč.
Slika
"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe

Group B rally driver...the ballsiest creature alive!

Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Huh, odkar sem bil na forumu se je debata že kr raztegnila. Ja, mislu sm ta posnetek je hiter. Se pravi recimo X1,2 al nekaj takega. Sm vidu original. Drugač dejstvo je pa itak da je pripeljal prehitro.
Sam sem motorist že od malih nog, doživel sem že marsikaj. Na Tomosu tudi doživel nesrečo (zlom stegnenice) zarad ene babe ki me je prvo prehitela (ki sm šu cca. 50) pol pa na mrtvo zabremzala ker je mislila zavit v križišče, jaz pa v rit. Na koncu sem bil še kriv, ker kao nism upošteval varnostne razdalje. Na mopedu sva bla pa skupaj z bratom ampak naše mnenje ni veljalo. Njemu hvalabogu ni blo nič.
Sam imam trenutno dva motorja. En je chopper, drug pa naked. S chopperjem sem imel dvakrat skoraj bližnje srečanje s havbo avta. V bistvu obakrat na isti način. Avtomobil me je spregledal in šel prehitevat drug avto in direkt v mene. Obakrat sem bil v bankini vendar se na srečo ujel. Seveda se ni ustavil da bi se vsaj opravičil ali kaj takega.
Mel sem še eno podobno foro ko sem imel bmw-ja 650 enduro. Zjutraj grem na šiht in pri Koroški vasi (na gorjancih) na tisti mini ravnini en avto prehiteva kombinirko s kiblo. Bremzam ko fuknjen, si mislim bo šlo na knap, pol pa za njim še ena budala prehitevat. No pa smo šli spet po bankini. Še pred tem sem imel pa Suzukija isto enduro, sem pa prehiteval avto, pred njim je bil pa kamion. Ko sem bil že zraven avta, se pa on spomne da bi prehitel kamion. Toliko je šel name, da me je pritisnil na škorenj, pol seveda spet v bankino ampak sem imel škorenj še vedno na avtu. Ustavit na tistem se ne moreš tako da sem pospešil in s škornjem vlekel po avtu dokler nisem prišel do sprednjega kolesa ko mi je nogo vrglo v zrak ampak nisem popuščal in sem ga vseeno nekak prehitel in se tudi obdržal na motorju. Kasneje sem se ustavil ker nisem vedel že je z motorjem kaj narobe al ne in se je ustavil tudi da voznik tega avta. Na avtu je bilo videt sled mojega škornja od sredine vrat pa skos do konca blatnika. Pol me je pa še napizdil češ kk sem pa pripeljal da sem bil kr naenkrat za njim, v resnici sem se pa peljal za njim več kot 1 km. To da mi skačejo na cesto iz stranskih da sploh ne omenjam. Predvsem me pa moti to, ko dohitiš avto, kar veliko jih začne pritiskat da ga pol res ne moreš prehitet. To seveda samo na ravninah.
Mene tudi motijo cestaki, ko grejo mimo kot da so na grobniku jaz pa sedim v boksih. Še bolj me pa moti to ker ne dajejo smerokazov kot je že nekdo pred mano rekel. Sam tudi ne jajcam z motorjem po cesti ampak tudi če se normalno peleš moraš predvidevat napake drugih.
Najboljši primer so traktorji. Na veliki večini luči sploh ne delajo, smerokazi kaj so pa sploh ne vejo. Za avto predno ga greš prehitevat si lahko misliš tu bo križišče, mogoče je pozabil dat smerokaz. Pri traktorju je bolj pomembno predvidevanje, ker tam nikoli ne veš kam bo zavil. Velikokrat zapelje kar nekam sred njive. Pogledal je pa pred 30 sec, ampak v tem času ga lahko že dohitiš in si glih v fazi prehitevanja. Najbolj je malo počakat za njim in če začne manjšat hitrost pol veš da bo nekam zavil.
Komur se ne da brat vsega naj samo prebere to:

Motoristi:
Pazite nase, ker niste vidni in vas lahko vsak spregleda.

Avtomobilisti:
Pazite malo tudi na motoriste in bodite spošljivi do njih saj so tudi oni udeleženci v prometu kot tudi vi. Pa poglejte glejte v ogledala, zato tudi so.
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

Z vsem kar ste do sedaj napisal se strinjam in podpiram. Če ne gledam v ogledala za nazaj skor vsake pol minute če še ne bolj pogosto, mi naj tič vstran pade.
Pazim na motoriste in na vs promet okoli sebe. Najbolj se v celi zadevi strinjam z šusovim postom. Če ljudje sami sebe nimajo radi, pa naj si bodo motoristi, biciklisti, pešaki, vozniki avtomobilov, vozniki tovornjakov, ... Vsaki so svojega dnarja vredni.
Da še omenim par stvari:
- smerkazi ob vsaki spremembi smeri - kaj je že to v Sloveniji 3 od 5 avtov ne vedo da je to standardna oprema v avtomobilu
- upoštevanje črt na sredini cestišča. Zakaj je že to?
- luči na semaorju (priznam tud sam včas naredim bedarijo). Zakaj je že rumena, če stojim na rdeči. Hmmmmm nič bomo čakal zeleno pa pol šaltal v prvo pa spelal.
- omejitve v naselju - to je prenizko postavljen, če se kdo vozi počasneje mu je treba hupat
- solidarnost pri vožnji - samo jaz sem na cesti in tisti, ki poizkušajo priti v kolono iz strankske ceste, ker tam pač živijo morajo počakati uro in pol kolone da lahko zapeljejo na glavno cesto.
- smerne luči (one rumene puščice v križiščih) so samo za lep izgled, drugače nimajo finkcije da je treb križišče spraznit.
- prehodi za peščce niso označeni z zebrami ampak kot pešak imam ultimativno prednost pred vsemi, nihče mi nič ne more
- kolesarji mislijo enako. Samo molim da ne dobim katerega na havbo k ga bom še nalomu, ko ga bom iz havbe dol praskal

- glede motoristov sem pa itak že nekaj napisal, kar me najbolj moti, ne upoštevanje hitrosti , ne upoštevanje pravil vožnje po voznem pasu, ne upoštevanje še kup drugih pravil... Pol se pa vsi bunijo in kažejo na vse druge da so krivi. V glavnem začaran krog je tale tema, tisti ki imamo raje avto bomo zagovarjali svoja stališča tisti, ki vozijo motor normalno, se bodo pa oglasili da smo krivi avtomobilisti. Zakaj za vraga se ne oglasi vsaj en tisti ki ne vozi normalno? A - ker ne živi več. B - ker pač je tisti normalni že vse namesto njega napisal.
Štrom for wife, UPS for life.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Meni je kolega "motorist" rekel; če ne padeš, nisi pravi motorist.

Najbolj me je razjezilo, ker si motoristi po svoje predstavljajo oz. vozijo po povsem drugačnih pravilih kot ostali udeleženci v prometu. Imajo občutek prednosti, ker so hitrejši oz. imajo večji pospešek. Pozablajo pa, da zakoni fozike za nas vse enako delujejo.

Tko jih razumem, da jim je užitek v vožnji večja prioriteta kot pa zvečer jit spat v toplo posteljo. Mogoče je pa samo to, da potrebujejo tist moment adrenalina, zato se pa nekaterim vedno ne izide. Pa pustimo odgovornost pa krivce itd....to bodo motoristi že sami spoznali, slej ko prej.
Žalistno je sm to, da bližnje, ki jim je mar za njih, ne upoštevajo, to se odraža tudi na cesti, ko druge ne upoštevajo, potem zaradi prepričanja/želje po adrenalinski vožnji nekdo trpi, če nihče drug, pa tist, ki motorista čaka doma, da se vrne oz. če se bo vrnil.

Ko vidim divjaka, si rečem, sej niso vsi taki, ampak tale je pa ekstrem in kvari povprečje, to bodo pa tudi motoristi med seboj uredili :) , jaz jih ne bom uspel spremenit, ker vedno novi pridejo, ki se starejšim ne bodo dali prepričat/spremenit. To bodo sami dojeli, kot vsak človek, k se mal vase zazre in premisli par stvari, kaj je vredno in kaj ni.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Avtomobilisti:
Pazite malo tudi na motoriste in bodite spošljivi do njih saj so tudi oni udeleženci v prometu kot tudi vi. Pa poglejte glejte v ogledala, zato tudi so.
to kaj in zakaj so ogledala več kot pol ljudi ne ve, ali pa noče vedeti
če še avta za seboj ne vidijo, kako bodo motorista

je pa tu še en problem ki se tiče prav motoristov ki so bolj ozki kot avto
ponavadi pridejo od nikoder in se "skrijejo" na levo stran pasu, skoraj na črto (ker ne morejo čakat da sredini pasu, da bi prehiteli in to te stane desetink in stotink, očitno ker večina jih je na dirki)
še jaz jih težje opazim pa je avto star in kot tak ima dober razgled tudi nazaj,
samo če pa sediš v čem novejšem kjer je zadaj ena mala lina za kukanje ven, namesto šipe, se pa motorist lepo skrije za stebriček in ga ne vidiš pa če bi ka še tako rad
- upoštevanje èrt na sredini cestišèa. Zakaj je že to?
pa ne samo po sredini in ne samo za motoristi
se precej redno dogaja na lokalcih da je treba na avtocesti iz golovca proti rudniku peljato po levem pasu do konca potem pa čez obe polni črti pa naprej, pa valda se to dela z betonsko nogo pri 150kmh, ker očitno samo prehitra vožnja ni dovolj, je treba še par prekrškov zraven narediti
ko bo nekdo nekoga nasadil bo veselo
kaj če po drugem kraku avtoceste pripelje tovornjak, avto, motor,mamica z vozičkom :D ali pa še en ki gre 200 in rad črte seka?

še ena motoristočne blodnje sem se spomnil pri polnih črtah
ker so ozki velja prepričanje da za prehitevanje avta ne rabiš prekinjene črte ker se itak po istem pasu mimo avta zbašeš....ammmm aja?
isto za brihtne v avtu ki se bašejo po istem pasu mimo motoristov, še mimo kolesarja se bi težko, če cesta ni nenormalno široka, vse ostalo je pa wtf
potem ni čudno da motorist konča nekje v zelenjavi
Meni je kolega "motorist" rekel; èe ne padeš, nisi pravi motorist.
pa bi mu rekel da se vsede na bicikelj da ga boš porinil na tla
pa bi padel kot klada in bi bil mir
če že mora :lol:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Ja sej razumem, ampak kaj češ, če si motoristi "nekateri" po svoje predstavljajo vožnjo z motorjem. Je že res, da so naredili izpit za A kategorijo in uradno znajo CPP.

Te motoristične norčije so izklučno zaradi psihološkega razloga. Že prevozno sredstvo "motor" je tako zastavljeno, da ga moraš upravljat in za pravilno upravljanje/rokovanje moraš imet motorične ter psihofizične in psihološke sposobnosti, da ti stvari ne uidejo izpod nadzora. Ko držiš ročico za plin na max. to počneš zavestno, edin, če se ni zataknla? in ta zavest prhaja iz možganov, in tiščal boš dokler se ne boš odločil, da je dovolj, kdaj je pa dovolj, je pa odvisno od psihološkega profila motorista ali voznika avtomobila, pri obeh tipih voznikov so cvetke, ki izzivajo usodo. Vse se začne v glavi-podstrešju, če imaš v glavi urejeno, imaš tudi na cesti. To je vzrok, ki povzroča nesreče in tragedije itd...vaše/naše urejeno podstrešje v naših glavah.

Če bi kolega porinil, da bi padel, bi dosegel samo slabo voljo in poškodbo. Če se želi poškodovat, se bo sam. Jaz s takimi prijemi ne bom nikoli ljudi seznanjat/učit o negativnih posledicah, ker so moje izkušnje take, da človeka spremenit - to ne gre in ne bo uspešno. Človek se mora sam spremenit. To je psihologija. Tudi če prosi za pomoč ne začnem takoj pomagat - prvo je, da ga vprašaš; A si pripravljen na spremembo? si prepričan?, da zveš, kolk je premislu in kje se nahaja - kako daleč in kje je njegova volja.

Motoristom "tistim bogim k so cvetke" je treba pomagat, ker imajo težave, ampak, ko bodo prišli do te stopnje, ko se bodo zavedali, da imajo težavo, ponavadi je kazen za prekršek dober klicaj, da je nekaj narobe, če jim to ni dovolj, kaj jim bi bilo? težka poškodba?, invalidnost?, veliko vprašajev bi lahk še našteval..

Saj je logično in vse se ve, sam v človeški naravi je to, da zrelost osebe pride ob svojem času. Pr enih prej, pr drugih kasnej, pr nekaterih pa ko se poškodujejo in uvidijo, in pol vse vejo zakaj in kaj bi spremenu, če bi lahko ane...zakaj pa že prej ne-bi naredil to analizo? sej pr avtomobilistih je isto, sam da mamo 2kolesi več.
Uporabniški avatar
schik

Je pa tudi to. Vsak si vedno bolj zapomne tistega ko izstopa. Noben ne opazi tistega povprečnega motorista. Tak te ponavadi niti ne dohiti in niti ne prehiti ker ima recimo približno hitrost kot ti. Primer, če greš na furo po regionalni cesti dolžine 100 km in recimo za tabo štarta en kup motoristov čez 20 min. Kaj se zgodi. Tej ta hitri te v roku 50 km dohitijo in prehitijo, normalni pa pridejo za tabo na cilj ali pa nekje istočasno (v povprečju si z motorjem hitrejši tudi pri normalni vožnji ker ne rabiš take ravnine za prehitevat ker si manjši in tudi ponavadi so večji pospeški). In pol na koncu lahko rečeš, kaj tej norijo, vsi so isti. Seveda, ker tist ki ma podobno hitrost te sploh ne dohiti. Tisti ki grejo pa recimo nasproti če grejo počasi pa itak nikomur v oko ne padejo.
Je pa res, da večina motoristov vozi hitreje od povprečnega avtomobila. To je isto kot lahko rečemo, večina lastnikov RS-ov ali drugih avtov tega ranga vozi hitreje od povprečnega avtomobilista.
Avto je danes potreba. Motor ali pa avto s +150 KM je pa luksuz.

Lahko pa tudi priznam da tudi prekršim pravila, prehitim čez kako polno črto, prehitro vozim,... tako z avtom kot motorjem.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Ampak, zakaj narediš prekršek?, in tega se zavedaš ta isti moment? ali po dejanju, recimo ko pišeš v ta forum.

Zakj prekršiš pravilo polne črte?, ko preko nje prehitevaš dvosledno vozilo. Eno sledno vozilo lahko prehitiš.
Uporabniški avatar
schik

Zavedam se prej, vmes in potem. Je bilo pa tudi že denarno. Seveda govorim to o takih mestih, kjer mislim da označitev polne črte ni ustrezna. Recimo prideš iz ovinka, maš polno črto skoraj do polovice ravnine. Potem je pa prekinjena. Če bi čakal prekinjeno (z avtom) več ne bi mogel varno prehitevat ker mi zmanjka ravnine (nimamo vsi turbin ;)).
Zadnje cajte opažam, da ko barvajo črte po cesti, na določenih mestih kar naredijo še polno črto, kjer je prej ni bilo. Večinoma so to taka mesta. Moti me predvsem ker jih na ravninah ne prekinejo takoj. Vsaj tisto bi lahko naredili, ko je iz ene smeri prekinjena, če je zagovor v tem da obstaja rizik, da se nekdo vrača prepozno nazaj, ker nekdo lahko ko gre iz druge smeri na istem mestu že začne prehitevat.

edit: uh sm zbluzil ta zadnji stavek. V glavnem, lahko bi dali iz ene strani prekinjeno, iz druge polno ko prideš iz ovinka na ravnino.
Uporabniški avatar
AXioN
Kraj: Selo

Odgovor Napisal/-a AXioN »

dci napisal/-a:Meni je kolega "motorist" rekel; če ne padeš, nisi pravi motorist.
To sicer ni najbolj res, pa vseeno.
Jst sem bil kot mulc dostkrat na tleh, s kolesom, mopedom, skuterjm, kroslo. Pol k pa pocasi prebekslaš na vecji moped, se pa tiste izkusnje in ena zdrava mera strahospostovanja zacnejo poznat. Kje lahko bremzas, s katero bremzo, kaksna je podlaga, kaksen asfalt je, meni ce je blo treba sem se rokavico dol dal in ga potipal.
Tisto o padcu bi lahko navezoval na kolega, ki je pred kratkim naredil izpit, v zivljenju tak ni peljal drugega kot od ata avtomatika, zdaj pa na 600cc dirkalca. In je ze Rossi. On ko bo padel bo joj. Zato zgornji quote zna mogoce malenkost drzat.

Mal mi je neprijetno, ker vecino mecete v isti kos. Nazadnje ko sem srecal enga res pacienta, je bil to nemc, fotr star najmanj 60let na harleyu, ko ga na primorsko stran Vrsica nisem mogu lovit. S tem da se je najbrz prvic v zivljenju peljal po tej cesti.

Dokler nisi sam motorist je tezko o tem razglabljat. Tukej imate en kup svojih frustracij in slabih osebnih izkusenj.
Tud sam imam slabih z motorjem veliko vec kot z avtom, pa ne morem nic zato. Ena preventiva, je vedno prizgana dolga luc in obvezna uporaba zmigavca, ki ga mogoce ga vsak deseti ali raje petnajsti uporablja, pa se to kasneje pozabi izklopit, tko da vcasih zna bit zarad tega se vecji sranje.

Over & out!
Captur '19 1.2Tce 66kW
Volkswagen Golf variant '02 1.9 96kW
Uporabniški avatar
schik

Ja, pri motorju je res zelo pomembno da ga pol tudi ugasneš. Predvsem desnega, ker lahko da kater iz stranske ceste gre na glavno, ker vidi da maš namen zavit desno. Dolge luči sam ne uporabljam, mam pa neko posebno žarnico, ki ma neko čudno svetlobo ki si jo ne znam razlagat, narejena je pa prav za motoriste. Če jo gledaš direktno zablišči, drugače ne, snop ponoči je pa isti kot z navadno žarnico.
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Vsa fora je v tem,da ti ko kupiš naprimer eno ninjo 600 je ta motor že sam po sebi en pravi dirkalnik za na progo ne samo za na cesto,ki ga navadni smrtniki sploh ne obvladamo.In to je isto kot če bi naprimer kupil porsche gt2 ali še kaj boljšega.
In zdaj če pogledamo koliko takih motorjev je na cesti in koliko takih avtomobilov.Mislim,da je razlika velika napram motorjev in še bolj važno,kaka populacija vozi katere od teh bom rekel "bolide"
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Poodobno mislim jaz... s tem, da jaz "krivim" še naš standard za to.

Sedaj je to tolk pocen vse skup ratal, da si sedaj starejša populacija komot lahko izpolne otroške sanje (da bodo kot Doohan) in si kupijo prvič motor pri svojih tridesetih letih, pa to direkt 600+ kubičnega, katerega niti slučanjo ne obvladajo. Mogoče so kdaj v otroštvu kakšnega tomosa vozili, to je pa to...

Problem nastane, ko dobijo občutek, da ga obvladajo...pa se jim hudič maščuje.

Drugače pa nisem jaz imel še nobene slabe izkušnje z motoristi. Je pa res, da navadno več v vzratna ogledala gledam kot naprej... se jim umaknem, dam prostor, pa naj "pičijo" dalje... :)
Slika
Uporabniški avatar
AXioN
Kraj: Selo

Odgovor Napisal/-a AXioN »

Hehe, pohvalno! :) Takim zmer pomaham ali vsaj desn cevl dvign v luft, ce ni cajta za mahat :D
Captur '19 1.2Tce 66kW
Volkswagen Golf variant '02 1.9 96kW
Odgovori