Speedie napisal/-a:mal bluziš a? ne meèi vseh v isti koš, pa to ne velja samo zate ampak za vse. kolk je motoristov k so pomrl zarad objestnih voznikov avtomobilov ne poveš. poznaš pa dva primera prehitrih motoristov. no ti jst enga povem, križišèe Dunajska-Tivolska. prpizdi X5ka v križišèe èez rdeèo iz smeri tivolske na dunajsko in zbije mulota na skuterju ki je šel èez prehod za pešce. tamalemu ni blo pomoèi na žalost. ta opica je pa za predstavo vozu tko hitr da je v steno prbiu in tam ostal, je pa junaško vn stopu ane. pa kolk je avtomobilov zaprlo pot motoristu, zanalašè al pa ponesreè. èe je ponesreè je skor hujš kot zanalšè, ker folk takrat pokaže da ne gleda okol sebe tk da tut otroka na prehodu ne opazu. da ne omenjam da folk sploh vozi ko je za volanom ampak poène 30 drugih stvari (danes je model v Hyudai Coupeju z pico v eni roki, telefonom v drugi folku mahu zakaj se mu ne umaknejo).bam88 napisal/-a:za smrti motoristov velikrat poskrbijo sami motoristi da jih avtomobili izsiljo.
nauk: tako kot imaš budale na motorju jih maš za volanom tut. razlika je le da je verjetnost da bo budala za volanom še koga sabo uzeu veliko veèja.
zdej mi pa povej da se motim.
ja maš res
samo me pa čudi pri vsem tem zakaj potem motoristi bolj ne pazijo nase ampak manj, če vejo da bodo nasrkali
isti drek je s kolesarji, samo te so na ravnini manj nevarni ker grejo počasi
drugače pa poleti vsak dan vidiš kamikaze na biciklu ki pičijo po klancu dol, seka vse ovinke, pelje po levi po desni, vse to v temi in brez kakršne koli luči ali odsevnika
očitno se nimajo radi
isto z motoristi
zadnjič me je en prehiteval, pa ni imel časa počakati da bi bil levi pas prost, ne on po sredinski črti, nasproti avto, ravno sem se izogibal kraterju na cesti če bi ga obvozil po levi, kot ponavadi bi skegljal mopedista, ko bi bil ta poleg mene, da bi bilo kar veselo
od kje je prišel ne vem, videl ga nisem, pa ne jem pice med vožnjo
pa vozil sem 50 on očitno da več
kaj naj takemu ki se nima rad?
kdaj ste videli motorista ki na semaforju čaka v koloni?
vedno se rinejo naprej, pa ni važno, če na levi ni prostora pa po desni
redko ampak res redko mogoče dvakrat na leto se zgodi da se kakšen motorist vozi za mano kakšen kilometer preden varno prehiti, ponavadi samo poči mimo, (še dobro da so glasni, včasih ga slišiš prej ko vidiš)
žmigavci so "kaj je to?" noben ne uporablja, pa saj nimajo časa
medtem znajo imeti nonstop prižgano dolgo luč, wtf?
kaj na potem samo nazaj gledam kdaj bo kdo mimo priletel da ne bova istočasno istega ovinka sekala?
ne vem a se ne zavedajo da je to problem, ali se in jih boli lulek
tistih ki padejo mimo v nasprotni smer sploh nebi omenjal
pa dec na skuterju iz zgornjega primera
kaj je počel na prehodu za pešce?!
ne vem kdaj bo folku kapnilo da mora vsak najprej paziti nase in ne da morajo vsi drugi paziti nate, kot pravijo trapasti oglasi na tv "pazite na motoriste, .....", kar je sicer res, pa saj tudi na srnice in zajčke pazimo med vožnjo ali ne? pa so še manjši
ampak prvo morajo oni poskrbeti (šibkejši udeleženci v prometu, ne živalce one so precej trapaste in ne vejo zakaj se gre) da bodo vidni in da so jih drugi res opazili
to ne velja samo za motoriste, isto za pešce isto za avtomobiliste
pazi na svojo rit, da ne bo treba 5 drugim skrbeti nanjo namesto tebe
jaz tudi vem da me tovornjak ne sme nagaziti ko sem v avtu, pa da me vlak noče, samo nisem tako tele da bom šel zdaj izzivat, ker če bo počilo bom imel jaz končal v vazi, čeprav z vidika predpisov morda ne bom nič kriv

.jpg)