tam ke maš športn filtr gor, ti pušča pri tistih objemkahGodward napisal/-a:biste napisal/-a:tm k maš sšortn filt gor ti puša pr tistih objemkah....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Obrati mrzlega motorja Megane 1.6 16v l.99
Mogoče kaka lambda sonda na izpuhu? Na tester si priklopil kaj? Kako mešanico dobiva?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
lp.....sem nov na forumu.Rad bi samo opisel kaj je bilo narobe z mojim meganom 1.6 -16v -l.99schik napisal/-a:Mogoče kaka lambda sonda na izpuhu? Na tester si priklopil kaj? Kako mešanico dobiva?
Vedno, ko so se začeli hladnejši dnevi je meganček lavfal na 1700 obratov, ko je bil hladen in topel na 1500obratov....in včasih tudi skakal do 2000 obratov....tako da bog se usmil, če si slučajno mogu dat v vzvratno prestavo...ker je hotelo pa getribe potrgat....al kak se to pravi....
Začel sem sistematično s pomočjo sodelavca, ki se malo bolje spozna na delovanje motorja kot pa jst sam....Prvo sva preverila regulator prostega teka....(nahaja se na ohišju, kjer je zračni filter)...odvila dva vijaka in dala kontakt.....rekulator je spremenil pozicijo...tako da sva lahko njega črtala....nato sem ga še samo lepo očistil s pralnim bencinom, obrisal odprtino, kjer se konus regulatorja naseda....in vžgal avtomobil.....situacija nespremenjena....
Stvar deluje......upam da sem komu pomagal.....aja....za tiste ki mislite da je kaj narobe z lambda sondo....jst je sploh nimam,ker sem odstranil katalizator.....s tem se ne hvalim, da razčistimo ...ker vem da s rem onesnažujem okolje...samo povem da ni kriva sonda....
lp,Matjaž
Re: Obrati mrzlega motorja Megane 1.6 16v l.99
Pozdravljeni
No evo tudi jaz sem eden tistih,ki ima megana l.99..1.4 16v..in probleme s temi obrati. Naj povem da je bil motorček prostega teka menjan prav tako dve tesnili-gumice (ble so "zmatrane") pri loputi, oboje spucano, ampak nič boljše se mi zdi da mau slabš kot je blo ..mogoče kdo ve kaj bi še lahko blo?
No evo tudi jaz sem eden tistih,ki ima megana l.99..1.4 16v..in probleme s temi obrati. Naj povem da je bil motorček prostega teka menjan prav tako dve tesnili-gumice (ble so "zmatrane") pri loputi, oboje spucano, ampak nič boljše se mi zdi da mau slabš kot je blo ..mogoče kdo ve kaj bi še lahko blo?