Obrati mrzlega motorja Megane 1.6 16v l.99

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

Godward napisal/-a:
biste napisal/-a:tm k maš sšortn filt gor ti puša pr tistih objemkah....
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!: :shock:
tam ke maš športn filtr gor, ti pušča pri tistih objemkah :D žerovc pač :lol: :lol:
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
biste
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a biste »

se popravlajm zatipkav sem se.... tam kjer imaš športni filter ti zraven po vsej verjetnosti zrak pušča... ker vem kako imaš nasenega gor... tm okol mal poglej pa ima d laufa....
Uporabniški avatar
jurko

sem naroču na pooblaščencu gumice za loputo ;)
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
jurko

zamenu gumico, pa ni kakšne velike razlike :)
Uporabniški avatar
Pirmoz

Odgovor Napisal/-a Pirmoz »

Važn da je bolš :oops:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Mogoče kaka lambda sonda na izpuhu? Na tester si priklopil kaj? Kako mešanico dobiva?
Uporabniški avatar
jurko

na tester smo ga prklopil en tedn nazaj v petek, pa ni pokazal nobenih napak razn za airbag in volanske ročke neki :) lambda sonda je pa na kolektorju nova gor :)
colin
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a colin »

schik napisal/-a:Mogoče kaka lambda sonda na izpuhu? Na tester si priklopil kaj? Kako mešanico dobiva?
lp.....sem nov na forumu.Rad bi samo opisel kaj je bilo narobe z mojim meganom 1.6 -16v -l.99
Vedno, ko so se začeli hladnejši dnevi je meganček lavfal na 1700 obratov, ko je bil hladen in topel na 1500obratov....in včasih tudi skakal do 2000 obratov....tako da bog se usmil, če si slučajno mogu dat v vzvratno prestavo...ker je hotelo pa getribe potrgat....al kak se to pravi.... :D
Začel sem sistematično s pomočjo sodelavca, ki se malo bolje spozna na delovanje motorja kot pa jst sam....Prvo sva preverila regulator prostega teka....(nahaja se na ohišju, kjer je zračni filter)...odvila dva vijaka in dala kontakt.....rekulator je spremenil pozicijo...tako da sva lahko njega črtala....nato sem ga še samo lepo očistil s pralnim bencinom, obrisal odprtino, kjer se konus regulatorja naseda....in vžgal avtomobil.....situacija nespremenjena.... :( Nato sva odvila loputo, ki dovaja zrak za mešanico(nahaja se na istem predelu, kot regulator)....loputo dodobra oprala, ker je bila pa že resnično umazana....ko sva loputo instalirala nazaj je bila situacija nespremenjena.....loputa ni! :( ......nenazadnje sva odvijačila sesalni kolektor (njega ne morete zgrešit, ker se nahaja neposredno na zgornjem delu motorja----med njegove špranje pritrdimo špule za svečke...pa na njem piše 1.6 16v.....vsaj na mojem.....pišem za vse tiste, ki tega ne veste)....do nadavnega nisem tudi jst vedel .....sploh kaj to sesalno kolektor je... V tem kolektorju je 5 tesnil...4 spodaj in ena zgoraj....ta tesnila so bila pri meni čisto trda, že skoraj kot ena vrsta plastike.... :cry:...ko sva kolektor vzela dol...sem seveda potem ta prostor kjer te tesnila nasedajo očistil, ker je bil zelo zasvinjan,ker pač nisem imel novih tesnil, sem kolektor privijačil nazaj in vžgal motor.....in glej ga zlomka....obrati so se povečali....na 2000... :mad: .....potem nama je bilo jasno, da tuki vleče po domače povedano favšluft....se pravi tesnila ne tesnijo.....naročim tesnila pri avto trgovini.....original....cena 26 eur...Še enkrat vse razdremo, zamenjamo tesnila....vžgemo motor....hladen 1500 obratov in lepo počasi pada.....topel....cca 800-900 obratov..... :D :D :D
Stvar deluje......upam da sem komu pomagal.....aja....za tiste ki mislite da je kaj narobe z lambda sondo....jst je sploh nimam,ker sem odstranil katalizator.....s tem se ne hvalim, da razčistimo ...ker vem da s rem onesnažujem okolje...samo povem da ni kriva sonda....
lp,Matjaž
Uporabniški avatar
HrCk
Kraj: Šentjernej

Re: Obrati mrzlega motorja Megane 1.6 16v l.99

Odgovor Napisal/-a HrCk »

Pozdravljeni

No evo tudi jaz sem eden tistih,ki ima megana l.99..1.4 16v..in probleme s temi obrati. Naj povem da je bil motorček prostega teka menjan prav tako dve tesnili-gumice (ble so "zmatrane") pri loputi, oboje spucano, ampak nič boljše se mi zdi da mau slabš kot je blo ..mogoče kdo ve kaj bi še lahko blo?
Odgovori