Registracija in menjava avtomobila

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

clio open napisal/-a:V Avstriji menda funkcionira tudi, da imaš lahko na eno polico zavarovanih veè vozil. Plaèaš ceno za najmoènejšega in velja za vsa vozila. Catch pa je v tem, da prenašaš registrske tablice - torej je lahko najveè eno vozilo naenkrat v prometu. Ne vem veè, kje sem dobil to info, pa tudi nisem preprièan, èe drži :D
V EVO Magazinu je bil članek - ni treba prenašat tablic, ker maš na obeh iste, vse ostalo je pa res.

lp
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Ja, Avstrija je res ene 20let pred nami...na žalost je tako. Isto je z Slovenijo, ki je 10let pred Hrvati itd.... :)

To o zavarovanju 2 vozil na eni polici sem že jaz tudi slišal. Sicer so tu sigurno kake finte, recimo, da na 1x ne smeš vozit obe vozilu ali kaj v tem smislu, je pa vsekakor pametna zadeva, za vse ki imate 1 vozilo za zimo, drugega za poletje, ali eno vozilo za vsak dan in eno za praznike :D

Pa bonifikacijo imajo tudi nad 70% ali koliko itd...

Saj bomo mi tudi šli počasi v tej smeri...pri njih je tudi počasi šlo to, ni se zgodilo čez noč :)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja, sosed mi je razlagal, ki je celo življenje delal v nemčiji in ma tudi njihove tablice še danes. Oni recimo tudi tehnični delajo na dve leti ko je avto starejši od ne vem točno, 7-8 let. Procenti se pa od začetka zbijajo tudi po 20% letno. Začnejo pa nekje pri 120-130%. V avstriji je pa to res, lahko lastnik več vozil plača zavarovanje samo za najdražjega + še nekaj evrov za pretikanje tablic.
Uporabniški avatar
Dejan99
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Dejan99 »

Ste se pa kar razpisali :)

No da vam povem kako je bilo. Klical sem na triglav in so mi rekli da mora biti polica veljavna najmanj 11 mesecev za uveljavitev dodatnega -5% bonusa. Glede premije, ki se zaračunava na krajši rok je pa popolnoma sorazmerna glede na število dni za koliko jo zavaruješ (mora biti na datum v prometni). Za 26 dni sem plačal cirka 25€ (minus preostala vrednost stare), polna je okol 362€ se mi zdi. Super vse vredu, grem si jaz prepisat avto...
Glede obračunavanja premije je bilo vse vredu (kot povedano), zataknilo se je pri dodatnem bonusu, zavarovanje sem sklenil na tehničnhi pregledih in oni smo mi rekli da mora biti polica veljavna 12 mesecev??? V sistemu ji nekaj ni hotel odobriti dodatnega bonusa, ampak ona mi ga je priznala ampak je rekla, da bodo morali poslati eno prošnjo za odobritev, drugače jo bom moral doplačati :oops:
No jaz upam, da ne bo nič treba. Ne vem zakaj imajo tako zmešnjavo glede tega, zavarovalnica pravi eno, oni pooblaščenci na tehničnih pregledih drugo... Poleg tega pa lahko vsak avto ponovno registriraš en mesec pred potekom (tehnični in zavarovanje) in takrat ti priznajo dodaten bonus. No upam da se bo dobro izšlo.
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe
Uporabniški avatar
MasTTer

Jo joj... na tehničnih ne delajo agenti/zaposleni na zavarovalnicah, to so pogodbeniki, ki delajo to dodatno delo zaradi dodatnega zaslužka.

Jaz zelo odsvetujem, delanje avtomobilskega zavarovanja na tehničnih pregledih, ker oni niso 100% seznanjeni in podučeni glede teh produktov, prijave škod itd. To je tak, kot če bi šel k peku kupit zelenjavo. Tudi če se ti bo kaj zgodilo ne boš šel tja prijavljat škodo, ker enostavno ne moreš, ne delajo tega.

No, saj si na svoji koži doživel, da ti niso znali uredit 5% bonifikacije. Kot je clio_open povedal, oni imajo svoj sistem, ki je zelo okrnjen in teh extra stvari ponavadi sploh ne počnejo, ker jim sistem niti ne podpira. Si še srečo imel, da so se igrali z tabo. Če jih nebi vprašal za teh +5% bonifikacije ti tak nebi povedali za to...vem po izkušnjah :)

In še enkrat... na tehničnih pregledih se delajo tehnični pregledi, zavarovanja se pa delajo na zavarovalnici. Pa brez zamere, če bi kdo rad zameril.... :)
Uporabniški avatar
Dejan99
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a Dejan99 »

Saj so mi uredili 5%, na polici mi piše 11. razred, prej je bil 12.. Omenili so samo da bodo poslali prošnjo za uveljavitev, če mi bodo ugodili bo vse ok, drugače bom moral doplačat 5%. Škoda da nisem šel direktno na zavarovalnico da ne bi imel skrbi. Na napakah se učimo, kaj čemo :)
Renault Megane IV GT-line 1.2 TCe
Uporabniški avatar
MasTTer

Dejan99 napisal/-a:Saj so mi uredili 5%, na polici mi piše 11. razred, prej je bil 12.. Omenili so samo da bodo poslali prošnjo za uveljavitev, če mi bodo ugodili bo vse ok, drugače bom moral doplačat 5%. Škoda da nisem šel direktno na zavarovalnico da ne bi imel skrbi. Na napakah se učimo, kaj čemo :)
Točno tako :)

Ja, on je naredil tako (lahko ti napiše PR3-55%, ampak sledi reklamacija :D) in če slučajno nebi priznali bi ti spremenili, samo ti bodo priznali če je vse ok. Zastopnik bi ti pa to takoj uredil ja...za drugič :D
Odgovori